به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، کاظم غریب آبادی در این رابطه اظهار کرد: حقوق بشر، مسألهای است که همیشه دستاویزی برای قدرتهای بزرگ قلمداد شده که از طریق آن، کشورهای مستقل را تحت فشار قرار داده تا به اهداف سلطهگرایانه خود برسند. آمریکا نیز پس از جنگ سرد، این رویکرد را به عنوان یک ابزار در جعبه ابزار سیاستهای داخلی و خارجی خود قرار داد؛ ابزاری که پس از واقعه یازده سپتامبر، میزان استفاده از آن به شدت افزایش یافت.
غریب آبادی افزود: مسألهای که در این میان موجب تعجب می باشد، این است که دولت ایالات متحده آمریکا هر ساله گزارشی را از وضعیت حقوق بشر در جهان، منتشر میکند. انتشار این گزارش در حالی صورت می گیرد که وزارت امور خارجه آمریکا، به وضعیت حقوق بشر در آمریکا نمیپردازد! تناقض موجود در سیاست خارجی و موارد گسترده نقض حقوق بشر در داخل آمریکا، این پرسش را مطرح میکند که چگونه این دولت میتواند دیگر حکومتها را به رعایت حقوق بشر دعوت کند، در حالی که خود بیش از هر کشور دیگر، ناقض حقوق بشر است؟ کشوری که با حربههای نظامیگری، تبعیض نژادی و رسانهای، چالشهای بسیاری را در کره زمین به وجود میآورد، چگونه منادی توسعه دموکراسی و احقاق حقوق بشر است؟
معاون ستاد حقوق بشر، در ادامه اطلاع داد که با هدف پاسخگویی به سوال فوق و آشنایی افکار عمومی و نخبگان با وضعیت حقوق بشر در آمریکا، کتابی در این زمینه تدوین شده که به زودی منتشر می شود. این کتاب، نگاه تفصیلی به مساله حقوق بشر در آمریکا و مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر که در سیاستهای داخلی و بینالمللی آمریکا از گذشته تا حال مشهود است را ارائه مینماید تا افکار عمومی در جریان وضعیت واقعی حقوق بشر در این کشور قرار گیرند.
غریب آبادی، مهمترین محورهای این کتاب را به شرح زیر اعلام کرد:
-مباحث نظری، شامل: جایگاه حقوق بشر در سیاست داخلی و خارجی آمریکا، برخورد دوگانه با حقوق بشر، حقوق بشر به مثابه ابزاری برای مداخله علیه کشورهای مستقل، تحمیل حقوق بشر با طعم ارزشهای لیبرال ـ دمکراسی، جنگ روانی و دیپلماسی رسانهای.
– مصادیق داخلی نقض حقوق بشر توسط آمریکا، شامل: نقض حق حیات و امنیت، آزادی حمل سلاح و نقض حق حیات، نقض آزادی بیان و اجتماعات، نقض حق انتخاب شدن و انتخاب کردن، نقض حریم خصوصی، نقض حقوق اقتصادی و اجتماعی، نقض حقوق مهاجران، نقض حقوق پناهجویان، خشونت پلیس، نقض حقوق اقلیتها (تبعیض نژادی و اسلامهراسی)، نقض حقوق کودکان، نقض حقوق زنان، سیستم قضایی آمریکا و نقض حقوق بشر، نقض حقوق زندانیان در آمریکا.
– مصادیق بین المللی نقض حقوق بشر: حمایت آمریکا از تروریسم، نقض موازین بینالمللی حقوق بشر، نظامی گری و تضییع حقوق بشر، پشتیبانی دیکتاتوری و تضیع حقوق بشر، جنگ های نیابتی و نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی.
انتهای پیام