به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی فارس، مصیب امیری گفت: مجوز این کاوشها از سوی پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی صادر شده است.
او با یادآوری اینکه اعتبار این کاوش توسط دانشگاه بولونیا ایتالیا و پایگاه جهانی تخت جمشید تامین شده است، گفت: این مرحله از کاوش در تل آجری تا ۱۲ آبان ماه امسال ادامه دارد.
سرپرست هیئت ایرانی کاوش، ساماندهی محوطه تل آجری را از برنامههای این فصل عنوان و اضافه کرد؛ کشف سکوهای نشیمن در اتاق مرکزی راهروی دروازه همراه با تزیین گلهای لوتوس، کشف خطوط و آجر نبشتهای مزین با نام خدا به زبان عیلامی و شناسایی دیوار الحاقی واقع در شمال شرقی از دستاوردهای فصل هفتم کاوشها بوده است.
علیرضا چاودری گفت: بر اساس لایه نگاری دقیق، ۵ مرحله سکونت از زمان ساخت دروازه در آغاز دوره هخامنشی تا ترک محوطه در همین دوره و وقوع زلزله و سرانجام ترک، تخریب و به غارت رفتن آجرهای بنا و سکونت موقت دورههای میانه اسلامی در گمانههای کاوش فصل هفتم شناسایی و مطالعه شد .
عسگری خاطر نشان کرد: از مهمترین دستاوردهای پژوهشی میراث فرهنگی در دهههای اخیر، کشف بنای دروازه، واقع در محدوده فیروزی شهر پارسه است که با نظارت و پشتیبانی پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری و با همکاری دانشگاه شیراز،دانشگاه بولونیا ایتالیا و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید میسر شد .
انتهای پیام