نازخند صبحی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وجود مسیلهایی که در اطراف شهرک روی و داخل آن برای هدایت روانآبها وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه این روانآبها آلودگیها را به ویژه در زمان بارندگی به بیرون انتقال میدهند و با وجود اینکه تعدادی از مسیلها در مسیر واحدها قرار دارد، بدون مجوز است. در خصوص برخی از مسیلها نیز حین صدور مجوز به میزان آلودگی توجه نشده است.
وی ادامه داد: نحوه قرارگرفتن این مسیلها، آلودگی را افزایش میدهد و اغلب شبها، نفش کشیدن در هوای شهر زنجان به شدت مشکل میشود. سالها است که شهرک صنعتی روی، به خاطر فاصله کمی که از محل سکونت مردم دارد، هوای شهر را آلوده میکند و با وجود هشدارهای لازم از جانب حافظان محیط زیست تاکنون اقدام چندانی برای رفع این معضل انجام نشده است.
صبحی تصریح کرد: از مشکلات عمده شهرک صنعتی روی، وجود مسیلهایی است که باعث انتقال آلودگی به بیرون میشود و مهمترین مشکل دیگر این است که نخالهها در مسیر مسیلها قرار دارد و در آنجا تخلیه میشود. این در حالی است که روز به روز به مساحت واحدهای صنعتی افزوده میشود.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران خاطرنشان کرد: مدتها است که شهرک صنعتی روی زنجان مشکلات عدیدهای برای ساکنان شهر زنجان ایجاد کرده است ولی متاسفانه شاهد دلسوزی چندانی برای رفع این مشکل نیستیم. در آخرین تصمیمات، واگذاری مسیلها به واحدهای صنعتی به صورت اجارهای مطرح شده است. به این صورت که در انتهای مسیلها، حوضچههایی ساخته شود تا روانآبها جمعآوری و به مصرف مجدد برسد.
وی تصریح کرد: متاسفانه این امر تاییدی برای وجود ابدی مسیلها و پراکندگی آلودگی به اطراف است و به سخنی دیگر، پاک کردن صورت مسئله است. با این وجود، امید آن میرود که استانداردهای زیستمحیطی به موازات فعالیت در این شهرک رعایت شود و سلامت جامعه دچار آسیب نشود؛ چراکه هیچ مقام دلسوزی منکر کارگان و کارمندان زحمتکش این شهرک نیست و نمیخواهد زمینه را برای بیکاری عدهای فراهم کند.
صبحی یادآور شد: یکی از راهکارها این است که در محل دپوی پسماندها، کانالی جهت هدایت روانآب مسیلها احداث شود و مسیلها از متولی دلسوز برخوردار شود؛ چراکه سلامتی مردم و محیط زیست به جد ارزشمند و در صورت نابودی غیرقابل جبران است.
انتهای پیام