شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز ، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی تهران در رابطه با افزایش قیمت ماهی در هفته های اخیر می گوید: افزایش قیمت ماهی به دلیل افزایش هزینه تمام شده تولید و افزایش قیمت خوراک ماهی است. مهدی یوسفخانی اضافه کرد: با توجه به افزایش هزینه های تولید افزایش قیمت آبزیان طبیعی است اما نگرانی از این است که مصرف این خوراکی ضروری کاهش بسیاری یافته است. به گفته وی، سرانه مصرف ماهی در کشور ما بسیار پایین تر از استاندارهای تعریف شده جهانی است.
بازار ماهی و آبزیان به عنوان یکی از مهمترین مواد پروتئینی به دلیل افزایش شدید قیمتها و کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان وضعیت بسیار بدی دارد. این شرایط موجب شده تا سهم انواع ماهی و میگوی پرورشی و آزاد که قبلا در سبد مصرف اقشار کمدرآمد سیر نزولی داشت به اقشار متوسط و حقوق بگیران تسری یابد. گرچه این افزایش قیمت در انواع ماهی و میگوی پرورشی مانند قزلآلای سالمون و معمولی به دلیل تولید داخل این آبزیان کمتر از انواع صید دریاست که از طریق صیادی در خلیجفارس و دریای عمان تامین میشود.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی تهران در رابطه با افزایش قیمت ماهی در هفته های اخیر در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: افزایش قیمت ماهی به دلیل افزایش هزینه تمام شده تولید و افزایش قیمت خوراک ماهی است. مهدی یوسفخانی اضافه کرد: با توجه به افزایش هزینه های تولید افزایش قیمت آبزیان طبیعی است اما نگرانی از این است که مصرف این خوراکی ضروری کاهش بسیاری یافته است. به گفته وی، سرانه مصرف ماهی در کشور ما بسیار پایین تر از استاندارهای تعریف شده جهانی است.
این فعال صنفی اظهار داشت: ماهی و میگو در یکی دو سال اخیر متحمل گرانی ۱۰۰ درصدی شدند و این اتفاق موجب شده تا تقاضا برای خرید ماهی در بازار ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. مردم در بازارها می چرخند و با مشاهده قیمت ها بدون اینکه خریدی داشته باشند از بازار خارج می شوند. متاسفانه کاهس مصرف آبزیان در چند سال اخیر شدت داشته و اصناف نیز در این حوزه با کاهش فروش روبرو هستند. ماهی یکی از اقلام ضروری خوراکی برای مردم است که با رشد هزینه های تولید و خوراک ماهی متاسفانه بابد شاهد خروج این کالا از سفره های مردم باشیم.
یوسف خانی ادامه داد: با توجه به گرانی عجیب در بازار ماهی و نبود تقاضا، امکان پیش بینی بازار ماهی وجود ندارد. در شرایط فعلی اقتصاد، قدرت خرید خانوار به شدت کاهش یافته است که با این وجود پیش بینی می شود که بازار ماهی رونقی نداشته باشد. در حال حاضر قیمت ماهی و میگو برای مردم بسیار بالاست و کمتر کسی می تواند از این اقلام به سر سفره خود ببرد. وقتی مردم توانایی خرید مرغ کیلویی ۲۵هزارتومانی- البته قیمت تنظیم بازاری- را ندارند چگونه می توان انتظار داشت از عهده خرید میگوی ۲۰۰ هزار تومانی بربیایند.