به گزارش کسب و کار نیوز، «مرجان شوشتری» اظهار کرد: مسجد تاریخی دروازه دزفول یکی از بناهای ارزشمند تاریخی و ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است که با تأمین اعتبار از سوی هیئت امنای این مسجد و نیز خیرین محل تحت نظارت میراث فرهنگی در حال مرمت است.
وی عمدهترین مشکل این بنا را رانش دیوار شرقی آن در طول زمان برشمرد و افزود: این دیوار منفرد حدود ۶۰ سال قبل دچار رانش شد و در همان زمان با اجرای دیوار آجری رفع خطر شد.
شوشتری گفت: کل دیوار را مستندنگاری و مصالح قدیم و تزئینات آن همانند کاشیها را تفکیک، دستهبندی و کدگذاری کردیم و تصمیم بر آن شد تا دیوار براساس الگوی اولیه آن اجرا شود.
او با اشاره به این که طی سالهای گذشته در بخشهای زیرین دیوار شرقی سنگهایی با ارتفاع یک متر کار شدهاند، گفت: با توجه به مصوبه شورای فنی استان مبنی بر جازنی و مرمت موضعی، دیوارهای داخلی و بیرونی تحت این مصوبه مرمت شدهاند که مهمترین این اقدامات حذف سنگهای جدید ازاره و مرمت دیوار براساس الگوی اولیه و با استفاده از آجر است.
معاون میراثفرهنگی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در خصوص دیوار بیرونی در جبهه غربی مسجد نیز اضافه کرد: بخشهای فرسوده آجری مرمت کامل شد و به پایان رسید.
او شروع این پروژه را از اسفند ۹۶ دانست و گفت: پس از اتمام نمای دیوار شرقی فاز اول پروژه مرمت به طور کامل به اتمام خواهد رسید.
شوشتری با اشاره به این که مسجد دروازه دارای هفت حجره است، خاطرنشان کرد: در فاز بعدی مرمت هدف ما این خواهد بود که نظم خاصی به این هفت حجره بدهیم و آنها را ساماندهی کنیم.
در خور ذکر است مسجد دروازه دزفول واقع در محله قلعه این شهرستان، بنایی متعلق به اوخر دوره قاجار است که در تاریخ دوم اردیبهشت ۱۳۸۲ با شماره ۸۳۸۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
انتهای پیام