به گزارش کسب و کار نیوز، عباس سعیدی امروز ۱۰ خردادماه در بازدید استاندار از سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان اظهار کرد: طرح ارتقای بهره وری آب و اجرای الگوی کشت در جهاد کشاورزی شمال استان توسط استاندار مطرح شد که در سازمان در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به سطح زیرکشت استان، یک نگاه این است که باید دید چقدر آب در تولید محصول مصرف می شود و دیگر اینکه نیاز جامعه چیست؟ افزود: اگر بشود برخی محصولات حذف شود خوب است اما تولید برخی محصولات در بحث امنیت غذایی مطرح است و قابل حذف نیست ضمن اینکه عمده کشاورزان استان خرده مالک بوده و پذیرش آنها در این موضوع پایین است.
سعیدی تصریح کرد: تامین غذا و تامین امنیت غذا، حفظ اشتغال مولد در روستا و جلوگیری از مهاجرت، نقش موثر در ارزآوری و صادرات، حفظ محیط زیست و جلوگیری از پیشرفت کویر از وظایف بخش کشاورزی است که اهمیت و جایگاه این بخش را نشان می دهد.
وی بیان کرد: استمرار خشکسالی، روند رشد روزافزون تقاضای بخشهای مختلف اقتصادی برای آب، پایین آمدن کیفیت آب، روند رو به گسترش خرده مالکی در کشاورزی، نرخ پایین بهره وری آب و … از معضلات بخش کشاورزی است.
رییس جهاد کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه باید بر بهره وری آب تکیه کرده و از آب موجود استفاده بهتر و بیشتری داشته باشیم، گفت: در حال حاضر از ۱۳۸ هزار کیلومتر، ۵ درصد اراضی استان قابل کشت محصول است و سطح زیرکشت محصولات زراعی شمال استان ۱۱۷ هزار زراعی و ۳۱۳ هزار هکتار سطح باغات است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد اشتغال استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش کشاورزی است، افزود: ارزش محصول تولیدی زراعی و باغی شمال ۷۴۰۰ میلیارد تومان است و بیش از ۲۰ درصد باغات کشور در استان کرمان قرار دارد.
سعیدی تصریح کرد: در تولید و سطح زیرکشت محصولاتی مانند پسته، گردو، گل محمدی، خرما و ذرت رتبه های اول تا چهارم کشور را داریم.
وی با اشاره به ارزش افزوده محصولات تولیدی به ازای آب مصرفی، بیان کرد: بیش از یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن تولید محصول در شمال استان کرمان داریم که متوسط آب مصرفی یک میلیارد و ۴۳۱ میلیون مترمکعب است و ۱۰۸۸ میلیارد تومان، ارزش فروش محصول(درآمد ناخالص) است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: در برنامه پیشنهادی برای ارتقاء بهره وری آب، کسی حق دارد در استان گندم بکارد که ۶ تن در هکتار گندم برداشت کند و باید کشت های خرد حذف شود. آموزش بهره برداران می تواند بهره وری آب را ارتقاء بدهد و افزایش تولید در واحد سطح یکی از راهبردهاست.
سعیدی با اشاره به اینکه کشت جایگزین راهبرد دیگر است، تصریح کرد: در حوزه باغات کاهش سطح زیرکشت به تناسب آب و زمین و افزایش عملکرد در واحد سطح در برنامه دیده شده است. با اجرای این طرح، ارتقاءبهره وری آب در بخش کشاورزی ۵.۳ درصد و ارتقاء بهره وری اقتصادی محصولات کشاورزی ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام