صفحه اصلی / استان ها / قم / توسعه فلسفه و معرفت دینی در اسلام به مدد شیعیان عصر حاضر شکل گرفته است
توسعه فلسفه و معرفت دینی در اسلام به مدد شیعیان عصر حاضر شکل گرفته است

آیت الله رشاد:

توسعه فلسفه و معرفت دینی در اسلام به مدد شیعیان عصر حاضر شکل گرفته است

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، توسعه علوم اسلامی در عرصه های فلسفه های جدید و معرفت دینی و فلسفه های مضاف را مدیون تلاش‌های دهه های اخیر علمای ایرانی و شیعه دانست.

رشاد

‌به گزارش کسب و کار نیوز، آیت‌الله علی اکبر رشاد امروز در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) در قم با اشاره به تلاش گسترده ایرانیان در دهه‌های اخیر در زمینه توسعه علوم اسلامی گفت: ایرانیان مسلمان در دهه‌های اخیر پیشگام جدی علوم اسلامی بوده‌اند.

وی افزود: از جمله مهمترین محورهای توسعه این علوم را می توان در حوزه فلسفی و معرفتی دانست؛ حوزه فلسفی علوم مختلف و ماهیت معرفت دینی از جمله رشته‌هایی است‌ که توسط ایرانیان عالم رشد و گسترش یافت و قطعا هیچ کسی نمی‌تواند بگوید که این مسایل در گذشته نیز وجود داشته است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به تولیدات فاخر علمی در عرصه فلسفه معرفت دینی بیان کرد: امروزه و در همین راستا ۷۰ فلسفه مضاف به علوم و امور در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در جریان مطالعه است.

این استاد سطح عالی حوزه بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی حوزه فلسفه‌های مضاف که امتداد دامنه علوم عقلی اسلامی است، حوزه بسیار وسیعی پیداکرده است و به همین جهت می‌توان گفت که ایرانیان در این عرصه پیشگام بوده اند.

وی گفت: حرکت جدی ایرانیان در توسعه فلسفه صدرایی و ظهور مکاتبی چون نوصدراییان نیز قابل توجه است؛ با توجه به اینکه چیزی به اسم فلسفه سیاسی از نظر صدرالمتالهین گزارش نشده است، ولی دانشمندان ما امروز به این عرصه‌ها نیز با استفاده از نظریات حکمت صدرایی پرداخته‌اند.

رشاد با بیان این مطلب که امروزه ابواب نویی در مباحث مختلف فقهی ایجاد شده است، اظهارکرد: این تولیدات علمی از نظر کیفی و کمی بر مباحث قبلی نیز ترجیحاتی دیده می شود.

وی با اشاره به رشد گسترده علمی شیعیان و ایرانیان در عرصه مباحث اصولی بیان کرد: یکی از حوزه هایی که پیشگامی ایرانیان را در علوم اسلامی گزارش می کند، در عرصه تفسیری، است که امروزه شاهد گام های عظیمی در مکتب تشیع هستیم. امروزه سه شخصیت برجسته از فقها و حکما آیات عظام جوادی آملی و مکارم شیرازی و سبحانی در این عرصه کارهای عظیمی ایجاد کردند و با تلاش های این بزرگان تفسیرهای چند ده جلدی در دست اقدام است و این تفاسیر به حوزه های علوم انسانی کشیده می‌شود.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی در قم منتظر وام ۲ میلیون تومانی هستند

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا,اکبر شوکت با اشاره به بیکاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.