صفحه اصلی / استان ها / کرمان / خطرنابودی باغات و نخیلات جنوب کرمان
خطرنابودی باغات و نخیلات جنوب کرمان

خطرنابودی باغات و نخیلات جنوب کرمان

جنوب استان کرمان با قریب یک میلیون نفر جمعیت و حدود 50 هزار کلیومتر مربع وسعت نقش مهم و تاثیر گذاری در اقتصاد کشور دارد اما این روزها بحران خشکسالی ۲۵ساله امان تولیدکنندگان این منطقه را بریده و می توان گفت کشاورزی در منطقه با بحران شدید روبه رو شده است.

خشکسالی

‎به گزارش کسب و کار نیوز، احمدامینی روش، فرماندار شهرستان جیرفت در نشست بررسی تبعات خشکسالی و مخاطرات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان که با حضور معاون سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، توضیح داد: جنوب استان کرمان با ۲۵سال خشکسالی بحران شدیدی را در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، آب شرب، منابع طبیعی و محیط زیست تجربه می‌کند.

وی ادامه داد: امروز بواسطه خشکسالی های متعدد، بیماریها و آفات زیادی دامن کشاورزی را گرفته و باعث نابودی باغات مرکبات و نخیلات جنوب استان کرمان بویژه شهرستان جیرفت شده است.

احمدامینی روش با بیان اینکه توجه به منابع آبی، کنترل آفات و بیماریها و تمدید تسهیلات کشاورزان از جمله راهکارهای برون رفت و کوتاه مدت مقابله با بحران خشکسالی است، خاطرنشان کرد: احیا و مرمت قنوات، ساماندهی چاه‌های در شرایط بحران و خطوط انتقال آب یکی از مهمترین و اساسی ترین برنامه‌های کوتاه مدت باید در دستورکار قرار گیرد.

  علی سالاری، مدیرجهاد کشاورزی شهرستان جیرفت نیز گفت: احیا و مرمت بیش از ۵۰۷ رشته قنات و بهسازی ۱۷۰۰ دهنه چشمه می‌تواند کشاورزی منطقه را جانی دوباره ببخشد.

وی ادامه داد: از آنجا که کشاورزان جنوب استان با کمبود نقدینگی روبرو هستند، پرداخت به موقع تسهیلات سرمایه در گردش باید برای تولید محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران  وزارت کشور گفت: مخاطرات منطقه خود را باید پایش کنیم که در زمان بحران درگیر مسایل حاشیه‌ای  نشویم.

محمد فرید لطیفی افزود: اعتبارات مورد نیاز را باید برای پایش مخاطرات بگذاریم تا تبعات ناشی از آن را کاهش دهیم.  ما باید در ترویج برنامه های پیشگیری از خشکسالی، مردم و کشاورزان را دخالت دهیم و با برنامه ریزی درست خسارتها را کاهش دهیم.

وی با اشاره به اینکه ما از ظرفیت خیرین در حوزه پیشگیری از حوادث غافل هستیم که می توان از ظرفیت مردم و خیران برای پیشبرد اهداف کاهش خسارتها استفاده کرد.

 لطیفی گفت: دستگاه های متولی برای رودخانه‌های وحشی برنامه ریزی کنند و رودخانه‌ها را لایه روبی و نگهداری کنند. همچنین باید دستگاه‌های مختلف برای کاهش خسارت‌ها و مخاطرات طبیعی اولویت بندی کنند و تا زمانی این تغییر نگاه انجام نشود وضعیت ما همین گونه است.

وی بیان کرد: ما به شدت از احداث سدهای زیر زمینی استقبال می‌کنیم که متولیان امر در جنوب استان  مناطق مستعد این سدها را شناسایی کنند و سازمان مدیریت بحران نیز از این روند حمایت خواهد کرد. 

در این  نشست علیزاده، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان نیز گفت: ۲۸۰۰کیلومتر رودخانه اصلی در استان کرمان وجود دارد که ۷۰ درصد این رودخانه‌ها در جنوب و شرق استان واقع هستند.

وی افزود: ما در استان کرمان ۵ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر داریم در صورتی که ۶٫۵ میلیارد متر مکعب آب برداشت سالیانه از منابع زیر زمینی داریم.

 
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: با وجود اینکه استان کرمان استان خطر پذیری است اما اعتبارات تخصیص داده شده جوابگوی جلوگیری از مخاطرات سیلابها و خشکسالی نیست.

در این نشست فرماندار جیرفت از خشک شدن ۴۸چاه آرتزین در جیرفت خبر داد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کلزا

پیش‌بینی برداشت ۵۰۰۰ تن دانه‌های روغنی از مزارع استان کرمان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, “عباس سعیدی” در جریان برداشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.