به گزارش کسب و کار نیوز، عباس قاسمی در نشستی با اصحاب رسانه با بیان اینکه اولویتهای اتهام در دادسرا با دادگاه فرق دارد، گفت: مواد مخدر با دارا بودن ۸ هزار پرونده، ضرب و جرح عمدی ۶ هزار و ۳۹ فقره پرونده، توهین به اشخاص عادی ۵ هزار و ۸۸۳ فقره پرونده، سرقت مستوجب تعزیر ۴ هزار و ۹۶۳ فقره، ایراد صدمات غیر عمد بر اثر تصادفات رانندگی ۴ هزار و ۵۰۰ پرونده، تهدید ۳ هزار و ۶۰۰ پرونده، خشونتهای فردی ۲ هزار و ۲۰۰ پرونده، افترا یک هزار و ۸۶۰ پرونده، کلاهبرداری یک هزار و ۶۴۰ فقره پرونده و مفقودی چک، جرایم مربوط به چک یک هزار و ۳۳۰ فقره پرونده، ۱۰ اتهام اول دادسرای استان مرکزی است.
وی تاکید کرد: دادسرای اراک در پروندههایی همچون چاقوکشی، آدم ربایی، نزاع های دسته جمعی و غیره که امنیت اجتماع را به خطر میاندازد، رحم و مروتی نخواهد داشت و به زندانیان این جرایم به هیچ عنوان مرخصی از زندان تعلق نمی گیرد.
دادستان اراک ادامه داد: سال گذشته ۶ فقره قتل در اراک صورت گرفت که قاتلین هر شش مورد شناسایی و دستگیر شدند، سال گذشته در کل ۲۶ فقره قتل در استان اتفاق افتاد که در هر بیست و شش فقره قاتلین شناسایی و دستگیر شدند. در سه ماه امسال نیز در استان ۸ فقره قتل و در اراک یک فقره قتل اتفاق افتاد که خوشبختانه تمام قاتلین دستگیر و روانه زندان شدند. بیشتر قتلها در استان بوسیله سلاحهای گرم اتفاق میافتد.
قاسمی با اشاره به اینکه مشروبات الکی یکی از معضلات مهم اجتماعی است، گفت: در سال گذشته ۴۱ هزار و ۴۹۵ لیتر مشروبات تولید داخل و ۱۴ هزار و ۷۲ بطری مشروبات خارجی در استان کشف شده است. در سه ماهه نخست امسال نیز ۴ هزار و ۷۰۰ لیتر مشروبات تولید داخل و ۴ هزار و ۴۰۰لیتر مشروبات خارجی در استان کشف شده است.
وی گفت: در حوزه مواد مخدر نگران هستیم، بخاطر اینکه بیش از ۵۰ درصد زندانیان بطور مستقیم و ۷۰ درصد زندانیان بطور غیر مستقیم با مواد مخدر درگیر هستند.
قاسمی ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۷ تن و در سه ماهه نخست امسال یک تن مواد مخدر در استان کشف شده است. در راستای مبارزه با مواد مخدر عطاری هایی که بصورت غیر مجاز متادون و داروهای ترک اعتیاد به فروش می رساندند، پلمب شدند.
دادستان اراک گفت: در حوزه مبارزه با قاچاق کالا ۵۹ پرونده در سال گذشته به ارزش ریالی یک میلیارد تومان در دادسرا شکل گرفته است که اغلب این کالاها پوشاک و وسایل خانگی است.
قاسمی با بیان اینکه در حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان توسط دادستانی اقداماتی خوبی صورت گرفته است، گفت: در سال گذشته ۲ هزار و ۷۵۸ هکتار از اراضی ملی و منابع استان به ارزش ۴ میلیارد تومان و در سه ماهه اول امسال ۴۳۷ هکتار اراضی ملی به ارزش ۶ میلیارد تومان خلع ید شده است، که بیشترین خلع ید اراضی ملی مربوط به شهرهای اراک و ساوه است.
وی ادامه داد: از جابجایی شهر صنعتی اراک به منطقه هفتادقله با پیگیریهای دادستانی جلوگیری به عمل آمد، و علاوه بر آن دستور جلوگیری از ساختهای و سازهای غیر مجاز در باغات و اراضی مرزیجران صادر شد.
دادستان اراک با بیان اینکه احقاق حقوق عامه یکی از مهمترین اهداف دستگاه قضاست، گفت: در این راستا دلیل عدم بهره برداری از شهرک خودرو در اراک بررسی شد، که بالا بودن نرخ زمین در این شهرک یکی از مهمترین دلایل عدم بهره برداری این شهرک تا کنون است. عدم بهره برداری این شهرک باعث بد منظر شدن سیمای شهر اراک شده است.
وی گفت: شهرداری اراک در سال گذشته موظف شد، کلیه اطلاعات مزایده ها و مناقصه ها را برای اطلاع عموم در سایت خود انتشار دهد که خوشبختانه این امر صورت گرفت.
دادستان اراک با اشاره به اینکه شهرداری اراک موظف شده است که برای آبیاری فضای سبز از آب غیر شرب استفاده شود، گفت: مکاتبات لازم با سازمان نظام مهندسی، میراث فرهنگی، اداره های آب، برق، گاز برای بازار اراک، پاساژ اسلامی و پاساژ طلا انجام شده تا از لحاظ استقامت و تامین زیر ساختهای لازم اقدامات لازم صورت گیرد. هم اکنون نگران ایمنی پاساژ اسلامی هستیم چون این پاساژ از لحاظ استقامت بسیار ضعیف است و علاوه بر آن سیمهای به حال خود رها شده در طبقه زیرین پاساژ طلا خطرناک هستند.
