صفحه اصلی / سیاسی / سیاست خارجی و هسته ای / موانع پیش روی کشورهای آفریقایی برای تعامل با ایران بعد از خروج آمریکا از برجام
موانع پیش روی کشورهای آفریقایی برای تعامل با ایران بعد از خروج آمریکا از برجام

یک کارشناس مسائل آفریقا در گفت‌وگو با ایسنا تشریح کرد

موانع پیش روی کشورهای آفریقایی برای تعامل با ایران بعد از خروج آمریکا از برجام

یک کارشناس مسائل آفریقا با بیان اینکه قاره آفریقا از نظر سیاسی محیط مساعدی است که ایران بتواند بخشی از نیازهای خود را از طریق تعامل با کشورهای این قاره تامین کند، تصریح کرد: سابقه استعمارستیزی ملت‌ها و دولت‌های این قاره و همسویی و همکاری جمهوری اسلامی ایران با این کشورها جهت پیشبرد این هدف و آرمان ، باعث شده که آنها نگرش مثبتی نسبت به ایران داشته باشند و ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

جعفر قناد باشی

جعفر قنادباشی، در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت برجام و اینکه به نظر می‌رسد اروپایی‌ها نمی‌توانند تمام نیازهای ایران را برآورده کنند و در همین چارچوب ایران چگونه می‌تواند از ظرفیت آفریقا برای جبران بخشی از نیازهایش استفاده کند، گفت: آفریقا از ظرفیت بسیار خوبی برای پذیرش کالاهای ایرانی  برخوردار است ، از دیگر سو قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایی که این قاره از آن برخوردار است به اندازه نیازهای ما نیست اما قطعا در مورد تامین برخی از نیازهایمان می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی با بیان اینکه ۵۴ کشور عضو این قاره هر کدام دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های جداگانه ای  هستند، گفت: برخی از کشورهای قاره آفریقا از معادنی غنی برخوردار هستند و تعدادی  از آنها نیز در تولید مواد کشاورزی ظرفیت‌های مناسبی دارند  و ما با توجه به این ظرفیت‌ها می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب بخشی از نیازهایمان را تامین کنیم. البته در برابر این موضوع دو مساله وجود دارد؛ اول اینکه ترامپ کشورهای آفریقایی را به خاطر تعامل با ایران مورد تهدید و جریمه قرار ندهد و دوم اینکه ما بتوانیم برخی از محدودیت‌های بانکی که در جهت مراودات مالی با این کشورها با آن روبرو هستیم را برطرف کنیم. اگر این مشکلات نباشد سیاست گسترش تعامل با آفریقا می‌تواند در این شرایط به ما کمک کند گرچه همانطور که گفتم نباید این باور را داشت که کشورهای آفریقایی می‌توانند به صورت کامل جایگزین کشورهای اروپایی برای تامین نیازهای ما باشند و پتانسیل آنها برای تامین بخشی  از نیازهای ایران است.

این کارشناس مسائل آفریقا با بیان اینکه در تعامل تجاری و اقتصادی هر چه بیشتر با کشورهای آفریقایی باید موانع بانکی، گمرکی، بیمه‌ای و … را برطرف کنیم، اظهار کرد: در جریان تعامل با کشورهایی چون آفریقای جنوبی، تانزانیا و کنیا تا حدی موانع گمرکی برداشته شده ولی تا رسیدن به شرایط مطلوب همچنان فاصله داریم.

وی همچنین با اشاره به حمایت کشورهای آفریقایی از برجام و عضویت ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا، تصریح کرد: اینها همه امتیازات مساعدی است که ما باید به صورت مناسب جهت بهره‌برداری از آن برنامه‌ریزی کنیم. در نوع تعامل با کشورهای آفریقایی باید متناسب با توانمندی‌های آنها عمل کنیم، برخی از این کشورها عضو اوپک هستند و ایران می‌تواند با آنها در زمینه ساخت پالایشگاه و دستگاه‌های مربوط به استخراج نفت و یا تهیه پتروشیمی همکاری داشته باشد. از دیگر سو کشورهایی مانند سنگال، تانزانیا، آفریقای جنوبی و ساحل عاج به عنوان دروازه‌های ورود آفریقا محسوب می‌شوند، از بنادر خوبی برخوردارند و اگر ما بتوانیم با این کشورها تعامل مناسبی داشته باشیم این زمینه فراهم می‌شود تا از طریق آنها با کشورهای دیگر این قاره نیز تعاملات خوبی داشته باشیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی اگر می‌خواهد می‌تواند به ایران بیاید اما نمی‌توانیم بپذیریم بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد / جایی که گاوداری است و در آن آهن قراضه می‌فروشند، چطور می‌تواند سایت هسته‌ای باشد؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از انتخاب، محمد اسلامی با تاکید بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.