به گزارش کسب و کار نیوز، در این بیانیه آمده است:
پروردگار هنگام آفرینش انسان، به او کرامت عطا فرمود و او را خلیفه خود در زمین قرار داد. از این روست که «حقوق بشر و کرامت انسانی» پایه و اساس بسیاری از حقوق و تکالیف انسانی را تشکیل میدهد و شناسایی و حفظ کرامت ذاتی انسان و حقوق او، اساس آزادی، امنیت و صلح در جهان را به وجود خواهد آورد.
حقوق بشر به مثابه مجموعه حقوق موضوعه که بتوان آغاز آن را با اعلامیه جهانی حقوق بشر گره زد تلقی درستی از خاستگاه آن به دست نمی دهد، بلکه باید قدمت آن را به درازای حیات بشر بدانیم. پیدایش و تدوین حقوق بشر ، در سیر غربی آن، همیشه جنبه ی انفعالی داشته و به موجب حرکت های مردم علیه نظام های استبدادی پدید آمده است و در آخرین مرحله آن، پس از وقایع دو جنگ جهانی است که در قلمرو بین المللی مسئله حقوق بشر ، مطرح می گردد. خصیصه ی انفعالی بودن اعلامیه های حقوق بشر ، موجب آن شده است که تدوین کنندگان آن نتوانند با نظری معتدل، جامع نگر و حقیقت یاب به انسان و حقوق او توجه کنند و در نتیجه همین عامل است که اعلامیه های موجود با کاستی ها و اشکالاتی مواجه می باشند.
با وجود اینکه تدوین حقوق بشر، در جوامع غربی گامی ارزشمند در جهت احیای حقوق بشر و انسانیت محسوب می شود، اما نسبت به تعالیم اسلامی و حقوق اسلام، که چهارده قرن قبل، بیشترین ارزش را برای انسان، کرامت انسانی، آزادی، برابری و برادری قائل بوده است، پیشرفت چندانی محسوب نمی گردد.
روز چهاردهم مردادماه به مناسبت تهیه و تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی در این تاریخ، بنا به پیشنهاد ایران وتصویب کشورهای اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نام گرفته است. از این رو معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری ضمن گرامی داشت این روز آن را فرصتی مغتنم برای اتخاذ اقدامات جدی و نجات حقوق بشر از میراث تلخ گذشته توسط استعمارگران می داند و بر این عقیده است که شرایط موجود در عرصه بین المللی و به ویژه شرایط کشورهای اسلامی، ضرورت هماهنگی و تقویت همکاری کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی به منظور دستیابی به راههای نشر، ارتقاء و حفظ تعالیم و ارزشهای اسلامی در حوزه حقوق بشر و صیانت از کرامت انسانی را بیش از پیش می طلبد. این معاونت سعی بر آن دارد گفتمان حقوق بشری را با تأکید بر کرامت انسانی در عرصه های تعامل، همکاری و آموزش ارتقاء بخشد و معتقد است که توجه به مضامین عالی حقوق بشری و حفظ کرامت انسانی در ادیان توحیدی از جمله دین مبین اسلام که دارای مبانی فکری و اصول قابل ملاحظه ای در این زمینه است، برکات بسیاری را برای جامعه جهانی به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام