به گزارش کسب و کار نیوز، «امیر رحیمی» در نشست خبری امروز (۲۴ ابان) با اشاره به وسعت ۱۱ هزار هکتاری شهر کرمانشاه گفت: قطعاً برای جمعآوری آبهای سطحی در این وسعت احتیاج به برنامهریزی و هزینه زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به آغاز مطالعات جمعآوری آبهای سطحی گفت: هماکنون فاز اول این مطالعات به پایان رسیده که جمعآوری آبهای سطح در ۴۰ درصد وسعت شهر کرمانشاه را شامل میشود.
وی افزود: طبق برآورد صورت گرفته در این مطالعات جمعآوری آبهای سطحی در ۴۰ درصد مساحت شهر کرمانشاه به قیمت امروز حدود ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه از تکمیل فاز دوم مطالعات جمعآوری آبهای سطحی کرمانشاه در نیمه ابتدای سال آینده خبر داد و گفت: تا زمان تکمیل این مطالعات نمیتوان گفت که برای جمعآوری آبهای سطحی در ۶۰ درصد دیگر شهر چه میزان اعتبار نیاز است.
رحیمی تأمین این میزان اعتبار را برای آغاز عملیات اجرایی فاز اول پروژه ساماندهی آبهای سطحی بسیار دشوار دانست و افزود: شهرداری قطعاً نمیتواند به تنهایی این میزان اعتبار را تأمین کند و برای تأمین آن نیاز به کمک استانداری و حتی نیاز به کمک وزارت نیرو دارد.
این مسئول از رایزنیهای متعدد با نمایندگان، استانداری و سایر نهادها و دستگاههای مربوطه برای تأمین این اعتبار خبر داد و گفت: در این زمینه استاندار نیز مکاتباتی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشتهاند، اما تاکنون نتیجه مشخصی عاید ما نشده است.
وی افزود: در صورت تأمین اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومانی ساماندهی آبهای سطحی در ۴۰ درصد مساحت شهر کرمانشاه ظرف یک سال انجام خواهد شد.
رحیمی با بیان اینکه نمیتوان تا زمان تأمین این اعتبار بیکار نشست، گفت: همزمان با روند انجام مطالعات بیکار ننشستیم و رفع آبگرفتی بسیاری نقاط حاد انجام شد.
وی از رفع آبگرفتگی در ۱۴۲ نقطه شهر در دوسال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: در این نقاط همزمان با هر بارش آبگرفتگی حاد را شاهد بودیم و با توجه به اقدامات کوتاه مدت از این تعداد نقطه رفع آبگرفتگی شده است که کار بسیار قابل توجهی است.
رحیمی پدیده آبگرفتگی معابر را امری طبیعی دانست و افزود: اینکه توقع داشته باشیم هنگام بارش باران به هیچ عنوان تجمع آب نداشته باشیم غیرممکن است، چون بالاخره در بارشهای شدید مقداری آب در معابر جمع میشود و در هواشناسی همه مناطق هم در خصوص آبگرفتگی معابر هشدار میدهند اما کاری که باید کرد رفع آبگرفتگی از نقاط حادی است که در هر بارش حتی بارشهای معمولی چنین وضعیتی پیدا میکنند.
تولید روزانه ۶۰۰ تن زباله در شهر
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به تولید بالای زباله در شهر کرمانشاه گفت: روزانه ۶۰۰ تن زباله در سطح شهر کرمانشاه جمعآوری میشود.
وی افزود: جمعآوری این حجم زباله در سطح شهر در حالی انجام میشود که ۲۰ کامیون جمعآوری زباله داریم که همگی آنها هم فرسودهاند.
رحیمی با اشاره به استقرار ۵۰۰۰ مخزن جمعآوری زباله در سطح شهر گفت: هزینه خرید و نگهداری این مخزنها بالاست و قیمت هر کدام یک میلیون تومان است و اگر چرخ آنها دچار آسیب شود باید برای هر چرخ ۱۰۰ هزار تومان هزینه کرد.
وی افزود: بعضاً این مخزنها سرقت میشود یا به آن آسیب رسانده میشود و تصمیم بر این گرفته شد که این مخزنها جمعآوری شده و به شیوه سنتی زبالهها جمعآوری شود که این کار در برخی مناطق صورت گرفت که بهعلت عدم همکاری مردم با موفقیت همراه نبود.
رحیمی تصریح کرد: یکی از مشکلات مخزنها بحث زباله/ گردهاست که زبالهها را تخلیه کرده و اطراف مخزن میریزند و کار نیروها را چند برابر کردهاند.
وی افزود: اگر مردم همکاری میکردند مخازن جمعآوری میشد و با قرار دادن زبالهها رأس ساعت مقرر بیرون منزل کار جمعآوری آنها به راحتی صورت میگرفت. مانند شهرهایی مثل اصفهان که هماکنون حتی یک مخزن زباله در آن وجود ندارد.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه از جمعآوری زباله در سطح شهر کرمانشاه در سه شیفت کاری خبر داد و افزود: این در حالی است که اگر مردم شهر رأس ساعت مشخص زبالهها را درب منزل بگذارند و دیگر مخزن هم نباشد کار جمعآوری زباله به راحتی انجام میشود.
انتهای پیام