صفحه اصلی / استان ها / خراسان جنوبی / دسترنجی که سهم کرم گلوگاه انار می‌شود
دسترنجی که سهم کرم گلوگاه انار می‌شود

دسترنجی که سهم کرم گلوگاه انار می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: مهم ترین آفت انار در شهرستان، کرم گلوگاه انار است که در صورت عدم مبارزه با آن، خسارت بسیاری به باغات وارد می‌کند.

‌انار

‌مریم جوادی بایگی در گفت ‌وگو با خبرنگار ایسنا‌ اظهار کرد: ۱۷۱ هکتار از اراضی شهرستان سربیشه و مود زیر کشت انار است که از این مقدار ۱۳۹ هکتار بارور و ۳۲ هکتار غیر بارور است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۱۴۰۰ انار برداشت شود که با توجه به سرمازدگی باغات انار، کاهش ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه مهم ترین آفت انار در شهرستان، کرم گلوگاه انار است، تصریح کرد: این آفت به محصول انار در دو مرحله درختی و انباری به طور متوسط تا ۴۵ درصد خسارت می‌زند.

جوادی بایگی ادامه داد: توصیه می‌شود در زمان برداشت میوه‌های سالم انار، میوه‌های آلوده جمع آوری شده و پس از جمع آوری میوه‌های آلوده از محیط باغ خارج و منهدم شوند که این کار موجب کاهش آلودگی انار در سال بعد می‌شود.

وی اظهار کرد: خسارت عمده کرم گلوگاه انار مربوط به تغذیه لاروهای جوان است که با ایجاد سوراخ در محوطه داخلی تاج و نفوذ به داخل میوه انار از پوست و دانه‌های میوه تغذیه می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: وجود لارو و تخم آفت در میوه‌های به ظاهر سالم برداشت شده در انبار نیز باعث توسعه آفت در انبار می‌شود.

جوادی بایگی ادامه داد: فرآیند پوسیدگی و ترشیدگی میوه و در حالت پیشرفته، انبوه اسپورهای کپک سیاه و سبز آشکار می‌شود.

روش‌های مبارزه با کرم گلوگاه انار

وی با بیان اینکه در این مرحله سوسک‌های میوه خوار نیز موجب تسریع پوسیدگی می‌شوند، اظهار کرد: مبارزه با این آفت روش‌های مختلفی دارد.

‌مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه تصریح کرد: بهبود و ایجاد باغات با شرایط زراعی مناسب، از روش‌های زراعی مبارزه بات این آفت است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به روش‌های بیولوژیکی، افزود: روش‌های بیولوژیکی که به رهاسازی زنبور تریکوگراما که تخم‌های آفت را داخل تاج پارازیته می‌کند گفته می‌شود در سطح شش هکتار در شهرستان انجام شد.

جوادی بایگی ادامه داد: رهاسازی زنبور تریکو گراما سوش کرم گلوگاه انار به میزان ۱۰۰ گرم پیش شفیره زنبور در هکتار معادل هزار عدد تریکو کارت یکصدم گرمی ‌در ١٠ نوبت رها سازی انجام شد.

وی بیان کرد: روش‌های مکانیکی نیز به معنای جمع آوری میوه‌های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آن‌ها یکی دیگر از روش‌های مبارزه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: همچنین استفاده از تله‌های فرمونی به منظور تعیین زمان ظهور و اوج پرواز آفت و حذف پرچم به منظور جلوگیری از تخمگذاری پروانه ماده لابلای پرچم‌ها به وسیله دستگاه پرچم زدا یا گل گرفتن گلوگاه انار از دیگر روش‌های مبارزه مکانیکی است.

جوادی بایگی خاطرنشان کرد: آفت کرم گلوگاه انار، تخم‌های خود را داخل تاج میوه می‌گذارد و به همین دلیل مبارزه شیمیایی با آن تقریبا غیرممکن است و از طرفی سمپاشی در باغ‌های انار سبب از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفت‌ها به خصوص کنه‌ها می‌شود.

‌وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه برای مدیریت کرم گلوگاه انار در فعالیت‌های انجام داده است، افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی و بررسی پراکنش ومیزان خسارت آفت در نقاط مختلف شهرستان از جمله این اقدامات است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه یادآور شد: همچنین توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح شهرستان، افزایش سطح مبارزه مکانیکی با کرم گلوگاه انار در سربیشه و بهبود و اصلاح باغات انار شهرستان از دیگر فعالیت‌های شاخص بوده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پلمب نانوایی

پلمب نانوایی متخلف در قاین

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, سرهنگ محمود زال بیکی گفت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.