صفحه اصلی / استان ها / مرکزی / ۱۱ رشته صنایع دستی منسوخ شده در استان مرکزی احیا شد
۱۱ رشته صنایع دستی منسوخ شده در استان مرکزی احیا شد

۱۱ رشته صنایع دستی منسوخ شده در استان مرکزی احیا شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: سفالگری، رودوزی سنتی، گره چینی چوب، جاجیم بافی، قدک بافی نیم ور، زره بافی، قدک بافی نراق، آینه کاری، ساخت ساز سنتی، میناکاری و تفرش دوزی رشته های منسوخ شده ای بودند که با پیگیری میراث فرهنگی استان و به همت هنرمندان مجددا احیا شدند.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا،  سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران افزود: صنایع دستی را می توان به عنوان صنعتی مستقل و بومی، با رویکرد اشتغال زایی در سطح استان دانست که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور بسیار حائز اهمیت است چرا که با کمترین میزان سرمایه گذاری می توان بیشترین بهره برداری را در این حوزه کسب کرد. استان مرکزی با وجود مهارت هنرمندانش در بیش از یک سوم رشته های صنایع دستی کل کشور فعالیت دارد.

وی تاکید بر این نکته که در استان مرکزی ۸ هزار هنرمند فعال هستند، افزود: برخی از رشته های قدیمی و اصیل صنایع دستی کشور به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح  در حفظ و حراست منسوخ شده به همین جهت اداره کل تمام تلاش خود را می کند تا رشته های منسوخ شده را احیا کند کمااینکه تاکنون ۱۱ رشته منسوخ شده شامل سفالگری، رودوزی سنتی، گره چینی چوب، جاجیم بافی، قدک بافی نیم ور، زره بافی، قدک بافی نراق، آینه کاری، ساخت ساز سنتی، میناکاری و تفرش دوزی به همت هنرمندان استان احیا شده است.

حسینی گفت: صنایع دستی راوی هویت هر منطقه است و یکی از عوامل موثر در نشر و ترویج آثار هنری فاخر، آثاری است که برای تولید کیفی و هنری به آموزش صحیح نیاز دارند به همین جهت به بیش از ۸ هزار ۲۰۰ نفر آموزش هایی کاربردی را ارائه دادیم تا مُبَلغ یک هنر و در حقیقت شغل هنری پایدار باشیم.

وی در پایان گفت: صنایع دستی استان به دلیل برخورداری از ویژگی های بارز و قابلیت های منحصر به فرد توانایی ایجاد تاثیرات بلندمدت بر توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه را داراست به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی استان با کمک هنرمندان صنایع دستی و فعالان بخش خصوصی با ارتقاء سطح کمی و کیفی تولیدات رشته های بومی موجود استان سعی در فراهم آوردن فرصت مناسبی برای توسعه سرمایه گذاری در این حوزه دارد.

گفتنی است سفال برجک و نقاشی پشت شیشه از رشته های منسوخ شده استان در بررسی ثبت میراث ناملموس قرار دارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پایان فعالیت بازار تاریخی اراک

۲۴ اسفندماه، پایان فعالیت بازار تاریخی اراک در سال ۹۸

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, علیرضا عسگری با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.