دکتر «علیاکبر طاهر اقدم» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قبلاً مشکلات زیادی در بخش دیالیز داشتیم و با وجود ارائه خدمات به بیماران در سه شیفت، دچار مشکل می شدیم، اما امروزه با حمایتهای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز و کمک خیران سلامت، اکثر بیمارستانها در سطح استان، بخش دیالیز دارند.
وی با اشاره به تلاشهای متولیان امر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عمدهترین وظیفه تأمین سلامت مردم بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، پیرو تلاشها و اقدامات در این راستا، شمار دستگاه دیالیز به بیمار در استان ما از نرم کشوری که چهار الی پنج دستگاه به ازای هر بیمار است نیز بهتر بوده و بیماران ما فقط در شیفت صبح و عصر دیالیز میشوند.
قائممقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: بخش دیالیز ۱۲۲ تختخوابی بیمارستان امام رضا(ع) نیز در نوع خود بینظیر بوده و حتی بعضی تختها نیز خالی هستند، حدود ۱۷۰۰ بیمار دیالیزی در استان داریم که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از آنان در بیمارستانهای دولتی دیالیز میشوند.
طاهر اقدم با تأکید بر نقش آموزش به شهروندان و فرهنگسازی بهمنظور پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه، گفت: پس از ابتلا به بیماری، فرد مجبور است تا هفتهای سه نوبت برای دیالیز شدن به بیمارستان مراجعه کند و هزینه زیادی به سیستم سلامت، چون تأمین دستگاه دیالیز نیز تحمیل میکند، از اینرو میتوان با آموزش، از ابتلا به این بیماری و مشکلات بعدی آن پیشگیری کرد.
وی با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در کمک به بیماران کلیوی یادآور شد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی خوشبختانه حمایتهای خوبی از این بیماران کرده است، اما لازم است که خیران و سازمانهای مردم نهاد برای کمک به بیماران کلیوی و آموزش به شهرندوان بیش از پیش وارد عمل شوند، کار خیر فقط ساختن بیمارستان نیست، هزینه ایاب و ذهاب، از کارافتادگی این بیماران نیز مطرح بوده و خیران میتوانند از این طریق به بیماران کمک کنند.
بهمناسب «هفته حمایت از بیماران کلیوی»، جمعی از مسئولان استان اعم از قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی، فرماندار تبریز و نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن کلیه ایران از بخش ۲۰ تختخوابی بیمارستان شهید محلاتی تبریز بازدید کرده و از نزدیک در جریان مشکلات بیماران قرار گرفتند.
انتهای پیام