صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / ذخیره دارویی کشور افزایش یابد

دبیر انجمن داروسازان تهران:

ذخیره دارویی کشور افزایش یابد

دبیر انجمن داروسازان تهران با تاکید بر لزوم افزایش دو تا سه برابری ذخایر استراتژیک دارو در کشور، گفت: قاعدتا در شرایط تحریم، انتقال پول و انتقال ارز برایمان مشکل خواهد شد و محدودیت‌هایی برای تبادل ارز و تجارت با کشورهای خارجی پیدا خواهیم کرد، بنابراین باید از همین الان درباره این موضوع فکر شود و در راستای افزایش ذخایر دارویی کشور اقدام شود.

استانها/ داروخانه

دکتر محمدرضا دری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار دارویی کشور طی روزهای اخیر، گفت: خوشبختانه تجربه‌ای که از سال‌های ۹۰ و ۹۱ در زمینه دارو و با بروز بحران‌های دارویی داشتیم، باعث شد تا مسوولان، دارو را به عنوان کالایی استراتژیک در طبقه‌بندی اول خود قرار دهند.

وی افزود: البته با نوساناتی که در نرخ ارز رخ داد و ابتدا اعلام شد که ارز ۳۸۰۰ تومانی به دارو اختصاص می‌یابد و سپس اعلام کردند که ارز دارو ۴۲۰۰ تومانی است، خلائی در بخش واردات ایجاد شد که باعث کمبود برخی داروها شد اما با تمهیداتی که اندیشیده شد اکنون وضعیت بهتر شده است.

ذخایر دارو افزایش یابند

دری با بیان اینکه از آنجایی که نرخ ارز دارو ۴۲۰۰ تومانی است، افزایش غیراصولی در هزینه واردات و تولید دارو نداریم، ادامه داد: در عین حال باید به فکر تمهیداتی برای اتفاقات پیش رو باشیم که می‌تواند هشدار جدی برای مسوولان ذی‌ربط محسوب شود. به‌طوری که باید از اکنون تمهیدات ویژه‌ای را در زمینه ذخایر استراتژیک دارو داشته باشیم تا اگر دچار چالش شدیم بتوانیم از این ذخایر استفاده کنیم و این ذخایر استراتژیک باید قوی‌تر از گذشته باشند. بر این اساس اگر استانداردمان برای ذخایر استراتژیک دارو در زمانیکه مشکلی نداریم و با تحریم مواجه نیستیم، شش ماه است، باید وقتی که احساس خطر کردیم، این ذخایر را حفظ و مقدار آن را به دو تا سه برابر افزایش دهیم. به هر حال به زودی انتقال پول و انتقال ارز برایمان مشکل خواهد شد و محدودیت‌هایی برای تبادل ارز و تجارت با کشورهای خارجی را پیدا خواهیم کرد. بنابراین باید از همین الان درباره این موضوع فکر شود و در راستای افزایش ذخایر دارویی کشور اقدام شود.

چرا تولیدکنندگان دارو از تولید منصرف می‌شوند؟

وی درباره برخی مشکلات در عرصه تولید دارو در کشور به دلیل عدم افزایش قیمت دارو، گفت: در تولید گاهی می‌بینیم که کالایی تولید می‌شود اما قیمت‌گذاری‌هایش شفاف نیست. از آنجایی که قیمت‌گذاری دارو در اختیار وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، امکان دارد تولیدکننده نتواند قیمت واقعی کالای خودش را دریافت کند. بنابراین از تولید آن کالا منصرف می‌شود.

دری با بیان اینکه این موضوع مختص امروز و دیروز هم نیست، گفت: پیش از این به دلیل غیرشفاف بودن قیمت ارز که گفته می‌شد ارز با نرخ ۳۸۰۰ تومان داده می‌شود و قیمت‌گذاری هم بر همین اساس بود، اما مابه‌التفاوت قیمت ارز پرداخت نمی‌شد، مشکلاتی در حوزه تولید دارو ایجاد شد که بعدا برطرف شد. اما همچنان تولیدکنندگان ما از قیمت‌گذاری بر روی کالاهایشان ناراضی‌اند. زیرا خریدار قسمت اعظم داروها دولت است و این منجر به چالشی جدی شده است.

وی تاکید کرد: دارو جزو کالاهایی است که به صورت جبری ارزان نگه داشته شده و همین موضوع به اقتصاد دارو از زمان تولید تا توزیع و عرضه آن به داروخانه وضعیت اقتصادی خوبی ندارد و علتش همین ارزان نگه داشتن قیمت دارو است. به هر حال عرضه کننده خدمت دارویی، بیمه‌ها هستند و بیمه‌ها هم دولتی‌اند. بنابراین دارو کالایی ست که دولت تمایلی به گران شدنش ندارد و تحمیل هزینه‌هایی که در بخش تولید، توزیع و حتی داروخانه رخ می‌دهد، صنعت دارو دچار مشکل جدی شده است.

دری درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات حوزه دارویی کشور از سوی سازمان‌های بیمه‌گر نیز گفت: مطالبات بیمه‌ها شرایط بهتری دارد، اما هنوز به وضعیت آرمانی نرسیده است. حتی استاندارد هم نشده و همچنان با اینکه قدری بهبود یافته، مطالبات باقی هستند. سازمان تامین اجتماعی باید به فکر تمهیداتی باشد. زیرا بخش عظیمی از مردم هم تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند و باید به فکر راهکارهایی باشد تا بتواند به تعهداتش به داروخانه‌ها عمل کند. در حال حاضر تامین اجتماعی حدود شش ماه تاخیر دارد. میزان تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی بیمه‌های دیگر هم به حدود سه تا چهار ماه رسیده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

۱۱۶ قلم دارو در فهرست گران‌ترین تجویزها

به گزارش کسب و کار نیوز ، امیرحسین حبیبیان – معاون مرکز آمار و فناوری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.