مرتضی صادقی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه سطح زیر کشت زعفران در استان گلستان به ۴۰۰ هکتار توسعه پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در حال حاضر در استان گلستان تنها روستاهای کوهستانی شهرستان آزادشهر شامل روستاهای وامنان، کاشیدار، سیب چال و نراب مورد حمایت توسعه زعفران است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: در سایر مناطق استان کشت زعفران صورت نمیگیرد، ولی کشت های آزمایشی در برخی از مناطق دیگر استان از جمله شاهکوه، چهارباغ و مراوه تپه انجام شده و هرگاه به نتیجه مناسب رسیدیم در این مناطق یا سایر مناطق، کشت زعفران را با هماهنگی وزارتخانه انجام می دهیم.
صادقی گفت: در حال حاضر سطح زیر کشت زعفران در استان حدود ۲۳۵ هکتار است که ۶۵ تا ۷۰ درصد کشت ها بالای سه تا چهار سال و مابقی در سال های اول و دوم قرار دارند که هنوز به محصول دهی نرسیدهاند.
وی ادامه داد: متوسط عملکرد زعفران در هر هکتار در استان ۸ کیلوگرم است که نسبت به میانگین کشوری حدود ۲ کیلوگرم بیشتر است. حتی در برخی از مزارع زعفران نیز عملکرد ۲۰ کیلوگرم در هر هکتار را نیز داشتیم.
صادقی اظهار کرد: یکی از محاسن زعفران تولیدی در استان این است که به صورت محصول سالم تولید می شود و هیچ گونه سمی در مزارع مورد استفاده قرار نمی گیرد. زعفران تولیدی در استان با توجه به آزمایشات به عمل آمده در آزمایشگاه های معتبر استان خراسان رضوی، به لحاظ شاخص های ارزیابی کیفی، یکی از بهترین تولیدات زعفران کشور است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: به ازای هر هکتار زعفران چهار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند.
وی گفت: با توجه به ایجاد تشکل تعاونی زعفران کاران در روستای وامنان، از سال ۹۲ کار فرآوری و خشک کردن زعفران در سطح استان و با برند استان شکل گرفته است.
صادقی از متقاضیان کشت زعفران خواست، حتما پیاز زعفران را از مزارع داخل استان و همچنین مزارعی که آلودگی قارچی ندارند، تهیه کنند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: از آوردن پیاز زعفران از استانهای دیگر مانند خراسان شمالی و رضوی و سایر استان ها جدا خودداری شود زیرا در سایر مناطق کشور آلودگی های قارچی و خاکزی در مزارع زعفران بیشتر است. اگر مزارع آلوده شود، میزان تولید و سلامت محصولات تولیدی ما تحت الشعاع قرار می گیرد.
انتهای پیام