صفحه اصلی / انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا به دنبال بازارهای جدید است

انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا به دنبال بازارهای جدید است

سفیر ایران در انگلیس در دیدار با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ضمن اشاره به ظرفیت‌های همکاری میان دو کشور، به تشریح وظایف معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه پرداخت.
 
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل ازپایگاه خبری اتاق ایران،  حمید بعیدی‌نژاد به رویکرد جدید وزارت امور خارجه در موضوعات اقتصادی اشاره کرد و گفت: در همین رابطه ساختار وزارت خارجه تغییراتی می‌کند و معاونت اقتصادی برای پیگیری مباحث اقتصادی با کشورهای دیگر تشکیل می‌شود.
 
بعیدی نژاد افزود: موضوعات اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی با کشورها در صدر موضوعات مهم وزارت خارجه است و ما بر این باوریم توسعه روابط اقتصادی می‌تواند ظرفیت‌های زیادی برای کشور به همراه داشته باشد.
 
بعیدی نژاد با تأکید بر وجود ظرفیت‌های همکاری بسیار برای توسعه روابط اقتصادی میان و انگلیس گفت: در هیچ زمانی چنین فضایی برای همکاری دو طرف نبوده و در حال حاضر علاقه و میل جدیدی در میان انگلیسی‌ها برای کار با ایران وجود دارد.
 
او افزود: در مورد کارهای اقتصادی با ایران همه بر این باورند که هیچ حدومرزی نیست و بدون هیچ محدودیتی می‌توان از ظرفیت‌های اقتصادی دو طرف استفاده کرد.
 
بعیدی نژاد همچنین با اشاره به آغاز روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گفت: با خروج این کشور از اتحادیه اروپا، انگلیسی‌ها به دنبال جایگزین‌هایی برای روابط اقتصادی خود هستند و در حال حاضر هم با کشورهایی مانند هند و آمریکا و کانادا در این زمینه مذاکراتی داشته اند.
 
به گفته سفیر ایران در انگلیس، این کشور به بازارهای جدید فکر می‌کند و دراین‌ میان به ظرفیت‌های ایران هم واقف است.
 
بعیدی نژاد درعین‌حال بر وجود محدودیت‌های بانکی و مالی در روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: بانک‌های انگلیسی نزدیکی زیادی با بانک‌های آمریکایی دارند اما تجربه نشان داده اگر توافق و کار مشترک پیش آید، طرف‌های انگلیسی خودشان مشکلات و موانع بانکی را با روش‌های مبتکرانه‌ حل می‌کنند.
 
بعیدی نژاد از برگزاری همایش مشترک ایران و انگلیس در لندن در آینده نزدیک خبر داد و از رئیس اتاق ایران برای شرکت در این همایش دعوت کرد.
 
او افزود: اگر هیات ایرانی در همایش‌های مشترک یا پروژه‌های مشخص سرمایه‌گذاری شرکت کرده و پروژه‌ها را به طرف‌های انگلیسی ارائه کنند، نتایج بسیار خوبی از همکاری‌های دو طرف شکل می‌گیرد.
 
هیات انگلیسی بهمن‌ماه به تهران می‌آید
 
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این دیدار گفت: ارتباط و تعامل سازنده‌ای میان بخش‌های خصوصی دو کشور وجود دارد؛ چنین ارتباطی در طول ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته و البته رویکرد جدید وزارت خارجه هم در این زمینه اثرگذار بوده است.
 
 غلامحسین شافعی گفت: تأکید وزارت خارجه بر نقش بخش خصوصی در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای دیگر بسیار قابل‌تحسین است و فرصت‌های بی‌بدیلی را برای کشور و بخش خصوصی به وجود می‌آورد.
 
شافعی در مورد سابقه روابط تجاری با انگلیس گفت: ارتباط تجاری ایران و انگلیس ریشه‌های عمیقی دارد و این کشور  از گذشته در جای‌جای صنعت ایران حضورداشته است. به‌عنوان‌مثال پایه‌گذاران صنعت نساجی و اتومبیل‌سازی در کشور ما انگلیسی‌ها بوده‌اند. در حال حاضر هم فعالان اقتصادی ما به دنبال جبران زمانی هستند که در روابط اقتصادی دو کشور وقفه افتاده است؛ تقاضاهای زیادی از سوی طرف‌های ایرانی مطرح است و باید به این درخواست‌ها، پاسخ مناسبی داده شود.
 
رئیس اتاق ایران همچنین از سفر هیات تجاری انگلیس به تهران در بهمن‌ماه امسال و برگزاری همایش مشترک با فعالان اقتصادی این کشور خبر داد و خواستار همراهی وزارت خارجه در این زمینه شد.
 
شافعی سرمایه‌گذاری را از زمینه‌های مهم همکاری دو کشور برشمرد و گفت: جذب سرمایه‌ خارجی در ایران یک امر حیاتی و واجب است و ما باید به آنچه در برنامه ششم پیش‌بینی‌شده است، برسیم.
 
رئیس اتاق در پاسخ به سخنان بعیدی‌نژاد در مورد لزوم تعریف پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک گفت: در کشور ۲۰۰ میلیارد دلار پروژه‌ در صنایع بزرگ و بخش‌هایی مانند انرژی و نفت و گاز و زیرساخت تعریف‌شده و آماده ارائه به سرمایه‌گذاران است.
 
به گفته شافعی اطلاعات این پروژه‌ها در دستگاه‌های مختلف دولتی و همچنین بخش خصوصی موجود است و اتاق می‌تواند در این زمینه اطلاعات لازم را ارائه کند.
 
شافعی همچنین بر تسهیل صدور ویزا برای فعالان اقتصادی هم در تهران و هم در لندن تأکید کرد و خواستار همکاری سفارت‌خانه‌های دو کشور در این زمینه شد.
 
 

همچنین مطالعه کنید:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.