صفحه اصلی / استان ها / آذربایجان شرقی / تنها ۱۰ درصد مراکز دفن زباله شهری آذربایجان‌شرقی با مجوزهای زیست‌محیطی است
تنها ۱۰ درصد مراکز دفن زباله شهری آذربایجان‌شرقی با مجوزهای زیست‌محیطی است

معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان:

تنها ۱۰ درصد مراکز دفن زباله شهری آذربایجان‌شرقی با مجوزهای زیست‌محیطی است

معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که از 59 مرکز دفن زباله شهری استان، حدود 10 درصد آن‌ها دارای مجوزهای زیست محیطی بوده و در آن‌ها دفن زباله به صورت اصولی انجام می‌شود، گفت: متأسفانه اغلب زباله‌گاه‌های استان از وضعیت زیست‌محیطی و بهداشتی مناسبی برخوردار نیستند.

image.png

 به گزارش کسب و کار نیوز، «حسن عباس‌نژاد» در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزود: سرانه تولید زباله در میانگین جهانی ۸۰ گرم و میانگین کشوری ۸۲۰  گرم به ازای هر نفر است که این میزان در شهر تبریز ۸۰۰ گرم و در استان ۵۶۰ گرم در روز است. 

وی با بیان این‌که ۵۲ مرکز دفن زباله شهری و روستایی در سطح استان وجود دارد که بر اساس آخرین آمار اخذ شده، میزان پسماندهای خانگی تولید شده در استان در حدود ۹۸۰ هزار تن در سال است، گفت: تبریز با میزان تولید زباله ۱۲۰۰ تن در روز، بیشترین تولیدکننده زباله در استان است و در سایر شهرهای استان ۱۵۲۳ تن در روز زباله تولید می‌شود. 

معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی افزود: سهم تولید زباله شهرهای استان ۴۶ درصد مربوط به شهر تبریز و ۵۴ درصد مربوط به سایر شهرهای استان است. 

عباس‌نژاد ادامه داد: متأسفانه ۷۵ درصد نحوه جمع‌آوری زباله از منازل به‌صورت غیراصولی انجام می‌شود و پروسه تفکیک در مبدأ تنها در حدود ۲۵ درصد موارد انجام می‌شود. 

وی گفت: متأسفانه ۷۰ درصد دفن زباله در کلان‌شهر تبریز به‌صورت دفن سنتی و غیراصولی انجام می‌شود. 

معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: پیگیری‌های لازم در راستای ساماندهی این مراکز در دست اقدام است و ما در حال تکمیل اطلاعات و ارائه گزارش در کارگروه پسماند استان به ریاست استاندار آذربایجان‌شرقی هستیم. 

عباس‌نژاد گفت: پایش همه محل‌های دفن زباله استان در سه ماهه نخست سال۹۷ انجام گرفته و در سه ماهه دوم نیز ضمن پایش و بروزرسانی آخرین وضعیت زباله‌گاه‌های استان، پیگیری‌های لازم در جهت اصلاح وضعیت زیست محیطی مراکز دفن زباله در حال پیگیری است. 

وی ادامه داد: در این خصوص پس از تبریز در دو شهرستان استان نیز مرکز دفن بهداشتی در سال۹۷ به بهره‌برداری می‌رسد و اصلاح وضعیت زباله‌گاه‌های استان تا پایان سال۹۷ از شهرداری‌های استان خواسته شده است.

معاون پایش و نظارت اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی افزود: هم‌اکنون نحوه جمع‌آوری، انتقال و دفن زباله در مرکز دفن تبریز از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و اخطاریه لازم جهت اصلاح وضعیت موجود صادر شده و به مقامات ارشد استانی، دادگستری و ادارات ذی‌ربط اطلاعات لازم داده شده است. 

عباس‌نژاد یادآور شد: طرح‌های احداث و ساماندهی مراکز دفن ۵ شهر استان امسال بررسی شده و ساماندهی محل‌های دفن در چند شهر بزرگ استان شامل مرند، مراغه، هشترود، عجب شیر و هریس در حال اجراست.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کمیته امداد

مردم آذربایجان شرقی به “رزمایش بخشش ایرانیان” در ماه رمضان بپیوندند

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, محمد کلامی اظهار کرد: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.