صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / ارایه ۱۶۰ میلیون خدمت سرپایی به مردم در طرح تحول سلامت
ارایه ۱۶۰ میلیون خدمت سرپایی به مردم در طرح تحول سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد

ارایه ۱۶۰ میلیون خدمت سرپایی به مردم در طرح تحول سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف اصلی طرح تحول سلامت ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و حفاظت مالی از بیماران است، گفت: توزیع 6 هزار پزشک متخصص در مناطق محروم گامی در جهت ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات سلامت در کشور است.

دکتر جان‌بابایی

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر قاسم جان بابایی درخصوص هفته سلامت و اقدامات حوزه درمان درراستای تحقق شعار سلامتی برای همه، تصریح کرد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت، سلامتی برای همه در همه جا است، این شعار نشان دهنده این است که هدف گذاری ما در آغاز طرح تحول سلامت، صحیح و به جا بوده است.

وی افزود: چهارسال قبل، طرح تحول سلامت با هدف دسترسی آسان مردم به خدمات با کیفیت و ارزان قیمت آغاز شد، در واقع خدماتی که طرح تحول سلامت به عنوان بزرگ ترین طرح اجتماعی دولت، به مردم ارائه داده است، با رضایتمندی بالایی مواجه شد و طبق آمار و ارقام در چندین ارزیابی کشوری، حوزه سلامت، به دلیل ارائه خدمات ارزنده در روند اجرای این طرح به عنوان دستگاه برتر شناخته شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در راستای اجرای طرح تحول سلامت، سالانه بیش از ۸ میلیون نفر در بیمارستان ها بستری می شوند، گفت: از آغاز طرح تحول سلامت تاکنون، بیش از ۳۲ میلیون نفر در بیمارستان های دولتی بستری شده اند و بیش از ۱۶۰ میلیون خدمت سرپایی به مردم ارائه شده است.

دکتر جان بابایی با بیان اینکه در این دوره ارائه خدمات وسیع بهداشتی و درمانی با توسعه تخت های بیمارستانی میسر شد، خاطرنشان کرد: در این دوره، بیش از ۲۵ هزار تخت بیمارستانی به مجموع تخت های کشور افزوده شده است که توانست زمان انتظار مردم برای بستری را کاهش داده و امکان بیشتری برای بستری مردم فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت، ۲۵۰ کلینیک ویژه هدف گذاری شده است، تصریح کرد: بیشترین مشکلی که مردم با آن دست به گریبان بودند، هزینه خدماتی است که باید خارج از بیمارستان دریافت می کردند، لذا با راه اندازی کلینیک های ویژه این معضل نیز تاحدودی رفع می شود، چراکه در این کلینیک ها خدمات با تعرفه دولتی به مردم نیازمند ارائه می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه توسعه تخت های بیمارستانی همراه با ارتقای سطح هتلینگ بیمارستان ها بوده است، اظهارداشت: یکی از عوامل رضایتمندی مردم در بیمارستان ها، اصلاح هتلینگ بیمارستان ها بوده است که این برنامه با حمایت دولت و مجلس ادامه پیدا خواهد کرد.

دکتر جان بابایی بیان کرد: یک از شاخص های نامطلوب کشور، افزایش تعداد سزارین ها بود که این شاخص با اقداماتی که در راستای طرح تحول سلامت اجرا شد، اصلاح شد، یکی از این اقدامات افزایش تخت های زایمان ( اتاق زایمان) در بیمارستان های دولتی است.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰۰ اتاق زایمان در کشور راه اندازی شده که به ترویج زایمان طبیعی کمک شایانی می کند، خاطرنشان کرد: تاکنون در بستر طرح تحول سلامت، بالغ بر دو میلیون زایمان طبیعی رایگان در کشور انجام شده است و تقریبا ۷۵۰ هزارمادر باردار تحت مراقبت های قبل از زایمان قرار گرفتند که اکثر آنها به سمت اتاق های زایمان طبیعی گرایش پیدا کرده اند.

دکتر جان بابایی با بیان اینکه در حیطه ترویج زایمان طبیعی در ابتدای راه قرار داریم، تصریح کرد: امیداست، با همراهی مردم و مسئولین، زایمان طبیعی که جزو شاخص نامطلوب ما در حوزه سلامت است، به سطح مطلوب رسیده و اکثر مادران باردار با فرهنگسازی و امکاناتی که حوزه سلامت در اختیارشان می گذارد، زایمان طبیعی را در اولویت قرار دهند.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه آمار ناباروری نیز در کشور بالا است، تصریح کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد از زوج های نابارور از خدمات ناباروری در مراکز ناباروری که در طرح تحول سلامت راه اندازی شد، بهره مند شده اند، چراکه پرداختن به مساله ناباروری مهم است، زیرا ناباروری یکی از دلایل اصلی کاهش زاد و ولد و همچنین ناپایداری خانواده ها است.

وی درخصوص توسعه اورژانس های بیمارستانی در طرح تحول سلامت خاطرنشان کرد: مهم ترین عامل رضایت و نارضایتی مردم، بخش اورژانس های بیمارستانی هستند که یکی از هدف گذاری های طرح تحول سلامت است و در این راستا ۱۲۰ اورژانس بیمارستانی در کشور ساخته و یا توسعه داده شده است و این روند ادامه دارد تا به سطح مطلوب برسیم.
دکتر جان بابایی درخصوص توزیع پزشکان متخصص در کشور گفت: یکی از اقدامات وزارت بهداشت که در راستای عدالت در سلامت و تحقق شعار سازمان جهانی بهداشتی صورت گرفته است، توزیع پزشکان متخصص است. در حال حاضر بیش از نیمی از پزشکان متخصص بخش دولتی در مناطق محروم مشغول به کار هستند، یعنی بیش از ۶ هزار پزشک متخصص در مناطق محروم فعالیت دارند.

وی گفت: قبل از اجرای طرح تحول سلامت، در استان های جنوبی کشور و بعضی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان، فقط ۵ پزشک عمومی وجود داشت، اما در حال حاضر در بعضی از بیمارستان های این شهرها بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ پزشک متخصص در رشته های مختلف حضور دارد.
براساس گزارش وبدا، دکتر جان بابایی ادامه داد: یکی از تصمیمات وزارت بهداشت اجرای سهمیه مناطق محروم است تا طبق آن در چندسال آینده، فارغ التحصیلانی که از سهمیه مناطق محروم استفاده می کنند، بتوانند به طور دائم در این مناطق به ارائه خدمت بپردازند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

آمادگی ایران برای صادرات دارو به ارمنستان

به گزارش کسب و کار نیوز، همزمان با برگزاری هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.