سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش به پرسشهای موجود در خصوص هرس خوشههای خرمای درختان نخل جزیره، پاسخ داد.
به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمدرضا محمدی سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش، در خصوص پرسشهای مطرح شده مبنی بر هرس خوشههای درختان نخل جزیره کیش، گفت: درختان نخل در جزیره کیش با هدف زیبا سازی فضای سبز کاشته شده و هیچگاه جنبه برداشت محصول از گونه مذکور، مد نظر نبوده است.
وی با بیان اینکه منابع آب مناسب آبیاری فضای سبز در جزیره کیش محدود است، افزود: وجود درصد بالای آهک و همچنین نمک و PH خاک ، بیش از حد تحمل گیاهی است. این عوامل موجب عدم جذب مواد غذایی و ضعیف شدن درختان نخل و در نتیجه، هجوم آفات و بیماریها به این گونه گیاهی میشود.
دکتر محمدی ضمن اشاره به باور اشتباه عموم مردم مبنی بر اینکه درختان نخل به آب کمی برای آبیاری نیاز دارند، تاکید کرد: حداقل میزان آب مورد نیاز به صورت هفتگی برای هر نفر درخت نخل، ۶۰۰ لیتر است که این میزان با توجه به کمبود آب مناسب آبیاری در شرایط آب و هوای گرم کیش، به حدود ۱۰۰ لیتر آب میرسد.
وی در ادامه گفت: در صورت گرده افشانی و تشکیل میوه خرما، مصرف آب و مواد غذایی درختان نخل به شدت افزایش پیدا میکند و موادی که میبایست صرف سبزینگی و شادابی درختان شود، صرف تولید میوه میشود. در نتیجه ساکنان و گردشگران کیش شاهد ضعیف شدن و خشک شدن درختان زیبای نخل خواهند بود و یکی از جاذبههای جزیره با خطر جدی نابودی روبرو میشود.
سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش، در پایان گفت: اکثر گونههای انتخاب شده درختان نخل در جزیره، مناسب باروری و برداشت محصول نیست و با توجه به رطوبت بالای جزیره، در صورت محصول دهی، خرمای بدست آمده از کیفیت پایینی برخودار میشود.
وی افزود: در عین حال، برای آزمودن دقیق موضوع، از هرس تعدادی از نخلها به عنوان نمونه در نقاط مختلف جزیره خودداری شده است تا نتیجه مورد ارزیابی دقیقتر قرار گیرد.
شایان ذکر است، در جزیره کیش حدود ۶۰۰۰ نفر درخت نخل کاشته شده که بصورت نرمال نیاز به تامین ۳ هزار و ۶۰۰ متر مکعب آب در هفته برای آبیاری آنها وجود دارد.
به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمدرضا محمدی سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش، در خصوص پرسشهای مطرح شده مبنی بر هرس خوشههای درختان نخل جزیره کیش، گفت: درختان نخل در جزیره کیش با هدف زیبا سازی فضای سبز کاشته شده و هیچگاه جنبه برداشت محصول از گونه مذکور، مد نظر نبوده است.
وی با بیان اینکه منابع آب مناسب آبیاری فضای سبز در جزیره کیش محدود است، افزود: وجود درصد بالای آهک و همچنین نمک و PH خاک ، بیش از حد تحمل گیاهی است. این عوامل موجب عدم جذب مواد غذایی و ضعیف شدن درختان نخل و در نتیجه، هجوم آفات و بیماریها به این گونه گیاهی میشود.
دکتر محمدی ضمن اشاره به باور اشتباه عموم مردم مبنی بر اینکه درختان نخل به آب کمی برای آبیاری نیاز دارند، تاکید کرد: حداقل میزان آب مورد نیاز به صورت هفتگی برای هر نفر درخت نخل، ۶۰۰ لیتر است که این میزان با توجه به کمبود آب مناسب آبیاری در شرایط آب و هوای گرم کیش، به حدود ۱۰۰ لیتر آب میرسد.
وی در ادامه گفت: در صورت گرده افشانی و تشکیل میوه خرما، مصرف آب و مواد غذایی درختان نخل به شدت افزایش پیدا میکند و موادی که میبایست صرف سبزینگی و شادابی درختان شود، صرف تولید میوه میشود. در نتیجه ساکنان و گردشگران کیش شاهد ضعیف شدن و خشک شدن درختان زیبای نخل خواهند بود و یکی از جاذبههای جزیره با خطر جدی نابودی روبرو میشود.
سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش، در پایان گفت: اکثر گونههای انتخاب شده درختان نخل در جزیره، مناسب باروری و برداشت محصول نیست و با توجه به رطوبت بالای جزیره، در صورت محصول دهی، خرمای بدست آمده از کیفیت پایینی برخودار میشود.
وی افزود: در عین حال، برای آزمودن دقیق موضوع، از هرس تعدادی از نخلها به عنوان نمونه در نقاط مختلف جزیره خودداری شده است تا نتیجه مورد ارزیابی دقیقتر قرار گیرد.
شایان ذکر است، در جزیره کیش حدود ۶۰۰۰ نفر درخت نخل کاشته شده که بصورت نرمال نیاز به تامین ۳ هزار و ۶۰۰ متر مکعب آب در هفته برای آبیاری آنها وجود دارد.