صفحه اصلی / استان ها / خراسان رضوی / نیازمند تخصیص بودجه خاص برای درمان زائران هستیم
نیازمند تخصیص بودجه خاص برای درمان زائران هستیم

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

نیازمند تخصیص بودجه خاص برای درمان زائران هستیم

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیازمند تخصیص ردیف اعتباری مشخص در دولت برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم چرا که مشهد بزرگترین مرکز زائرپذیر و ارایه دهنده خدمات درمانی در ایران است.

حضور مسافران و زائران نوروزی در حرم مطهر رضوی

به گزارش کسب و کار نیوز، شاپور بدیعی در نشست خبری هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در برج سپید برگزار شد در رابطه با مشکلات دانشگاه با بیمه سلامت اظهار کرد: با توجه به سیاستی که در رابطه با تعرفه‌های بیمه سلامت به ما ابلاغ شده مشکلات بسیاری را برای دانشگاه با همراه آورده است. شهر مشهد به دلیل اینکه زایرپذیر است و از سوی دیگر مراکز فوق‌تخصصی دانشگاه‌های علوم پزشکی اطراف در مشهد وجود دارد شرایط ویژه‌ای را برای این شهر ایجاد کرده است. درواقع ما نسبت به دانشگاه‌های اطراف فشار بیشتری را بر دوش می‌کشیم. 

وی افزود: تدابیری در این زمینه در نظر گرفته شده مانند کاهش هزینه‌های درمانی باید توجه داشت که این کاهش هزینه‌ها در زمینه درمان بیماران نیست. درواقع دانشگاه علوم پزشکی هزینه‌های درمانی بیشتری را در ارایه خدمات به بیماران نسبت به سقف تعیین شده بیمه بر دوش می‌کشد چرا که بیماران برای درمان از شهرهای گوناگون کشور به مشهد می‌آیند.

بدیعی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد متولی درمانی خراسان بزرگ است که تعداد زیادی از جمعیت زاپرپذیر را تحت پوشش درمانی خود قرار می‌دهد. بنابراین در این زمینه بایستی به صورت جدی با مدیران بیمه سلامت صحبت کنیم تا از سقف اعتبارات دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی دیگر شهرها کم کنند و به دانشگاه مشهد بیافزایند. 

وی در رابطه با هزینه زایران و عدم همکاری آستان قدس در این زمینه خاطرنشان کرد: این مشکلی است که دانشگاه علوم پزشکی سال‌ها درگیر آن است درواقع ما کمبود تخت نیروی انسانی و اعتبارات داریم و در این رابطه چانه‌زنی‌های بسیاری انجام داده‌ایم. گفتنی است که وزیر بهداشت و درمان در این زمینه همکاری‌های خوبی با دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد داشته‌اند اما تاکنون آستان قدس یا استانداری بخشی از هزینه‌های درمانی زایران را به ما نپرداخته‌اند. درواقع این اقدام نیازمند تخصیص ردیف اعتباری مشخص در دولت  برای دانشگاه است چراکه مشهد بزرگترین مرکز زایرپذیر در ایران است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد:‌ نکته مهم این است که بسیاری از این زایران دفترچه‌های بیمه خود را به همراه نمی‌آورند و این شرایط هرساله فشارهای بسیاری را بر ما و به‌ویژه بیمارستان امام رضا و قایم وارد می‌کند. 

‌بدیعی در رابطه با گردشگری سلامت در شهر مشهد تصریح کرد: گردشگری سلامت به عنوان پایلوت وزارتخانه در مشهد انجام شده است. در این رابطه در حال ساماندهی بخش‌های آی. پی. دی هستیم تا ارائه خدمات به بیماران گردشگر سلامت صورت بگیرد. از سوی دیگر استانداردهایی در حوزه بستری و درمان سرپایی درنظر گرفته‌ایم تا گردشگری سلامت بتواند برای دانشگاه و کشور درآمدزایی دلشته باشد.

وی با اشاره به اقداماتی که فضای فیزیکی بیمارستان‌ها صورت گرفته ادامه داد: در بیمارستان امام رضا پروژه احداث همراه سرا در دست اجرا است. دانشگاه براساس برنامه‌های نظام سلامت کشور عمل می‌کند بنابراین در رابطه با اتاق عمل بیمارستان دکتر شیخ باید گفت که قرار نیست مدت زیادی از کار افتاده باشد. تصمیم بر این گرفته شد ضمن فعال نگه داشتن اتاق عمل اورژانس بیمارستان دکتر شیخ در بیمارستات اکبر نیز خدمات لازم  ارائه شود. از سویی دیگر در ۶ ماهه دوم سال جاری اتاق عمل دیگری در یک تخصص جدید فعال خواهیم کرد. 

بدیعی ادامه داد: در مورد اتمام پروژه بیمارستان امداد جتوب باید توجه داشت که این پروژه از اعتبارات خاص رهبری تامین می‌شود. با جلسات مکرری که در وزارتخانه برگزار کردیم  ساخت فاز اول بیمارستان به زودی شروع خواهد شد. همچنین در دو ماه آینده اورژانس دندانپزشکی شهر مشهد را افتتاح خواهیم کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یک از موضوعاتی که بسیار به آن توجه می‌شود بحث سردرگمی بیماران است. راه حل این سردرگمی تنها نظام ارجاع در درمان است. درواقع زمانی که بیمار به مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند بایستی اطلاعات لازم برای مراجعه به پزشک را به او بدهند.

بدیعی تصریح کرد: این کار در دانشگاه علوم پزشکی از محور بردسکن تا مشهد درحال انجام است. درواقع در همان مراکز درمانی برای بیمار نوبت گرفته می‌شود‌. یکی از مزیت‌های این کار از بین بردن سردرگمی بیمار است از سوی دیگر تمام دارو و خدماتی که در بیمارستان‌ها به بیمار ارائه می‌شود در پرونده وی ثبت و سیر درمانی مشخص می‌شود. دانشگاه مشهد تا پایان سال جاری جزو سه دانشگاهی خواهد بود که سیستم  نظام ارجاع را در کل منطقه خراسان رضوی تحت پوشش قرار داده است.

خرید موتورآمبولانس‌های جدید برای خدمات‌رسانی سریع‌تر به بیماران

وی در رابطه با موتور آمبولانس‌ها، تصریح کرد: موتور آمبولانس‌های بسیار فرسوده‌ای داشته‌ایم که در بسیاری از مواقع  برای بیمار خطرساز بوده‌اند. بنابراین برای توجه به حق و منشور حقوقی بیمار استفاده از این موتورآمبولانس‌ها متوقف شد و موتور آمبولانس‌های جدیدی تهیه خواهیم کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «دانشگاه مشهد پس از علوم پزشکی تهران از سیستم تلکاردیلوژی استفاده می‌کند» افزود: با استفاده از این سیستم می‌توان در آمبولانس نوار قلب از بیمار گرفت و در شرایط مشکوک به سکته  قلبی برای پزشک در بیمارستان فرستاد تا  روند درمان تسریع یابد. این عمل باعث کاهش عوارض بیماری‌های قلبی و مصرف داروها خواهد شد. گفتنی است که این کار در کشور سوئیس تنها برای ۸ ساعت در طول شبانه‌روز انجام می‌شود حال آنکه در کشورما ۲۴ ساعته است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

سفال و کاشی

مرمت ۱۰۰ قطعه سفال و کاشی زرین‌فام در سال ۹۸

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا,مژگان موسی‌زاده با بیان این مطلب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.