به گزارش کسب و کار نیوز، بزرگترین دغدغه پیام رسان های بومی، جلب اعتماد کاربران به شمار می رود موضوعی که اگر مورد بی توجهی قرارگیرد فرار کاربران از پیام رسان و شکست را برای آن رقم خواهد زد.
ضرورت توسعه پیام رسان های داخلی گرچه از زمان دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت اما در دولت دوازدهم و بعد از فیلتر شدن تلگرام با حکم قضایی، اقبال به داخلی ها به رغم همه کمبود ها و کاستی ها بیشتر شد.
اکنون و با گذشت ماه ها از فیلترشدن تلگرام توجه به پیام رسان های داخلی روز به روز بیشتر می شود و دغدغه اصلی همه کاربران امن بودن و غیر قابل دسترس شدن متن پیام های ارسالی آنان برای دیگران است؛ موضوعی که مدیران یکی از پیام رسان های داخلی به آن توجه ویژه ای کردند و سرویس امن خود را برای افزایش اعتماد مردم راه اندازی کردند.
«میلاد موحدین» مدیر ارشد اجرایی نرم افزار بیسفون در جریان برگزاری بیست و چهارمین دوره نمایشگاه الکامپ، این ویژگی جدید یعنی «پیام امن» را به کاربران معرفی کرد.
مدیر اجرایی این پیام رسان داخلی کشور گفت: قابلیت «پیام امن» کل پیام ها شامل متن، عکس، فایلها، در مبداء رمزگذاری خواهد شد و کلید رمزگشایی آن تنها به مقصد ارسال می شود تا وظیفه رمزگشایی را انجام دهد.
وی افزود: اگر دستور قضایی برای شنود و یا رصد پیام ها نیز وجود داشته باشد با توجه به ساختارهای «الگوریتم» ایجاد شده هیچ گونه گزارشی به این مراجع قضایی ارایه نخواهد شد.
موحدین تاکید کرد: بیسفون قدمت طولانی و تجربه تماس های بین الملل خود را با نام تجاری بیستاک دارد و به هیچ عنوان هیچ ریشه دولتی و شبه دولتی ندارد؛ این پیام رسان قابلیت پیام امن را با شعار «نگران تیک سوم نباشید» رونمایی کرده است.
مدیراجرایی این پیام رسان ادامه داد: بر اساس اصل ۲۵ قانون اساسی اگر دستور قضایی برای شنود و یا رصد پیام ها نیز وجود داشته باشد با توجه به ساختار ایجاد شده نمی توانیم هیچ گونه گزارشی ارائه دهیم زیرا کلید رمزگشایی از آن در اختیار ما نیست.
به گفته وی، بیسفون تا به این لحظه هیچ گونه دستور قضایی برای رصد پیام های کاربران دریافت نکرده است.
موحدین عنوان کرد: بیسفون از سال ۱۳۹۳ و قبل از ظهور تلگرام در ایران و همزمان با پیام رسان های جهانی وایبر و وی چت نسخه نخست خود را معرفی کرد و در این سال ها با بهبود معماری عملکرد زیرساخت پیام رسان و در راستای نیازهای ۴ میلیون کاربر حرکت کرد.
وی افزود: ایجاد ویژگی پیام امن یکی از همین اهداف است که نیازها و دغدغه های کاربران را در فضای فعلی جامعه برطرف خواهد کرد.
تلاش پیام رسان های داخلی برای جلب اعتماد عمومی در شرایطی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در تازه ترین اقدام لایحه حفاظت و صیانت از داده های شخصی در فضای مجازی را برای تصویب به دولت ارسال کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارائه لایحه صیانت و حفاظت از داده های شخصی به دولت را گام مهمی برای صیانت از اطلاعات مردم در فضای مجازی برشمرد.
«محمدجواد آذری جهرمی» ششم مردادماه در حاشیه افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ ابراز امیدواری کرد این لایحه که پس از برطرف شدن انتقادهایی که به آن وارد شده بود، در دولت تصویب شود تا همه مردم بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند.
وزیر ارتباطات گفت: لایحه صیانت از داده های شخصی یکی از ستون های اساسی توسعه کشور خواهد بود و شهروندان را توانمند خواهد کرد تا در برابر شکسته شدن حریم شخصی خود پیگیری حقوقی و قضایی داشته باشند؛ چیزی که تاکنون روال مشخصی نداشت.
به گفته وی، نه تنها پیام رسان ها بلکه همه سرویس ها مقید به رعایت مقررات خواهند بود ضمن آنکه مردم نیز به حقوق خود آگاه می شوند.
بیست و چهارمین نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی که از ششم مردادماه امسال با حضور شرکت های فعال در بخش فناوری اطلاعات، کسب و کارهای نوپا و اپراتورهای ارتباطی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز شده بود، امروز (نهم مرداد) پایان می یابد.
اقتصام**۲۰۷۸*۲۰۲۵
ایرنا گزارش می دهد
پیام امن بدون «تیک سوم»
ناممکن بودن دسترسی شخص یا نهاد به پیام های ارسالی بین دو سر ارتباط در پیام رسان های بومی، مهمترین دغدغه کاربران برای استفاده از این نرم افزارها است موضوعی که به گفته مدیر اجرایی یک پیام رسان داخلی، به تازگی به این قابلیت دست یافته اند.