به بهانه روز کارگر با تنی چند از کارگران خراسانجنوبی هم صحبت شدیم.
ولی الله قادری، عضو تشکل کارگری خراسانجنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در نام گذاری یک شغل و حرفه با نام مشاغل سخت عواملی موثر است. کار در کارخانجات به واسطه استفاده از مواد خاص و ماشینآلات با توجه به آیتمهایی در زمره مشاغل سخت قرار میگیرد و کارگران نیز که در این کارخانجات فعالیت دارند دارای حرفهای سخت هستند.
علی سالاری، کارگر کارخانه اکسید منیزیم سربیشه نیز اظهار کرد: در هر محیط کاری شرایط خاصی وجود دارد و محیط کار کارگران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه چرخه پیشرفت اقتصادی با همت کارگران محقق میشود، تصریح کرد: در اقتصاد کشور شرایطی پیش آمده که کارفرما نمیتواند اشتغالزایی داشته باشد و این امر به فروش کالای داخلی برمیگردد.
وی با بیان اینکه اگر مردم از کالای ایرانی استقبال کنند اقتصاد جامعه بارور میشود، اظهار کرد: کارگران با وجود مشکلات و تعویق در پراخت حقوق هیچ زمان شکایتی نمیکنند و به فعالیت خود برای پیشرفت کشور ادامه میدهند.
این کارگر کارخانه اکسید منیزیم سربیشه ادامه داد: امیدواریم مسئولان استانی برای قراردادهای موقت کارگران چارهای بیندیشند، چرا که عدم امنیت شغلی یکی از دغدغههای اصلی کارگران است.
سالاری بیان کرد: از مسئولان می خواهیم بیشتر پیگیر مشکلات کارگری باشند تا کارگران نیز بتوانند با آسایش و آسودگی خاطر در صنایع کار کنند.
ضرورت ایجاد جایگاه اجتماعی مناسب برای کارگران
احسان نجارباشی، عضو هیئت اجرایی خانه کارگر خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مقوله کارگری توام با کار یدی است که سختیهای خاص خود را دارد.
وی افزود: آن چیری که کارگران را آزار میدهد نبود امنیت شغلی و جایگاه اجتماعی مناسب در جامعه است.
این کارگر کارخانه کویرتایر بیرجند ادامه داد: امروزه کارگران حتی با تحصیلات عالیه نیز به فعالیت مشغول هستند، اما کرامت و ارزشی که باید در جامعه دارا باشند را ندارند. نبود امنیت شغلی و قراردادهای سفید امضای شغلی از دغدغههای کارگری است.
وی بیان کرد: حمایت از کالای داخلی باعث رونق اقتصادی در زندگی کارگران و بهره وری کارفرما و اشتغال جوانان میشود و این عوامل در فروش و کیفیت محصولات اثرگذار است.
وجود کارگران خارجی بدون مجوز کار آسیبزا هستند
ام البنین میرابی، دبیر اجرایی خانه کارگر خراسانجنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از نیمی از جمعیت کشور را کارگران و مشمولین قانون کار تشکیل می دهند و در خراسانجنوبی نیز بیش از نیمی از جمعیت را این گروه تشکیل میدهند.
وی افزود: خانه کارگر صرفا در راستای اهداف جامعه کار حرکت میکند و در طول سال با توجه به کارت عضویت اعضا خدماتی مانند ارائه آموزشهای رایگان در تمامی رشتهها، تحصیل دانشگاههای جامع علمی کاربردی و ارائه مشاورههای حقوقی کار رایگان به اعضا ارائه میدهد.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسانجنوبی با بیان اینکه خانه کارگر بیش از دو میلیون عضو در سراسر کشور دارد، تصریح کرد: امروز مهم ترین مشکل جامعه کارگری نبود امنیت شغلی است.
میرابی ادامه داد: جامعه نیازمند تغییر درست فرهنگ کار و نهادینه شدن فرهنگ کار در جامعه است، چرا که فرهنگ کار ضعیف شده و وقتی جامعه به کار اهمیت دهند؛ به کارگران نیز اهمیت میدهند.
وی با بیان اینکه کارگران و کارفرمایان در کنار یکدیگر کار میکنند، افزود: کارگر فکر کارفرما را به عرصه ظهور میرساند. زمانی که جامعه برای فرهنگ کار ارزش قائل شود به حمایت از کالای داخلی اهمیت داده و در مرحله عمل این امر به ظهور میرسد.
میرابی با اشاره به مشکلات، افزود: در خراسانجنوبی کارگران خارجی زیادی بدون مجوز کار میکنند و این امر آسیب زیادی به کار کارگران بومی استان میزند.
وی با بیان اینکه باید همه در راستای توسعه فرهنگ عمومی کار تلاش کنیم، تصریح کرد: جلسهای با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان با استاندار خراسانجنوبی برگزار شد و در آن اعضا به بیان مسائل و پیشنهادات خود پرداختند.
طرح برچسب اشتغال راهی برای حمایت از کالای ایرانی
وی با اشاره به اینکه در این جلسه طرحی را با عنوان “برچسب اشتغال” که یکی از خواستههای مهم جامعه کارگری است، ارائه دادیم، اظهار کرد: این برچسب در واقع کد و رمزی بین کارگر و تولید کنندگان از یک طرف و هموطنان است تا هموطنان ارزش و اهمیت خرید کالای ایرانی از لحاظ اشتغال و امرار و معاش خانوادههای ایرانی را درک کرده و از طرفی کارگران، کارآفرینان و مهندسان به عنوان یک هموطن متعهد میشوند که کالای با کیفیت ایرانی در دسترس هموطنان قرار دهند.
میرابی تصریح کرد: در این برچسب سه آیتم تعداد کارگران و کارکنان شاغل به طور مستقیم، تعداد کارگرانی که به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شدند و تعداد نیروی تولیدی مربوطه که در صورت فروش مناسب، آن واحد تولیدی میتواند اضافه کند نمایش داده میشود.
وی ادامه داد: لوگوی این طرح در واقع یک زنجیره انسانی زنان و مردان ایرانی هستند که با به حرکت درآوردن چرخ دندههای صنعت از ایران حراست و پاسداری میکنند و امیدواریم با تصویب این طرح، این برچسب را بر روی بسته بندی همه کالاهای ایرانی داشته باشیم. درخواست داریم از این طرح به عنوان یک طرح ملی حمایت شود تا در خراسانجنوبی به عنوان استانی پایلوت اجرایی شود.
میرابی ادامه داد: باید مردم بخواهند تا کالای ایرانی رونق بگیرد و اگر مردم پای کار نیایند هیچ کاری با کیفیت انجام نخواهد شد و موفق نمیشود.
وی اظهار کرد: حضور نماینده تشکلهای کارگری در کمیسیونها و کارگروههای مرتبط با حوزه کار و کارگری استان، تسهیل وامها و تعدیل مالیات و بیمههای واحدهای تولیدی استان و احداث ایستگاه کارگری برای کارگران ساختمانی در یکی از میادین شهر بیرجند از خواستههای تشکلهای کارگری است.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسانجنوبی بیان کرد: نظارت مسئولین بر کیفیت کالای تولیدی استان در راستای فروش پایدار و حمایت از طرح برچسب اشتغال به عنوان یک طرح ملی از خواستههای تشکلهای کارگری است.
باید توجه داشت در سالی که با نام حمایت از کالای ایرانی نام گذاری شده است، حمایت از صنایع و کارخانهها، کارفرماها و کارگر ایرانی که برآیند کارشان شناسنامهای است با نام ساخت ایران باید بیش از پیش مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.
گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایسنا در خراسان جنوبی
انتهای پیام