به گزارش کسب و کار نیوز، “علی بهرامنژاد” ظهر امروز ششم خردادماه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات، قلیان را دروازه ورود به سایر اعتیادها دانست و عنوان کرد: کشیدن سیگار و قلیان همانند دریافت گواهینامه برای مصرف سایر مواد مخدر است.
وی با بیان این مطلب که سیاست پیشگیری از سیگار و الکل باعث پیشگیری از سایر اعتیادها خواهد شد، اظهار کرد: جامعهای میتواند به سمت کاهش مصرف مواد اعتیادآور حرکت کند، که سیاستهای صحیح پیشگیری از مصرف سیگار و الکل را اجرایی کند.
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سیگار و تنباکو را مخل سلامت جامعه دانست و ادامه داد: اعتیاد فقط وابستگی جسمی نمیآورد، بلکه وابستگی روانی را نیز با خود به همراه خواهد داشت.
وی با تاکید برآنکه باید به سمت کاهش تقاضا با فرهنگسازی سوق پیدا کنیم، اظهار کرد: متاسفانه امروز شاهد هستیم که نگرش جامعه نسبت به مصرف قلیان مثبت است که باید این نگرش را تغییر داد.
بهرامنژاد بیان کرد: اگر با آموزش خانوادهها بتوانیم مصرف سیگار و قلیان را به بعد از سن ۱۸ سالگی برسانیم میتوانیم به کاهش مصرف مواد مخدر در جامعه امیدوارم باشیم، بنابراین خانوادهها در این زمینه نقش موثر و ویژهای ایفا میکنند.
وی عوامل خانوادگی، نبود اعتماد به نفس، دسترسی آسان، رفتارهای مقابلهای پایین، نبود نظارت همگانی بر عرضه سیگار و تنباکو را از عوامل شیوع مصرف مواد مخدر در جامعه برشمرد.
انتهای پیام