به گزارش کسب و کار نیوز، در این نشست، مهندس «قاسم سلیمانی دشتکی» استاندار ایلام، ضمن تشکر از برگزارکنندگان جلسه در اقدامی تحسینآمیز و سفر مهم خود به تهران که با زمان برگزاری همایش نکوداشت تلاقی کرده بود را لغو و اظهار کرد: مشتاقانه در همایش نکوداشت شرکت هم کرد.
نکودداشت بزرگان فضای تعاملات و کنشهای اجتماعی را تلطیف میکند
وی با بیان اینکه ایلام استان ذخایر انسانی، طبیعی و تمدنی است، تصریح کرد: حضور چشمگیر مدیران ارشد موفق ایلامی در وزارتخانهها و اساتید برجستهی ایلامی در دانشگاههای معتبر کشور و سرمایههای نمادین داخل استان جلوهای از ثروتهای این دیار است.
سلیمانی ضمن تقدیر از مقام علمی دکتر محمد عبداللهی، گفت: آیین نکوداشت فرصتی مناسب برای الگو سازی است و مهمترین کارکرد این گونه مراسم باید فرهنگسازی در خصوص تلطیف فضای تعاملات و کنشهای اجتماعی ساکنین این دیار کهن باشد.
استاندار ایلام، بر برگزاری آیینهای نکوداشت جهت سرمایههای نمادینی که در قید حیاتاند و منشا خدمات فراوانی هستند تأکید و اظهار کرد: یک جوان موفق و سرآمد نیز میتواند جز مفاخر استان بوده و مورد تجلیل قرار گیرد.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: اگر برنامه های توسعه ی یک کشور مبتنی بر پیوست جامعهشناسی و فرهنگی باشد آن کشورمسیر توسعه را به سرعت و با کیفیت طی خواهد کرد بر این اساس ضروری است که در پاسداشت مقام جامعه شناس بزرگی چون دکتر محمد عبداللهی مراسم نکوداشتی برگزار شود.
وی در پایان بر ضرورت پیوند مفاخر گذشتهی استان به روزگار حال برای ترسیم آیندهی روشن استان ایلام تاکید کرد.
دکتر عبداللهی کانون همگرایی جامعهشناسان ایرانی بود
دکتر «محمد علیاکبری» رییس دانشگاه ایلام نیز اظهار کرد: دکتر محمد عبداللهی در سال ۱۳۴۴ از ایلام بر میخیزد و در بهترین دانشگاه ایران تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داده و در یکی از دانشگاههای برتر جهان (دانشگاه میشگان) مدرک دکترای جامعهشناسی خود را دریافت کرد.
وی افزود: دکتر عبداللهی کانون همگرایی جامعهشناسان ایرانی در دوره ی ریاست انجمن جامعه شناسی ایران بود و توانست گفتمان تازهای در بستر جامعهشناسی ایران پدید آورد.
رییس دانشگاه ایلام ادامه داد: برای معرفی مقام و منزلت دکتر عبداللهی همین نکته کافی است که دکتر محمد امین قانعیراد رییس پیشین انجمن جامعه شناسی ایران در شآن ایشان گفتند: ” او جوانی روستازاده بود که جامعهشناسی شهری را به ما یاد داد.”
عبداللهی پایهگذار جامعهشناسی مدیریت شهری است
«بهروز سپیدنامه» عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه ایلام و دبیر علمی همایش نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبداللهی نیز ضمن تشکر از بانیان جلسه با بیان این که توفیق شاگردی ایشان را در دوره ی کارشناسی دانشگاه علامه ی طباطبایی داشته با ذکر مطالبی در مقام علمی و اخلاقی دکتر عبداللهی، ایشان را پایهگذار حوزهی جدیدی در جامعه شناسی به نام جامعهشناسی مدیریت شهری دانست.
سپیدنامه، از پایان نامهی کارشناسی دکتر عبداللهی که در سال ۱۳۴۸ نگاشته شده، به عنوان نمونهای موفق از یک پژوهش ترکیبی مردم شناسی و جامعه شناسی یاد کرد و آن را قابل رقابت با بسیاری از کتابهای نگاشته شده در خصوص ایلام دانست.
دبیرعلمی همایش نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبداللهی با ارائهی گزارشی از فعالیت کمیتههای مختلف به تدوین یادنامهی دکتر عبداللهی اشاره و ضمن تقدیر از تلاشهای عزیزانی که در این راستا قدم برداشتهاند خصوصا آقای «علی حیدربیگی» گفت: یادنامهی مذکور که حاوی مطالب فراوانی از جامعه شناسان طراز اول کشور، صاحب نظران داخل و خارج از استان در نکوداشت منزلت علمی و اخلاقی دکتر عبداللهی و دست نوشته ها و کارنامه ی علمی استاد است، سندی معتبر برای معرفی این استاد فقید جامعهشناسی است.
ضرورت مشارکت جمعی دولتی و مردمی در بزرگداشت مرحوم عبداللهی
«عمران خودآموز» مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام ضمن ارائهی گزارشی از فعالیتها و اقدامات انجمن مفاخر و آثار فرهنگی از تلاشها و همکاریهای دانشگاه ایلام در خصوص آیین نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبداللهی قدردانی و بر ضرورت مشارکت جمعی دولتی و مردمی در راستای هرچه باشکوهتر برگزار شدن این همایش تاکید کرد.
در پایان ، اعضاء جلسه در راستای کیفیت برگزاری فاخر آیین نکوداشت مطالب و پیشنهادهایی ارائه کردند.
آیین نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبداللهی توسط دانشگاه ایلام و با همکاری دفتر دانشگاهی انجمن جامعه شناسی ایران، ادارهی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد مفاخر و آثار فرهنگی روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در سالن اجتماعات آیتالله حیدری دانشگاه ایلام برگزار خواهد شد.
دکتر محمد عبداللهی در اول شهریور ۱۳۲۳ در ایلام به دنیا آمد.
وی درسال ۱۳۴۹ لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد.
دکتر عبداللهی در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.
وی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاو بر آن عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (۱۳۶۲- ۱۳۸۲)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (۱۳۸۱- ۱۳۸۳)، مدیر گروه جامه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره ۶ ساله) بود.
دکتر عبداللهی علاوه بر آن عضو هیئت تحریریه فصلنامه علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و مجله تحلیل اجتماعی دانشگاه ادبیات علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نیز بود.
وی در مقطع لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه علامه طباطبایی تدریس میکرد و استاد رهنمای ۱۴۰ پایاننامه فوق لیسانس و دکترا بود.
دکتر عبداللهی در طول حیات خود ۳۵ تحقیق علمی انجام داد و ۸ کتاب چاپ شده به علاوه ۱۲ کتاب در دست چاپ از جمله فعالیتهای تالیفی این استاد جامعه شناسی است.
از دکتر محمد عبداللهی ۵۲ مقاله علمی در ژورنالهای ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است. وی همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از ؛ استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال ۱۳۷۵ و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال ۱۳۸۷٫
دکتر محمد عبداللهی شامگاه جمعه ۳ دی ماه ۱۳۸۹ درگذشت.
انتهای پیام