عبدالحسین محمدی در گفتوگو با ایسنا، افزود: این طرح از سال ۹۵ در کویرمیقان اراک آغاز شده است که در مرحله اول ۱۰ هکتار از نقاط بحرانی منطقه و در مرحله دوم ۶۵ هکتار اراضی بیابانی را با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال تحت پوشش قرار داده است.
وی عنوان کرد: ایجاد بادشکن غیرزنده با هدف جلوگیری از حرکت شن های روان و کنترل ریزگردهای محلی در کویرمیقان اراک انجام شده است.
سرپرست اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اضافه کرد: با اجرای این طرح بستر مناسب برای انجام فعالیت های بیولوژیکی و کاشت انواع گیاهان مقاوم در برابر شوری از جمله آتریپلکس و قره داغ در بین این بادشکن ها فراهم شده است در همین راستا در فواصل بادشکنها اقدام به کاشت نهال قره داغ شده تا به عنوان بادشکن زنده دائمی پس از استقرار عمل شود.
وی گفت: عملیات مدیریت هرس و جوانسازی در عرصه نهالکاری سنوات گذشته به مساحت هزار هکتار آتریپلکس کاری در کویرمیقان اراک انجام گرفته است که از سرشاخه های حاصل از این هرس و جوانسازی در ایجاد بادشکن استفاده خواهد شد.
محمدی عنوان کرد: کویرمیقان در شمال شرقی شهر اراک واقع شده و به گفته کارشناسان نقاط بحرانی موجود در آن کانون فرسایش بادی و ایجاد طوفان های گردو غبار محلی است که تاثیر مستقیم بر آلایندگی هوای روستاهای اطراف و شهر اراک دارد.
سرپرست اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در گفت: عرصه کویرمیقان اراک به دلیل شوری بالای خاک، پوشش گیاهی فقیر بوده که در چند دهه اخیر اقدامات بیابان زدایی در سطح قابل توجهی از عرصه آن توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با گیاهان آتریپلکس و قره داغ بوته کاری شده که نقش موثری در تثبیت شن های روان داشته است.
انتهای پیام