صفحه اصلی / استان ها / گلستان / صنعت طیور، صنعت نخست استان گلستان

صنعت طیور، صنعت نخست استان گلستان

گوشت مرغ یک نفر از هر 10 ایرانی در استان گلستان تولید می‌شود.

استانها/ گوشت سفید

به گزارش کسب و کار نیوز، استان گلستان با تولید بیش از ۲۱۵ هزارتن گوشت سفید در سال ۹۶ هم‌چنین بهره‌وری بسیار بالا در صنعت طیور کشور، جایگاه مهمی در تأمین گوشت سفید ایران دارد.

۹۶۶ واحد مرغداری گوشتی در این استان با ظرفیت قریب به ۲۸ میلیون قطعه در سال، ۷ درصد ظرفیت مزارع مرغ گوشتی کشور را به خود اختصاص داده است.

مهندس «غلامعلی هلاکو» مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: صنعت طیور استان به لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دانش وسیعی در تولید و تجارت زنجیره طیور دارد که بخش مهمی از اقتصاد کشاورزی استان است.

وی افزود: صادرات مرغ و فرآورده‌های آن در کنار توسعه و گستره وسیع صنایع تولید خوراک طیور، مرغ مادر، جوجه یکروزه، مزارع پرورش نیمچه گوشتی، کشتارگاه‌های صنعتی طیور و سایز زنجیره‌های وابسته در زنجیره تأمین و عرضه، سرمایه‌های استانی و فیزیکی مطلوبی را در حوزه‌های تولید،  تجارت و صادرات این صنعت در گلستان ایجاد کرده است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: در این بخش که به نظر می‌رسد صنعت نخست استان بوده، بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است. ارزش تولیدات این صنعت بالغ بر ۲۶ هزار میلیارد ریال بوده که بیش از ۳۵ درصد ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است. این امر جایگاه ویژه این صنعت در اقتصاد کلان استان را نشان می‌دهد.

هلاکو با اشاره به این‌که با تلاش و همکاری مرغداران، سازمان جهاد کشاورزی و شبکه دامپزشکی استان، در سال گذشته گلستان عاری از آنفلوانزای فوق حاد طیور بود، گفت: محصولات تولیدی این استان از سلامت کامل برخوردار و دارای کیفیت مناسب است.

وی یادآور شد: سال پیش بیش از ۲۱۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شد که رشد نزدیک به ۳۰ درصدی نسبت به سال ۹۵ داشته است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: سالیانه بخشی از تولیدات استان شامل جوجه یکروزه، تخم مرغ، گوشت مرغ، آلایش، پای مرغ، خوراک طیور و … به کشورهایی از جمله عراق، ترکمنستان، افغانستان، چین، اندونزی، تایلند، فیلیپین و… صادر می‌شود.

هلاکو با اشاره به سطح دانش و تکنولوژی مناسب در واحدهای استان، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، ارتفاع از سطح دریا، رطوبت مناسب و بهبود مدیریت پرورش(تلفات ۴ درصد و بهبود ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ کمتر از ۱٫۸)، گرایش  متقاضیان سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش پیدا کرده به طوری که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و بهره‌مندی از منابع مالی و پولی، ظرفیت طیور استان طی چند سال اخیر از ۶٫۴ میلیون قطعه در هر دوره به ۲۸ میلیون قطعه رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در گلستان ضریب ارزش تولیدات به ارزش سرمایه‌گذاری، یک است که قابلیت اقتصادی این صنعت در استان را نشان می‌دهد. این مهم حاکی از مزیت نسبی این استان نسبت به اکثر استان‌های کشور بوده، به طوری که گوشت مرغ در گلستان دارای کیفیت مناسبی است و طرفدار بیشتری دارد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: با توجه به تلفات کمتر و شاخص تولید بالاتر به نظر می‌رسد گوشت مرغ تولیدی گلستان نسبت به سایر استان‌ها در واحد سطح بیشتر بوده به طوری‌که در شرایط یکسان، وزن پایان دوره مرغ بیشتر است. این امر قدرت رقابت مرغداران استان را افزایش داده و این صنعت را از بخش‌های پیشرو فعالیت‌های اقتصادی استان مطرح کرده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

انتقال خون

از بیماران نیازمند به خون غافل نشویم

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, سیدصادق بنی‌عقیل اظهار کرد: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.