به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، رحمان نادی اظهار کرد: در مبادلات خارجی و سیستم ارزی هر کشور یکسری سیاستهایی باید اعمال شود که بهترین سیاست در اقتصاد سالم، سیاست ارز آزاد است بهطوریکه نرخ ارز شناور بوده و عرضه و تقاضا تعیینکننده آن باشد.
وی تصریح کرد: در کشورهایی از جمله ایران که با محدودیتهایی مواجه هستند و مشکلات اقتصادی دارند این روش جواب نمیدهد چرا که در بازار دشمنانی داریم که به منابع پولی ما لطمه میزنند که نمونه آن را در ماههای اخیر شاهد بودیم و برخلاف خواسته ما سیاست کنترلی اعمال شد.
نادی با بیان اینکه نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار مزایا و معایبی داشته است، خاطرنشان کرد: رسیدن نرخ دلار از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان از مزایای این سیاست کنترلی بود و برای صادرکنندگان داخلی بسیار خوب شد چرا که با این فضای اقتصادی کشور کالاهای تولیدی با قیمت بیشتری به فروش میرسید.
دبیر اتاق تعاون استان همدان اظهار کرد: قیمت تعیینشده برای دلار ضمن اینکه منافعی داشت اما مضراتی را نیز در پی داشته بهطوریکه تکنرخی شدن نرخ ارز برای واردکنندگان به ویژه واردکنندگان کالاهای واسطهای و سرمایهای ضررو زیان بزرگی داشت.
وی با تأکید بر اینکه تکنرخی شدن ارز خسارتی برای سرمایهگذاران داخلی بود، یادآور شد: با این وجود در نهایت تکنرخی شدن ارز به صلاح کشور بود و کاش زودتر انجام میگرفت تا منابع پولی از کشور خارج نمیشد.
نادی درباره نرخ واقعی دلار، افزود: نظرات زیادی درباره نرخ دلار وجود داشت و برخی ۶۰۰۰ تومان و برخی ۳۷۰۰ تومان را نرخ واقعی آن میدانستند اما کارشناسان بانک مرکزی با توجه به منابعی که در اختیار دارند، نرخ ۴۲۰۰ تومان را مناسبترین نرخ اعلام کردند.
وی با بیان اینکه دولت تا کنون در بحث کنترل نرخ ارز موفق بوده است، ادامه داد: معترضان به این بحث کسانی هستند که تقاضای استراتژیک ندارند اما واردکنندگان نیز باید شرایط موجود را بپذیرند و خود را تطبیق دهند.
وی با تأکید بر اینکه نباید اقتصاد کشور را به یک ارز گره بزنیم، گفت: یکی از مشکلات کشور ما این است که از گذشته فقط بر روی دلار مانور داده و ارز حاکم بر کشور ما بوده است در حالیکه در کشورهای پرقدرت سبد ارزی وجود دارد و معاملات را براساس نرخ SDR تعیین میکنند تا اگر کشور دچار نوسان شد، آسیب نبینند.
دبیر اتاق تعاون استان همدان درباره جایگزینی سایر ارزها با دلار، بیان کرد: هر چه بتوانیم تعداد ارزهایی که مورد مبادله قرار میگیرند را افزایش دهیم به نفع ما خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه به تازگی بر روی ارز یورو مانور داده شده که این نیز باعث شده اقتصاد کشور متزلزل شود، ادامه داد: همچنین درباره مبادله با روبل روسیه و لیر ترکیه مذاکراتی صورت گرفته اما این ۲ پول پول قدرتمندی دربازارهای جهانی نیستند.
انتهای پیام