به گزارش کسب و کار نیوز، سرهنگ علیرضا دلیری در نشست خبری که امروز ( ۶ تیر) به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با بیان اینکه کشور ما در مسیر ترانزیت مواد مخدر افغانستان به سمت اروپا قرار دارد، گفت: شاهد افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان از دو هزار تن در سال ۲۰۰۱ به ۹ هزار تن در سال ۲۰۱۷، هستیم و قطعا وقتی حجم زیادی مواد مخدر از کشور ما و از مسیرهای مختلف عبور میکند بخشی از آن در داخل کشور رسوب خواهد کرد و نتیجه آن درگیری جوانان به اعتیاد است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه یادآوری کرد: بخشی از مواد مخدری که جابجا میشود کشف خواهد شد، اما بخشی هم قابل کشف نیست.
به گفته این مسئول، اگرچه استان کرمانشاه به صورت مستقیم در مسیر ترانزیت مواد مخدر نیست، اما مقداری مواد برای مصرف وارد استان میشود که پلیس مبارزه با مواد مخدر به صورت مستمر در حال کشف این مواد است.
دلیری بیان کرد: در برخورد با قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر در استان هیچگونه مماشاتی نداریم.
وی اعتیاد و مواد مخدر را عامل بسیاری از جرائم و بزهها دانست و تاکید کرد: ۶۵ درصد جرائم به صورت مستقیم و بین ۷۵ تا ۸۰ درصد جرایم به صورت غیرمستقیم با اعتیاد در ارتباط است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه میزان مواد مخدر کشف شده در استان در سال گذشته را بیش از دو تن و ۷۰۰ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: میزان کشفیات سال گذشته حدود ۷۵٫۵ درصد رشد داشته است.
وی میزان مواد مخدر کشف شده در استان طی سه ماهه امسال را نیز حدود ۴۵۰ کیلوگرم اعلام کرد که در این مدت نیز رشد ۳۲٫۵ درصدی کشفیات را داشته ایم.
دلیری افزود: از این میزان ماده مخدر کشف شده حدود ۳۹۳ کیلوگرم آن تریاک، ۳۴ کیلوگرم حشیش، دو کیلوگرم شیشه، شش کیلوگرم گراس، ۹ کیلوگرم هروئین و مابقی نیز سایر مواد مخدر بوده است.
وی معتقد است، اگرچه بخشی از افزایش کشفیات به دلیل افزایش ورود مواد مخدر است، اما بخش زیادی از آن نیز به دلیل گسترش اشراف اطلاعاتی پلیس به دست آمده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه تعداد قاچاقیان دستگیر شده مواد مخدر در سال گذشته را نیز ۱۵۷ نفر اعلام کرد.
دلیری با بیان اینکه امسال نیز تعداد قاچاقچیان دستگیر شده ۵۹ نفر بوده و نسبت به سال قبل از آن ۵۹ درصد رشد داشته، تاکید کرد: امسال ۴۴ توزیع کننده، ۸۸۹ خرده فروش و ۶۶ نفر نگهدارنده مواد مخدر را نیز دستگیر کردیم.
وی تعداد افرادی که در سه ماهه امسال در رابطه با مواد مخدر در استان دستگیر شدند را ۱۷۰۹ نفر اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته ۲۸۷ منزل و مرکز مصرف مواد مخدر در کرمانشاه پلمب شد، این تعداد را در سال جاری ۵۱ منزل اعلام کرد.
وی همچنین از شناسایی حدود ۱۳ محله آلوده به مواد مخدر در کرمانشاه خبر داد.
به گفته این مسئول، از ابتدای امسال ۳۶۵ طرح مقابله با مواد مخدر از جمله ارتقا اجتماعی، کنترل محورها، پاکسازی و … در استان انجام شده است.
دلیری سپس به نقش پلیس در مقابله با مواد مخدر اشاره کرد که در نوک پیکان قرار دارد و افزود: نقش پلیس در مسئولیتهای اجتماعی معمولا در آخرین مرحله است و مداخلات پلیس معمولا نقش یک جراحی را دارد که آخرین مرحله کار است.
وی از نقش سایر دستگاهها خصوصا در بعد فرهنگ سازی هم یاد کرد و ادامه داد: برای مقابله با مواد مخدر باید اول با سیگار و قلیان مقابله کنیم، زیرا سینهای که سیگار و قلیان وارد آن شد مستعد ورود هرگونه ماده مخدر دیگر است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه گفت: هیچ کس از معضل اعتیاد در امان نیست و درگیری با این آسیب هیچ ارتباطی با طبقه اجتماعی، میزان سواد و … ندارد.
انتهای پیام