دکتر «عباسعلی درستی» در گفتوگو با ایسنا، در اینباره اظهار کرد: با توجه به مستندات موجود، پنج سرطان نخست در مردان در آذربایجانشرقی را سرطانهای معده، پوست، مثانه، مری و روده بزرگ تشکیل داده و سرطانهای پستان، پوست، مری، معده و روده بزرگ نیز جزو پنج سرطان نخست در زنان استان بوده و میزان شیوع سرطان در استان ما ۱۴۱ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه میزان شیوع سرطان در دنیا، ۲۰۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در مردان و ۱۶۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در زنان است، افزود: در مقایسه با آمارهای جهانی، میزان شیوع سرطان در ایران، کمتر بوده و متوسط شیوع آن در هر دو جنس، ۱۵۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: با وجود کم بودن آمار ابتلا به سرطان در ایران، آمار شیوع آن در ایران نیز همانند سایر نقاط دنیا، رو به افزایش است، با نگاهی به آمارهای جهانی، خواهیم دید که آمار ابتلا به سرطان در دنیا، روزبهروز در حال افزایش بوده و سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۷، این اخطار را داده بود که پس از گذشت چندین سال، میزان شیوع سرطان افزایش یافته و از هر ۱۰ نفر، یک نفر، به سرطان، مبتلا خواهد بود.
درستی در پاسخ به این پرسش که علل زمینهساز برای ابتلا به سرطان، کدامها هستند، افزود: متأسفانه در کشور ما مطالعات و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است و آمارها و یا برخی علل احتمالی، قابل استناد و اعتماد نیستند، برای اظهار نظر در این زمینه و رسیدن به یک نتیجه درست و قطعی، نیاز به انجام تحقیقات طولانی مدت است.
وی خاطرنشان کرد: در استان ما نیز یک طرح تحقیقاتی تحتعنوان «کوهورت» در شهر خامنه شهرستان شبستر با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر، تحت مطالعه بوده و پس از تمام شدن این طرح، شاید بتوان در این زمینه، نظر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به برخی اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص تغییر سبک زندگی و روشهای تغذیهای برای پیشگیری از سرطان، یادآور شد: بحث تغذیه، یکی از ۱۵ برنامه مهم وزارت بهداشت و از جمله مواردی است که پس از طرح تحول سلامت، مورد توجه قرار گرفته است و شبکه بهداشت استان ما نیز با برگزاری کمپینهای مختلف همچون «نه به نمک و شکر» و حذف روغن اضافی و تشویق به مصرف لبنیات و سبزیجات، تلاش دارد تا الگوهای تغذیهای مردم را اصلاح کند.
انتهای پیام