صفحه اصلی / نوروز امسال با شیرینی و آجیل شور کمتر

نوروز امسال با شیرینی و آجیل شور کمتر

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست در ایام نوروز مراقب تغییر رفتارهای غذایی در میهمانی ها و سفرها باشند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زهرا عبداللهی گفت: ایام نوروز باستانی فرصتی برای بها دادن، به سنن و رسوم گذشتگان است. طبعاً رعایت آئین و رسوم مربوط به این روزها ممکن است بر وعده‌های غذایی، مقدار و نوع غذایی مصرفی اثر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.
این متخصص تغذیه افزود: برخی عزم سفر می‌کنند که از طبیعت زیبای بهار و دیدار آشنایان ساکن دیگر نقاط بهره ببرند. در سفر به ناچار تغییراتی در رفتارهای غذایی رخ می‌دهد. عدم توجه کافی به نوع، کیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا در این ایام می‌تواند به سلامتی شما لطمه بزند.
وی گفت: در مصرف شیرنی و آجیل اعتدال را رعایت کنید. در ایام نوروز و حتی در طول سفرهای نوروزی مصرف شیرینی، شکلات و آجیل بسیار متداول است و با زیاده روی در مصرف آنها مقدار زیادی کالری وارد بدن می‌شود که نتیجه آن چاقی و اضافه وزن است. با رعایت نکاتی می‌توان هم از خوردن شیرنی و آجیل لذت برد و هم مشکلات سلامتی به دلیل افراط در مصرف آنها را کاهش داد.
*شیرینی‌ها را کوچک کنید
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: بهتر است به جای شیرینی‌های بزرگ حاوی مربا، ژله و خامه، از شیرینی‌های ساده و خشک در اندازه کوچک که کالری کمتری دارند استفاده کنید. مواد قندی و نشاسته‌ای به آسانی به چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می‌شوند و ایجاد چاقی می‌کنند. همچنین باعث افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را مختل می‌کند.
*صدگرم بادام معادل سه کفگیر پلو
عبداللهی گفت: آجیل‌ها شامل انواع مغزها از قبیل بادام، پسته، فندق، گردو، بادام زمینی و انواع تخمه‌ها دارای ارزش غذایی هستند، اما توجه داشته باشید که مقدار زیادی چربی هم دارند و اگر چه نوع چربی آنها از نوع غیر اشباع و مفید برای سلامتی است، اما مصرف زیاد آنها می‌تواند به اضافه وزن و چاقی منجر بشود. ۱۰۰ گرم بادام، پسته یا تخمه در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری وارد بدن می‌کند که معادل مصرف سه کفگیر پلو است.
وی افزود: بنابراین در ایام نوروز و طی سفر که معمولاً خوردن آجیل رایج است، باید مصرف غذاهای نشاسته‌ای مثل نان، برنج و ماکارونی، سیب زمینی و غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش داد که با افزایش کالری دریافتی و چاقی مواجه نشوید.
*آجیل شور عامل فشار خون
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان داشت: مصرف زیاد نمک مهمترین عامل فشارخون بالاست. بهتر است به جای آجیل‌های شور و پرنمک از آجیل کم نمک یا بدون نمک استفاده شود.
وی از مردم خواست مصرف سبزی‌ها را در ایام نوروز فراموش نکنند و گفت: معمولاً در ایام نوروز و هنگام سفرهای نوروزی مصرف سبزی‌ها که از گروه‌های غذای اصلی هستند، کمتر می‌شود. سبزی‌ها به علت داشتن ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها نقش مهمی در سلامت دارند. علاوه بر آن فیبر موجود در سبزی‌ها با ایجاد حس سیری، باعث کاهش مصرف غذا شده و به کاهش وزن کمک می‌کنند.
وی گفت: در ایام نوروز معمولاً در میهمانی ها غذاهای چرب و سرخ شده مصرف می‌شوند و با مصرف سبزی‌ها و سالاد همراه با غذا میزان جذب چربی غذا کاهش می‌یابد.
*میوه و سبزی فراموش نشود
وی ادامه داد: میوه مصرف کنید ولی زیاده روی نکنید. مصرف میوه در ایام نوروز افزایش چشمگیری دارد. عقیده عمومی بر این است که میوه هر قدر هم مصرف شود اشکالی ایجاد نمی‌کند. ارزش غذایی میوه‌ها شبیه سبزی هاست و این گروه نیز ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند و با خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند. اما خواص و ارزش غذایی میوه‌ها به این معنی نیست که هر چه بیشتر میوه بخوریم سالم‌تر خواهیم بود.
عبداللهی خاظرنشان کرد: زیاده روی در مصرف میوه هم به دلیل محتوی بالای قند میوه‌ها منجر به چاقی می‌شود. مصرف روزانه سه تا پنج واحد میوه متوسط توصیه می‌شود. یک واحد معادل یک عدد میوه متوسط است که در حدود ۶۰ کالری انرژی دارد.
وی گفت: مصرف شیر و سایر مواد لبنی را در سفرهای نوروزی از یاد نبرید. معمولاً مصرف شیر و سایر مواد لبنی هنگام مسافرت محدود می‌شود. این گروه از مواد غذایی منبع عمده تأمین کلسیم و فسفر هستند و بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بدن را علاوه بر ویتامین‌های گروه B تأمین می‌کنند.
*شیرهای «فرادما» برای سفر مناسب است
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توضیح داد: در طول سفر از شیرهای استریل شده (فرادما) که ماندگاری بالایی دارند، استفاده شود. این نوع از شیرها قبل از باز شدن در آنها نیازی به یخچال ندارند ولی پس از باز شدن حتماً باید در محیط خنک مثلاً فلاسک اسفنجی حاوی یخ) نگهداری شوند و سریعاً مصرف شوند.
وی افزود: از مصرف شیر محلی که پاستوریزه نشده است، خودداری شود. مصرف شیرخام و پاستوریزه نشده خطر ابتلاء به تب مالت و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد. همچنین حتماً از پنیرهای پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده کنید.
عبداللهی ادامه داد: همراه با وعده‌های غذایی در طول سفر از ماست پاستوریزه کم چرب استفاده کنید که هم کلسیم بدنتان تأمین شود و هم خطر عفونت‌های روده‌ای بر اثر مصرف غذای آلوده کمتر شود. در میهمانی‌های نوروزی و در طول سفر به جای استفاده از نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های سالم‌تر مثل دوغ بدون گاز و کم نمک و به خصوص آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: به خاطر داشته باشید که با آشامیدن یک لیوان نوشابه گازدار در حدود ۲۰ گرم قند اضافی وارد بدن خود می‌کنید که ادامه این عادت در طولانی مدت اضافه وزن و چاقی و البته پوکی استخوان را به دنبال دارد.

همچنین مطالعه کنید:

سودجویی دلالان در بازار فروش فرم مدارس

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، پوشیدن لباس فرم دانش‌آموزی که از وزارتخانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *