به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر سید محمدهادی ایازی در نخستین مجمع سلامت شهرستان ساوه با تاکید بر مشارکت مردم در تامین سلامت اظهار کرد: برای تحقق مشارکت اجتماعی در تامین سلامت طرح تشکیل کانون سلامت محله و در مرحله بعدی مجمع سلامت محله با حضور و مشارکت حداکثری مردم در دستور کار قرار دارد که زمینه ساز تشکیل مجمع سلامت شهرستانی و استانی است.
وی بیان کرد: در کانون ها و مجامع سلامت پائین دستی اولویتهای حوزه سلامت بررسی و براساس نیاز مردم در این حوزه در مجمع ملی سلامت و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور طرح و تصمیمگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه همه مردم ایران باید درگیر موضوع سلامت شوند، گفت: هیچ دستگاهی در کشور نیست که در حوزه سلامت مسئولیت نداشته باشد، از این رو با ابلاغ رئیس جمهور، استانداران به عنوان رئیس مجمع سلامت استانی و فرمانداران به عنوان رئیس مجمع سلامت شهرستان باید پیگیر مطالبات مردم در حوزه سلامت و انعکاس آن در سطح کلان کشور باشند.
معاون وزیر بهداشت در ادامه راهاندازی کانونهای سلامت محله، مجمع سلامت محله، شهرستان و استان و تدوین برنامه برای مردم، تقویت همکاری و تعامل بین بخشی در محله، شهرستان و استان، شناسایی و هدایت منابع مختلف جهت پاسخگویی به نیازهای سلامت را از جمله انتظارات حاکمیت از مجمع سلامت بیان کرد و گفت: مجمع ملی سلامت باید به مفهوم واقعی صدای مردم را بشنود.
وی با تاکید بر اینکه تمامی ابعاد سلامت در وزارت بهداشت مورد توجه است، گفت: رویکرد دولت، توجه همزمان به سلامت جسم و روح است و فقط موضوع سلامت جسم مطرح نیست.
وی به تعیینگرهای سلامت در مباحث ژنتیکی، جنسیت، سن و … اشاره کرد و گفت: مهمترین تعیینگر در حوزه سلامت عوامل فردی مرتبط با سبک زندگی است. اگر مقید به تحرک روزانه، تغذیه سالم و سایر مولفههای تعیینگر سلامت باشیم، موجب افزایش طول عمر و تامین سلامت خواهیم شد.
ایازی، افزایش امید به زندگی را نتیجه کنترل و خود مراقبتی مردم دانست و گفت: امروزه بالغ بر پنج میلیون نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند و پنج میلیون نیز در آستانه دیابت هستند که بیانگر عدم آگاهی مردم از این بیماری و انجام اقدامات خود مراقبتی برای کنترل آن است.
وی ادامه داد: بالغ بر ۵۰ درصد مردم از بیماری دیابت خود اطلاع ندارند و زمانی متوجه آن میشوند که دچار آسیبهای جسمی نظیر اختلال در کارکرد چشم و سایر اعضای بدن و نهایتا قطع عضو میشوند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر مسئولیت همه جانبه سازمانها و نهادها در حوزه سلامت گفت: در سال ۱۳۹۵ حدود ۳۳۳ هزار نفر بر اثر تصادفات و سوانح جادهای مصدوم شدند که به طور میانگین هر مصدوم پنج روز را در بیمارستان و مراکز درمانی بستری میشود و نتیجه آن اشغال پنج هزار تخت بیمارستانی در یک سال خواهد بود که آماری نگران کننده است.
وی عامل نیروی انسانی، جاده و خودرو را سه عامل بروز تصادفات دانست و گفت: همه باید دست به دست هم دهیم و با شناسایی عواملی که در سلامت انسان اختلال بوجود میآورند، زمینهساز کاهش تلفات شویم.
ایازی، به نقش ۲۵ درصدی وزارت بهداشت در تامین سلامت مردم به عنوان متولی سلامت اشاره کرد و گفت: ۷۵ درصد تامین سلامت بر عهده مردم است و با مشارکت آنها امکانپذیر است.
وی مسئولیت حاکمیت را تامین معیشت، ایجاد اشتغال، تسهیل در ازدواج و … دانست و گفت: نظام سلامت باید به سمت مردم حرکت کند و باید با کار بین بخشی و حمایت طلبی و نیز مشارکت مردم موجب ارتقای سطح سلامت شد.
وی تصریح کرد: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، امید به زندگی در نقاط برخوردار به نسبت نقاط کم برخوردار، ۱۷ سال تفاوت دارد و برای برقراری عدالت به منظور همگانی شدن سلامت نیازمند اقدامات حمایتی حاکمیت و مشارکت مردم هستیم.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: همکاری و همراهی ساختارمند مردم و همه بخشهای حاکمیت موجب کاهش نابرابریها برای تحقق عدالت خواهد شد و این یک عزم ملی را میطلبد.
وی عنوان کرد: این طور نباشد که با صدور یک مجوز احداث کارخانه و یا احداث سد، سلامت مردم تهدید شود و این موارد در بند دوم سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت به طور مشخص تدوین و ابلاغ شده است.
ایازی تاکید کرد: راهاندازی کانون سلامت محله نقطه آغاز مشارکت ساختارمند و یک نوع تشکل اجتماعی سلامت برای مشارکت موثر، پویا و خلاق مردم است. لازمه مشارکت آگاهانه، داوطلبانه و با ایجاد انگیزه، مشارکت مسئولانه و عادلانه برای حضور حداکثری مردم است.
انتهای پیام