صفحه اصلی / سیاسی / سایر حوزه های سیاسی / شهرداری‌ها از وقوع تخلف و اخذ جریمه توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند

اسماعیلی:

شهرداری‌ها از وقوع تخلف و اخذ جریمه توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند

رییس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه گوش شنوایی برای اصلاح کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها وجود ندارد، گفت: شهرداری‌ها از وقوع تخلف و اخذ جریمه توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند و کسی که در این بین منفعتی مورد توجه او نیست عضو قضایی حاضر در کمیسیون است.

غلامحسین اسماعیلی رییس جدید دادگستری استان تهران

به گزارش کسب و کار نیوز، غلامحسین اسماعیلی در سومین نشست هم اندیشی تخصصی قضات دیوان عدالت اداری و دادگستری کل استان تهران با موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها، اظهار کرد: به عقیده من بسیاری از موضوعات برای من و شما در عرصه‌های مختلف نیازمند یادآوری است. همه ما و شما برای جامعه قضات و جایگاه قاضی و قضاوت شان و منزلت ویژه ای قائل هستیم. البته در نظام قضایی برگرفته از تعالیم اسلام ناب این جایگاه به نسبت سایر مکاتب حقوقی بسی رفیع تر است. قطعا بایستی همان شان و منزلت قاضی را که در عدلیه قضایی و رسیدگی به پرونده ها قائلیم در کمیسیون ها نیز قائل باشیم و نباید این گونه تداعی شود که دادرسی در محاکم و دادسراها یک امر است و قضاوت ما در کمیسیون ها امر دیگری است.

رییس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: باید با قوت و استحکام بر این موضوع تاکید کرد آنجایی که عضو قضایی انتخاب می شود، تصمیم و دستور قضایی گرفته شده همان دستور قضایی است. اشکال قانون ماده ۱۰۰ کاملا درست و به حق است اما گوش شنوایی برای اصلاح قانون شهرداری ها به ویژه ماده ۹۹ و ماده ۱۰۰ وجود ندارد. اما بالاخره ما هستیم و همین قانون که باید مورد توجه باشد. در وضع موجود شان و منزلتی که اشاره شد در کمیسیون های ماده ۱۰۰ و هر کمیسیون دیگری اجرای دقیق ضوابط است و قاضی از این جهت ممتاز است.

وی افزود: قاضی مظهر قانون مداری در جامعه است. شان و موقعیت قضات به این دلیل است که کارشان عدالت محوری و بی طرفی در داوری و تصمیمات است. ما نباید جانب دارانه در قضایا داوری کنیم و در نهایت دفاع از حقوق عامه از موارد قابل توجه است. امید متضررین این است که در کمیسیون قضایی ماده ۱۰۰ حقوقشان مورد توجه قرار گیرد. برای رعایت این شان و جایگاه ما الزاماتی داریم که باید مدنظر قرار گیرد.

اسماعیلی اولین الزام برای رعایت شان و جایگاه قاضی را مربوط به علم و اشراف به مقررات دانست و خاطرنشان کرد: وقتی به عنوان عضو قضایی در یک کمیسیون تخصصی انتخاب می شویم نیازمند آن هستیم که به قوانین آن حوزه تخصصی نیز اشراف پیدا کنیم. برای مثال در رابطه با کمیسیون ماده ۱۰۰ باید با اشراف کامل به سایر مقررات شهرسازی تصمیم گیری کنیم. دومین الزام رعایت قانون و مقررات در ارائه آرای قضایی است. باید رایی صادر کنیم که مستند و مستدل باشد.

رییس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه نکته سوم این است که عضو قضایی باید در رعایت قانون و مقررات توسط سایر اعضا نقش محوری ایفا کند، تصریح کرد: بایستی به سایر اعضا آموزش نظری و عملی قانون و مقررات داده شود. ما باید مطالبه گر اجرای قانون از شهرداری و شورای شهر باشیم که چرا قانون اجرا نمی شود؟ عضو قضایی باید نماد مقابله با قانون شکنی ها باشد. در حوزه شهرداری‌ها قانون شکنی فراوان داریم.

وی با بیان اینکه به جای همراه شدن با عوامل شهرداری و شورای شهر در جهت حل مشکلات و رفع موانع آنها باید آنها را با خود در اجرای قانون و مقررات همراه کنیم نه اینکه خودمان همراه آنها شویم، تصریح کرد: شهرداری و وزارت کشور در وقوع تخلف و اخذ جرائم توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارد. کسی که در این بین منفعتی مورد توجه او نیست عضو قضایی حاضر در کمیسیون است. نتیجه اینکه عمل ما باید بازدارندگی داشته باشد و آن گونه که انتظار و توقع است برخورد شود در حالیکه آن گونه که انتظار است قضات در کمیسیون ها درست تصمیم گیری نمی کنند.

رییس کل دادگستری استان تهران در پایان، گفت: کاری که لازم است انجام شود این است که از آرای صادر شده لیستی تهیه شود و در یک برگ صورتجلسه عنوان شود که برای فلان مورد با این تخلفات فلان رای صادر شده است و برای ما ارسال شود تا ببینیم در یک موضوعِ تخلف چه میزان اختلاف نظر وجود دارد.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

حضور ۴.۵ میلیون اتباع غیرمجاز در ایران/ کمک ناچیز کمیساریا

حسین ذوالفقاری، در حاشیه دیدار با فیلیپو گرندی، کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.