مجید قدیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان با مشکلاتی روبهرو هستند که ازجمله آنها میتوان به ضعف قوانین اشاره کرد برای مثال اگر مشابه کالایی در داخل کشور وجود داشته باشد و تولید شود واردات آن کالا ممنوع است ولی متأسفانه محصولاتی در شرکتهای دانشبنیان تولید و مشابه آن کالا نیز وارد میشود که همین امر منجر به ورشکستگی این شرکتها میشود.
وی ادامه داد: صورتمسئله و راهحل مشخص است و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور بر کاری که انجام میدهد باور دارد و این امر منجر به امیدواری شرکتها به آینده میشود.
وی در ادامه به آئین نامه ارتقاء اساتید اشاره و عنوان کرد: این آئیننامه باید اصلاح شود چراکه یکی از شروط ارتقا، ارائه مقاله توسط اساتید است و اگر این امر از مقاله به طرحهای پژوهشی تغییر پیدا کند شاهد رشد خواهیم بود.
طرحهای پژوهشی استان به دانشگاههای خارج از استان واگذار میشود
قدیری عنوان کرد: در حال حاضر طرحهای پژوهشی استان به دانشگاههای خارج از استان واگذار میشود و باید این نکته را متذکر شویم که اگر بخواهیم در استان شاهد رشد و شکوفایی داشته باشیم گام نخست حرکت مدیران باید از دانشگاهها آغاز شود و مبنای فعالیتها علمی باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در تحصیلات تکمیلی، پایاننامهها با پایینترین کیفیت ارائه میشوند و این امر ناشی از عدم انگیزه در بین دانشجویان است.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور و کارآفرینی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه هسته به شرکتهای دانشبنیانی گفته میشود که هنوز فعال نشدهاند، اعلام کرد: ۱۱ شرکت فعال و ۱۱ هسته در مرکز رشد دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) مشغول به فعالیت هستند.
این مدیر تأکید کرد: نگاه تخصصی بسیار مهم است و در همه عرصهها باید دانشبنیان فکر کنیم.
وی تشریح کرد: برای تأمین نیروی شرکتهای دانشبنیان تلاش کردیم تا جایی که امکان دارد اعضای هیئتعلمی در آنها حضور یابند؛ بنابراین در رأس ۵۸ درصد شرکتهای دانشبنیان اعضای هیئتعلمی قرار دارند و هر یک حداقل سه نیروی دانشجو بهکار گرفتهاند ضمن اینکه به دلیل وجود جامعه هدف زیاد؛ نخبگان را برای این امر انتخاب کردیم.
قدیری خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان الگوهای ارتباط با صنعت را ارائه میدهند و طی بازدیدهای صورت گرفته از صنایع، سؤالات و طرحهای خود را به دانشگاههای خاص در تهران ارجاع میدهند.
وی یادآور شد: مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف نمونه موفقی از یک مرکز رشد است و شرکتهای موجود در آن پس از مدتی از مرکز خارجشده و با صنعتیسازی ایده در حال فعالیت و حیات هستند؛ در حقیقت شرکتهای دانشبنیان باید پس از مدتی وارد بازار شده و از مرکز رشد خارج شوند.
دانشگاهها دچار یک آفتی بهنام بیانگیزه دانشجویان شدند
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور و کارآفرینی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاهها دچار یک آفت شدند چراکه دانشجویان بیانگیزه هستند و در لبه علم حرکت میکنند، این در حالی است که دانشجویانی هستند که برای شرکت دانشبنیان خود بالغبر یک میلیارد تومان هزینه کردهاند.
وی اظهار کرد: باید برای تربیت استاد کارآفرین اقدام کنیم چراکه چنین اساتیدی دانشجوی کارآفرین تربیت خواهند کرد و باید هر چه زودتر در فرهنگسازی این امر ورود پیدا کنیم.
قدیری گفت: در مراکز رشد تلاش میشود تا افراد ایدههای خود را به پول تبدیل کنند چراکه بازار پیچیده است و در مقطعی ممکن است دانشجویان از این فرآیند خسته شوند.
وی تأکید کرد: نوسان قیمت ارز در شرکتهای دانشبنیان و قرارداد آنها تأثیر گذاشته است و ثبات قیمت موجب ادامه کار بهتر این شرکتها خواهد شد.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور و کارآفرینی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اضافه کرد: شرکتهایی در پارکها و مراکز رشد وجود دارند که اگر با دانش خود حرکت کرده و پیش بروند، موج ایجاد خواهند کرد و اتفاقات بزرگی رخ خواهد داد.
قدیری در پایان اشاره کرد: معاونت فناوری ریاست جمهوری پیگیر رفع نواقص قانونی برای شرکتهای دانشبنیان است که برخی از آنها به نتیجه رسیده است و موارد دیگر نیز به زمان زیادی نیاز دارد.
انتهای پیام