به گزارش کسب و کار نیوز، «داود بهبودی» در نشست خبری با خبرنگاران رسانههایی از روسیه، ترکیه، عراق، سوریه و لبنان، اظهار کرد: آذربایجانشرقی از استانهای شهره کشور بهلحاظ وزن اقتصادی و سابقه اجتماعی، فرهنگی و تاریخی بشمار میرود.
وی با بیان اینکه تبریز از گذشته بهعنوان مرکزیت تجاری کشور و دروازه اتصال ایران به اروپا مطرح بوده است، افزود: بازار تبریز بهعنوان بزرگترین سازه آجری مسقف دنیا از گذشته سرآمد تجارت دنیا بوده و نقشی فراملی و فرامنطقهای داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی افزود: در دهههای ۴۰ و ۵۰ همزمان با شکلگیری صنعت، تبریز بهعنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور مطرح شد و کارخانجاتی مانند ماشینسازی، تراکتورسازی، ایدم و … همه در قالب یک زنجیره شکل گرفتند و هسته اولیه صنعت کشور را در تبریز تشکیل دادند.
بهبودی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری مشترک با برندهای خارجی از گذشته تاکنون موجب شده صنایع تبریز جزو صنایع بنام کشور باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی به توضیح بافت گردشگری، عشایری و روستایی استان پرداخت و از روستای کندوان بهعنوان تنها روستای صخرهای زنده جهان یاد کرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با آثار تحریمها بر استان، اظهار کرد: اقتصاد ما از گذشته تجربههای متعددی برای دور زدن و مقابله با تحریمها اندوخته و بسترهای عدم وابستگی به کشورهای دیگر را در خود به وجود آورده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی افزود: طی سال گذشته، ۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از استان داشتیم که این میزان بیش از سهم اقتصادی استان بود، تجار ما افراد قابل و خودساختهای هستند که در صنایع غذایی، لوازم خانگی، کفش، فرش و سایر صنایع برندهای معروفی داریم.
بهبودی به مجاورت استان با کشورهایی مانند ترکیه، آذربایجان، عراق و ارمنستان اشاره کرد و گفت: استان میتواند از طریق فعالان اقتصادی و همراهی با همسایگان خود تحریمها را راحتتر دور بزند، به طوری که طی سال ۹۶ شمار قابلتوجهی از پروژههای استان با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون دلاری خارجی به بهرهبرداری رسیدند، در هفت ماهه امسال هم ۲۰ میلیون دلار مجوز سرمایهگذاری را صادر کردهایم.
انتهای پیام