وی بیان کرد: طی پیگیریهایی که دادستانی در خصوص پروژههای نیمه کاره شهر اراک انجام داد، شهرداری اراک موظف شد که برای کلیه پروژه های نیمه کاره تایمر نصب و برای اتمام پروژه مدت زمان مشخص کند، علاوه بر آن شهرداری موظف است برای خیابانها و کوچه هایی که دارای چاله هستند، آسفالت خراب را برداشته و مجددا آسفالت کند.
قاسمی گفت: طی پیگیریهای به عمل آمده، شهرداری اراک را ملزم به جمع آوری سگهای ولگرد در اطراف شهر اراک کردیم، همچنین طبق قانون مراکز درمانی که تولید پسماندهای عفونی میکنند، موظفند نسبت به دفن صحیح آن اقدام کنند. در این راستا دانشگاه علوم پزشکی اراک و کلیه مطبهای پزشکی که تولید زباله های عفونی میکنند، موظف شدند اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه چند سالن ماساژ و لاغری در اراک به دلیل تخلفات و غیرقانونی بودن پلمب شده است، گفت: چند مرکز طب سنتی که فاقد گواهینامه از دانشگاه طب سنتی بوده و به صورت غیر قانونی فعالیت میکردند، همچنین ۷ مرکز غیر مجاز ترک اعتیاد در اراک پلمب شد.
دادستان اراک با اشاره به اینکه در راستای احقاق حقوق شهروندی منشور حقوق شهروندی برای مدارس و بیماران در استان تدوین شده است، گفت: در خصوص اجرای سند ۲۰۳۰ در استان تحقیقات و بررسیهای لازم صورت گرفت که خوشبختانه این امر در استان صورت نگرفته است.
دادستان اراک با تاکید بر اینکه موتورهای سنگین در بعضی از نقاط شهر اراک در ساعات پایانی شب ایجاد رعب و وحشت برای مردم می کردند، گفت: این موتورها جمع آوری شده و به هیات موتورسواری هم اعلام شده که برای انتقال موتورها به پیست موتور سواری از یدک کش استفاده کنند.
قاسمی در ادامه با اشاره به فیلترینگ تلگرام گفت: ما منکر ظرفیتهای مثبت فضای مجازی نیستیم ولی مشکل ما با تلگرام این بود که اقدام به فیلتر کانال هایی که خلاف عفت عمومی فعالیت می کرد یا به دنبال کلاهبرداری بود، نمی کرد و از آنجاکه سرور این کانال ها در خارج از کشور بود عملا نمیتوانستیم آن کانال را مسدود کنیم. حجمی از پرونده های قضایی در استان بخاطر کلاهبرداریهای و سوءاستفاده های اینترنتی است، با وجود اینکه پلیس فتا استان یکی از شعب قوی پلیس فتا در کشور است، از آنجاکه سرور این کانالها در خارج از کشور است، عملا نمی توانستند اقدامات لازم را انجام دهند.
قاسمی درخصوص زمین تامین اجتماعی نیز تصریح کرد: رد فروش زمین تامین اجتماعی در اراک به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ متر یکی دیگر از اقدامات ما در سال گذشته بوده است، این زمین بر خلاف قیمت واقعی خود به مبلغ ۵ میلیارد تومان فروخته شد که با پیگیریهای بنده و همکارانم، به اداره کل مستقلات تامین اجتماعی کشور اعلام شد قیمت کارشناسی که برای فروش زمین پیشنهاد شده بسیار پایین تر از قیمت واقعی است و اطلاع رسانی صحیح و کاملی در خصوص مزایده این زمین صورت نگرفته است، که باید نسبت به فروش و مزایده این زمین اقدام شود.
قاسمی گفت: پیگیری ایجاد استراحتگاه موقت برای نقاط حادثه خیز اراک، تعیین حریم رودخانه خشکه اراک توسط شرکت آب منطقهای دیگر اقدامات دادستانی در سال گذشته است. در سال گذشته تجهیز ۲۸ چاه کشاورزی به سیستم هوشمند، مهر و موم ۴۱ حلقه چاه غیر مجاز، توقیف ۴۴ دستگاه حفاری غیر مجاز و مسلوب المنفعه کردن ۶۶حلقه چاه توسط دادستانی شهرستان اراک صورت گرفت.
دادستان اراک گفت: رفع آلودگی هوا یکی از اهداف اصلی ماست که در این راستا اختیارات تام به اداره کل محیط زیست استان داده شده در مواردی که نیاز به مداخله دستگاه قضاست و دستگاه قضا در آن ساعت حضور ندارد، جای ما مداخله کند.
وی با اشاره به اینکه دستور قضایی برای پروندههای زیست محیطی در خصوص تالاب میقان صورت گرفته است، گفت: متاسفانه خیلی از تصمیمات مهم استان در تهران صورت میگیرد، که یکی از این موارد برداشت املاح معدنی از تالاب میقان است، ما معتقد هستیم بیش از حد مجاز از این تالاب برداشت میشود.
وی با بیان اینکه گاز سوز شدن کوره های آجرپزی یکی دیگر از اقدامات این دادسرا بوده است افزود: چنانچه گزارشی مبنی بر استفاده از سوخت مازوت برای کورههای آجرپزی ارائه شود در اسرع وقت برخوردهای قانونی لازم صورت خواهد گرفت.
قاسمی در پایان با اشاره به ناآرامیهای سال گذشته در ۹ و ۱۰ دی در استان، گفت: با این افراد به سه گونه برخورد شد، یک سری افراد بازداشت شده و توجیه شدند، برای یک سری قرار تعلیق صادر شد و برای یک سری دیگر پرونده تشکیل شده که منتظر حکم دادگاه هستند.
انتهای پیام