صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / توجه به سرمایه انسانی، راهکار توسعه کیفی است
توجه به سرمایه انسانی، راهکار توسعه کیفی است

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت:

توجه به سرمایه انسانی، راهکار توسعه کیفی است

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیروی انسانی را از جمله سرمایه های اصلی هر کشوری عنوان کرد که با ارج نهادن به آن و توجه به زیرساخت های رشد نیروی انسانی می توان گام های مثبتی در جهت توسعه برداشت.

به گزارش کسب و کار نیوز، «برات قبادیان» روز شنبه در همایش یک روزه روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای اظهار داشت: در بررسی تناسب تحصیل و کار در کشور و چرایی عدم سنخیت و توازن میان این دو، باید گفت در کلان مدیریتی سیاستگذاری و برنامه ریزی کشور، ایرادهای اساسی فرهنگی در حوزه آموزش وجود دارد که باید نسبت به تغییر آن تلاش کرد تا بتوان به صورت زیر ساختی به تناسب تحصیل و کار رسید. به این معنا که آن جا که سخن از راه اندازی و ساخت کارخانه و کارگاه تولیدی می شود، از سرمایه گذاری در آن بخش یاد و استقبال می شود اما وقتی سخن از اختصاص بودجه آموزشی برای تربیت نیروی انسانی فعال به میان می آید، آن را به عنوان هزینه های آموزش و پروش و آموزش عالی می پندارند و با این ذهنیت که هزینه تلف می شود تلاش می شود که از میزان آن کاسته شود.
قبادیان ضمن دسته بندی سرمایه های کشورها به سه بخش سرمایه خدادادی که شامل منابع روی زمین و زیر زمینی می شود، سرمایه های فیزیکی یعنی آن چه به دست بشر ساخته می شود و سرمایه انسانی، گفت: در میان سرمایه هایی که یاد شد، سرمایه انسانی پایدارتر و ماناترین سرمایه است که در کشورهای پیشرفته به آن ارج داده می شود و هر کشوری که در آن نیروی انسانی حرف نخست را می زند گام های مثبتی در جهت توسعه برداشته است چرا که در بخش توسعه، شاخص تغییر و پیشرفت، توجه به نیروی انسانی است. این در حالی است که متاسفانه در کشور ما آنچنان که شایسته است ارج داده می شود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به این که ایران با دارا بودن ۲۸۰۰ موسسه آموزشی و دانشگاهی در صدر جدول کشورهای جهان و بالاتر از کشور چین با ۲۶۰۰ موسسه آموزشی قرار دارد افزود: در دنیای امروز، بشر به این رسیده است که آموزش ها یک هرم است و قاعده آن، چیزی است که دانشگاه های فنی و حرفه ای در حال انجام آن هستند و عقل هم حکم می کند که ٢ سال بعد از دیپلم، برای تربیت نبروی انسانی سرمایه گذاری شود. اما در کشور ما برعکس شده و راس به پایین هرم منتقل شده است به این معنا که توجه به آموزش بی کیفیت بیش از توجه به توانمندی افراد است.
وی توجه به کارآفرینی و توسعه کیفی آموزشی را راهکاری برای توانمندسازی قشر تحصیلکرده عنوان و اظهار داشت: باید با سیاستگذاری مناسب این فرهنگ که علم مقدس است و توسعه کشور به علم بستگی دارد تغییر پیدا کند؛ همانند آن چه در کشورهای توسعه یافته از جمله آلمان صورت گرفت و از عرضه محور بودن به تقاضا محور و صلاحیت محور بودن رسیده اند. پس با سیاست های کلان بودجه ربزی، برگزاری همایش و نمایشگاه های نوآوری نوین و تغییر پارادایم های اساسی آموزشی می توان از آموزش و تربیت بدون کیفیت کاست.
ورود بخش خصوصی به عرصه تولید و اشتغال هم راهکار دیگری برای توسعه توانمندی دانشگاهیان است که قبادیان بر آن تاکید کرد.
همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی و اتاق اصناف اکنون در دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکتر شریعتی تهران در حال برگزاری است.
انعقاد چندین تفاهم نامه در حوزه ارتباط و تعامل بیشتر با صنعتگران و سازمان های مرتبط و برگزاری دو کارگاه آموزشی با عنوان های الگوی شرکت های دانش بنیان، شرکت خلاق و مراکز رشد و فردای پس از تجربه از جمله برنامه‌های این همایش یک روزه است.

علمی**۹۲۹۴**۲۰۱۷

همچنین مطالعه کنید:

تولید فولاد ایران از مرز ۳۲ میلیون تن عبور کرد

به گزارش کسب و کار نیوز، سید وحید یعقوبی، عضو انجمن فولاد کشور گفت: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.