صفحه اصلی / ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور گرفتار اضافه وزن و چاقی

۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور گرفتار اضافه وزن و چاقی

به گزارش کسب و کارنیوز به نقل از مهر، دکتر زهرا عبداللهی اظهارداشت: روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوء تغذیه و فقر در ۱۵۰ کشور در سراسر دنیا برگزار می شود. در سال جاری روز جهانی غذا بر این موضوع تاکید دارد که کشورها باید آینده مهاجرت از روستا به شهر را با توسعه روستاها تغییر دهند. در حقیقت اتحاد جهانی برای دستیابی به هدف به صفر رساندن گرسنگی در جهان که یکی از اهداف مهم برنامه توسعه پایدار SGD است، در چنین روزی اعلام می شود.
وی افزود: آمارهای جهانی می گوید در جهان غذای کافی برای همه تولید می شود ولی هنوز بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می برند و در حدود ۴۵ درصد مرگ و میر کودکان با سوءتغذیه در ارتباط است. ضرر و زیان ناشی از سوءتغذیه به اقتصاد جهانی برابر با سه و نیم تریلیون دلار در سال برآورد شده است و در حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان با اضافه وزن مواجه هستند.
عبداللهی اظهار کرد: بر اساس آخرین تعریف امنیت غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و FAO  ارائه شده است، دسترسی همه مردم در تمام اوقات و نقاط به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم و فعال، امنیت غذایی نامیده می شود. در سال های اخیر امنیت تغذیه ای بعنوان هدفی ماورای امنیت غذایی مطرح شده است و منظور آن است که با افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی درمانی و تامین سلامت در کنار تامین امنیت غذایی می توان به امنیت تغذیه ای که عبارت است از سیری سلولی و بهره مندی  سلول از مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن یک زندگی سالم و فعال، دست یافت.
وی تصریح کرد: حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه کودکان به میزان ۵۰ درصد به عنوان هدف اول MDG کشورهای جهان را متعهد کرد و در سال ۲۰۱۵، پایش و ارزشیابی اقدامات کشورهای جهان برای دستیابی به این هدف انجام شد.
همچنین ادامه داد: گزارش FAO در مورد ارزشیابی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که ۷۲ کشور جهان به هدف اول MDG که کاهش گرسنگی و سوء تغذیه در کودکان زیر ۵ سال بود، رسیده اند و از این کشورها، ۲۹ کشور توانسته اند سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال را بیش از هدف تعیین شده کاهش دهند و کشور جمهوری اسلامی ایران جزو این ۲۹ کشور جهان است که سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال را تا ۷۵ درصد کاهش داده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه عنوان کرد: با وجود کاهش قابل ملاحظه سوءتغذیه کودکان در کشور نباید از نظر دور داشت که در عین حال مشکل سوءتغذیه کودکان در برخی مناطق کم برخوردار کشور همچنان یکی از چالش های موجود است.
عبداللهی افزود: تمامی شواهد حاکی از آن است که به موازات افزایش شهرنشینی و بالا رفتن درآمد شاهد تحولات رفتارهای غذایی مانند زیاده خواری و ناطرازی تغذیه ای در بخشی از جمعیت کشور هستیم و نتیجه این است که در کنار کمبودها شامل سوء تغذیه انرژی پروتئین و کمبود ریزمغذیها در برخی از مناطق کم برخوردار کشور ، سوء تغذیه ناشی از رفاه نیز در کشور بصورت روزافزون خودنمایی کند.
وی ادامه داد: اضافه وزن و چاقی در حدود ۶۰درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور مشاهده می شود که با عوارضی مانند دیابت، افزایش فشارخون و افزایش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق و انواع سرطان ها همراه است.
عبداللهی تاکید کرد: حفظ سلامت تغذیه ای و تامین امنیت غذایی در سطح خانوار تابع چهار عامل، درآمد و قیمت ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در انتخاب و خرید  موادغذایی ، دسترسی به  موادغذا یی در بازار و محل زندگی، آگاهی و دانش خانواده در مورد غذا و تغذیه از نظر خرید، نگهدای، پخت غذا و توزیع آن در خانوار،  دستـــرسی به خـــــدمات بهداشتی درمانی برای پیشگیری و درمان بموقع بیماریها و سلامت افراد برای بهره گیری مطلوب بیولوژیک سلولی از مواد مغذی مصرفی است. از این رو، نه تنها اقدامات درون بخشی بهداشت، بلکه برنامه های فرابخشی برای ارتقاء امنیت غذا و تغذیه در کشور حائز اهمیت است.

همچنین مطالعه کنید:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.