صفحه اصلی / استان ها / کرمانشاه / بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری پساداعش در عراق را از دست ندهیم

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه:

بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری پساداعش در عراق را از دست ندهیم

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه گفت: خسروی نزدیک‌ترین نقطه برای دسترسی به بازار سوریه است.

به گزارش کسب و کار نیوز، حسن دانایی‌فر در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان کرمانشاه که در استانداری برگزار شد از مزیت‌های مرزی استان کرمانشاه یاد کرد و گفت: کرمانشاه بیشترین گذرگاه‌های مرزی را با عراق دارد که این یک فرصت هم برای مردم منطقه و هم در بعد ملی است.

وی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت مرزها هم می‌تواند وضعیت  اقتصادی کشور را از شرایط کنونی نجات دهد و هم انباشت رنج‌ها و مشکلات کرمانشاه از زمان جنگ تاکنون را تا حدودی مرتفع کند.

مشاور معاون اول رئیس جمهور  پیگیری وضعیت مرزهای کرمانشاه را بر مسئولین کشور واجب دانست و افزود: از مهمترین این مرزها می‌توان به مرز خسروی اشاره کرد که پیگیری برای بازگشایی آن ادامه دارد.

به گفته دانایی‌فر در جلساتی که تاکنون برای مرز خسروی برگزار شده تصمیمات خوبی اتخاذ شده که از مهمترین آنها می‌توان به مجوز خروج تجار و بازرگانان از این مرز اشاره کرد که گامی برای بازگشایی اساسی این مرز است.

وی خاطرنشان کرد: مرز خسروی از دیرباز مرز سنتی کشور ایران با عراق بوده که با اهتمامی که برای بازگشایی آن وجود دارد، حتما به نقطه مطلوب خواهیم رسید.

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه به مرز سومار هم اشاره داشت که اخبار خوبی از آن به گوش می‌رسد و تاکید کرد: مخالفت‌های زیاد و شدیدی هم در داخل کشور و هم در عراق برای بازگشایی این مرز وجود داشت، اما این مرز اکنون نه به عنوان یک بازارچه بلکه به عنوان گذرگاه رسمی مسافری و بازرگانی از سوی طرف عراقی شناخته می شود.

وی یادآوری کرد: مرز سومار تنها ۸۰ کیلومتر با مرکز عراق یعنی بغداد فاصله دارد و در این مسیر هیچ مشکل امنیتی، اجتماعی و … نیز وجود ندارد.

دانایی‌فر در ادامه از ظرفیت عظیمی که در بازسازی عراق در زمان پساداعش و پس از انتخابات داخلی عراق ایجاد شده هم یاد کرد و گفت: عراق کشور ثروتمندی است و حداقل برآوردی که از بازار بازسازی آن داریم ۳۰۰ میلیارد دلار است که نباید آن را از دست بدهیم.

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند در حوزه خدمات فنی و مهندسی به خوبی وارد عراق شود، خاطرنشان کرد: مشکلاتی که در بعد پرداخت مطالبات شرکت‌های فنی و مهندسی ایران در عراق وجود داشت در حال حل شدن است و طی روزهای اخیر شاهد وصول مطالبات این شرکت‌ها هستیم.

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه تصریح کرد: شرکت‌های فنی و مهندسی کرمانشاه هم می‌توانند به خوبی در بخش مرکزی و هم اقلیم عراق ورود کنند.

مشاور معاون اول رئیس جمهور درباره پتانسیل‌های گردشگری بین ایران و عراق نیز افزود: سالانه ۲٫۵ میلیون عراقی به ایران می‌آیند و همین تعداد ایرانی نیز به عراق سفر می‌کنند.

وی با اشاره به گردشگری سلامت و سیاحی که عراقی‌ها به ایران دارند، تاکید کرد: متاسفانه سهم کرمانشاه از این بازار بسیار کم است.

به گفته این مسئول، دو کشور در زمینه انرژی هم مراودات تجاری خوبی دارند، به گونه‌ای که امسال حجم صادرات گاز به عراق دو تا سه برابر سال گذشته خواهد بود.

دانایی‌فر تاکید کرد: ما از کرمانشاه دو خط انتقال برق به عراق داریم که یکی خط ۱۲۰۰ مگاواتی کرمانشاه به دیالی و دیگری خطر قدیمی ۱۶۳ مگاواتی قصرشیرین به خانقین است.

وی خواستار پای کار آمدن بخش خصوصی برای ایجاد نیروگاه و صادرات برق به عراق شد و تاکید کرد: اگر بخش خصوصی پای کار بیاید، قراردادها با عراق را برای آنها هماهنگ می‌کنیم.

دانایی‌فر از توافق برای ایجاد یک شرکت حمل و نقل مشترک بین دو کشور هم یاد کرد و ادامه داد: شهرک صنعتی مشترک دو کشور نیز باید هرچه زودتر راه‌اندازی شود.

مشاور معاون اول رئیس جمهور بر لزوم توسعه واردات ایران از عراق هم تاکید کرد و افزود: به منظور استمرار روابط اقتصادی با عراق به واردات از این کشور هم نیاز داریم، زیرا روابط یکسو چندان پایدار نخواهد بود.

وی با بیان اینکه ایران سالانه ۳۵ میلیارد دلار واردات از امارات دارد، اظهار کرد: عراق می‌تواند جایگزین امارات در این حوزه شود.

دانایی‌فر خاطرنشان کرد: باید پیگیر برپایی نمایشگاه‌های توانمندی ایران در عراق هم باشیم.

وی معتقد است: برای استفاده بهینه از این شرایط و مزیت‌هایی که در عراق وجود دارد تعداد گذرگاه‌های کنونی که با این کشور داریم کم است.

دانایی‌فر با بیان اینکه باید تلاش کنیم از عراق به سمت سوریه حرکت کنیم، افزود: مرز خسروی نزدیکترین نقطه برای دسترسی به بازار سوریه و حتی مدیترانه است.

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه گفت: کارهای بزرگتری در روابط اقتصادی ایران و عراق خصوصا با سوریه باید صورت بگیرد که عمده آن از مسیر کرمانشاه است.

وی در پایان به برقراری سوآپ نفت از کرکوک به ایران هم اشاره داشت و برقراری آن را یک ضرورت خواند که می‌تواند اشتغالزایی خوبی در کشور ایجاد کند، اما باید زیرساخت‌های مورد نیاز برای این‌کار فراهم شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

بهره‌برداری از ۱۳۶۱ طرح اشتغال‌زایی و ۱۰ مدرسه سیار برکت در کرمانشاه

امیرحسین مدنی در سفر خود به کرمانشاه علاوه بر افتتاح ۱۳۶۱ طرح اشتغال‌زایی در مناطق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.