به گزارش کسب و کار نیوز، طیبه سیاوشی روز یکشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه عکسهای منتخب دومین جشنواره «نگاه آبی» گفت: جشنواره «نگاه آبی» نگاهی هنری به آسیب های محیط زیست دارد و این فرصتی است که زندگی مردم و بحرانهای زیستمحیطی را تحت تأثیر مثبت و در مسیر بهبود قرار دهد؛ عکس ها بدون واسطه با مخاطب ارتباط برقرار می کنند.
طیبه سیاوشی در این مراسم گفت: جشنوارههای مردمی و سمن ها در الویت حمایت کمیسیون فرهنگی مجلس هستند و ما از جریانهای مستقل که فارغ از جناح بندی های سیاسی به دنبال فرهنگ سازی در کشور باشند حمایت می کنیم.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که وجود دارد جوانان همچنان بانشاط و پر انرژی هستند و همواره اقدامات فرهنگی جوانان را ارج مینهیم.
مسعود مکاری دبیر جشنواره عکس نگاه آبی گفت: ۶۱۲۰ اثر متشکل از ۲۵۱۱ عکس در بخش ملی، ۴۶۶ عکس در بخش بینالمللی و ۳۱۴۳ عکس در بخش موبایلی به جشنواره ارسال شده است که ۱۵۱ دانشگاه داخلی و ۵۳ دانشگاه خارجی در این رویداد حضور دارند و ۱۲۰ اثر از ۶۹ عکاس ایرانی و ۱۳ عکاس خارجی بر دیوار نمایشگاه قاب شده است.
وی افزود: در بخش موبایلی به ۳ برگزیده مبلغ یک میلیون تومان، در بخش حرفهای ۳ جایزه ۱٫۵ میلیونی و در بخش بینالملل جوایز ۱۰۰۰، ۵۰۰ و ۲۵۰ دلاری اهدا میشود.
امین مختاری دبیر کانون زیست محیطی «دایره آبی» هم در ادامه این نشست گفت: هسته شکل گیری ایده این جشنواره در کانون دایره آبی شکل گرفت؛ کانون دایره آبی در مباحث مرتبط با مشکلات زیست محیطی فعالیت می کند و زبان هنر را برای انتقال فرهنگ سازی در کشور برگزیده و تا به حال در بخش های مالتی مدیا، گرافیک ، کارتون و پرفورمنس فعالیت کرده است.
مختاری افزود: حمایت از پایاننامههای زیستمحیطی از دیگر فعالیتهای کانون دایره آبی است و علاوه بر دانشگاه تهران، در دانشگاههای دیگر نظیر هنر، امیرکبیر و اسپانیا نیز راهاندازی شده است.
محمدعلی زارع مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه این نشست افزود: این جشنواره با محوریت فرهنگ سازی در استفاده از منابع طبیعی و انرژی های نو برگزار شده است و قصد داریم با زبان هنر بحران های موجود همچون ریزگردها، خشکسالی، سیل و مشکلاتی همچون مهاجرت از روستاها به شهرهای بزرگ که علل زیست محیطی را در بر می گیرد به تصویر بکشیم.
وی بر حضور و مشارکت عمومی بخش های مختلف برای رفع مشکلات زیست محیطی تاکید کرد و گفت: بدون شک یک نهاد خاص به تنهایی قادر به حل مشکلات موجود نیست چون بحرانی که با آن روبرو هستیم ریشه ای است و نیازمند تلاش همه جانبه است.
انرژیهای پاک، بهینهسازی مصرف، هدررفت، آلودگی صنعتی، حمل و نقل، آلودگی هوا، شهر سبز و توسعه پایدار از موضوعات این دوره جشنواره است.
داوری این دوره از جشنواره را محمود کلاری، مجتبی آقایی، نیکی کریمی ئو شادی قدیریان به همراه نیکلای نیمان دبیر جشنواره سبز برلین بر عهده داشته است.
نمایشگاه عکسهای منتخب دومین جشنواره «نگاه آبی» ظهر امروز (یکشنبه ۲۰ خرداد) در باغ نگارستان افتتاح شد و فردا نیز عکسهایی از ۲۵ عکاس شامل ۲۳ عکاس ایرانی و ۲ خارجی در اسپانیا به نمایش در میآید.
فراهنگ ** ۹۰۳۱ **۱۴۱۸
نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس:
بحران های زیست محیطی را، با قدرت هنر حل کنیم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بحران های محیط زیستی در کشور با نگاه امنیتی قابل حل نیست و به جای آن، زبان هنر می تواند با قدرتی که دارد در راستای اصلاح و تغییر نگرش جامعه به محیط زیست و حل بحران آن موثر باشد.