صفحه اصلی / اسلایدر / دست تورم بر گلوی فقرا
دست تورم بر گلوی فقرا

خط فقر ۱۰میلیون؛ حقوق کارگران ۲ میلیون

دست تورم بر گلوی فقرا

کسب و کار نیوز - نرخ تورم بالا در سال‌های اخیر منجر به رشد قابل توجه خط فقر در شهر تهران و سایر نقاط کشور شده است. بنابر اظهارات مسئولان در حال حاضر خط فقر ۱۰میلیون تومان شده و این در حالی است که کارگران هنوز ۲ میلیون دریافتی دارند. در این بین برخی از کارگران درآمد حداقلی داشته و برخی دیگر هیچ درآمدی ندارند. خط فقر در اردیبهشت ماه ۹۸ هشت میلیون تومان اعلام شد اما متاسفانه امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خط فقر به 10 میلیون تومان رسیده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، براساس بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ تورم بالا در سال‌های اخیر منجر به رشد قابل توجه خط فقر در شهر تهران و سایر نقاط کشور شده است. این موضوع در کنار کاهش قابل توجه درآمد سرانه منجر به رشد نرخ فقر در این سال‌ها شده است و شواهد موجود نشان از روند فزاینده این متغیر در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ دارد.

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی در این رابطه می گوید: این روند سالهاست ادامه دارد؛ سالهاست که نرخ تورم با سرعت بیشتری از افزایش دستمزد، افزایش پیدا می‌کند؛ نتیجه هم این است که هر ساله تعداد بیشتری به زیر خط فقر ریزش می‌کنند؛ آمارها هم نشان می‌دهد که تعداد خانوارهای زیر خط فقر به شدت نگران‌کننده است.

اما دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه کارگران در مشکلات معیشتی گرفتار شده اند گفت: درخواستمان از دولت این است که با برگزاری جلسه شورای عالی کار فکری برای کارگران کند. هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور در گفت‌وگو با تسنیم، درباره مشکلات معیشتی کارگران گفت: یکی از مهمترین مشکلات کارگران بحث معیشتی است. در حال حاضر خط فقر ۱۰ میلیون تومان است.

کارگران هنوز ۲ میلیون و خورده ای دریافت می کند. ابوی با بیان اینکه هزینه کارگران به غیر از تأمین معاش در بحث بهداشتی افزوده شده است گفت: قبل از معیشت کارگران دغدغه امنیت شغلی داشتند, عمده کارگرانی که در بخش خدمات فعالیت داشتند با مشکلات متعدد بیکاری و معیشتی دست و پنجه نرم می کنند. زندگی کارگران با این میزان درآمد نمی گردد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور بیان کرد: وظیفه دولت است که شورای عالی کار را تشکیل دهند و راهکاری برای معیشت کارگران تدبیر کند. ابوی با اشاره به اینکه درآمد برخی کارگران کم شده یا به صفر رسیده است و از طرف دیگر هزینه‌ها بالا رفته، عنوان می‌کند: کارگران در شرایط عادی قادر به تامین معیشت خود نیستند. آنها اگر قرارداد داشته باشند و حقوق حداقلی بگیرند، در بهترین حالت یک سوم هزینه‌های خود را تامین می‌کنند. کارگری که به نان شب محتاج است و نان خالی و سیب زمینی آب پز سهم سفره های کارگران است. چطور قرار است مواد ضدعفونی کننده بخرد یا با تغذیه مناسب ایمنی بدن خود را افزایش دهد.

وفور کالا به دلیل ناتوانی مردم در خرید است

آلبرت بغزیان، اقتصاددان

تورم عامل اصلی افزایش خط فقر است و شاهد هستیم آمارهای مبلغ جدید خط فقر ماهانه اعلام می شود. در هیچ کجای دنیا کشوری را پیدا نمی کنید که دچار تورم باشد و حقوق کارگرها و کارمندان آن نسبت به آن تعدیل شود. این بدان معناست که دولت باید به افزاش قیمت ها توجه داشته باشد. هنگامی که تورم ماه به ماه و لحظه ای اتفاق می افتد نمی توان برای کشوری که تورم ۴۰ درصدی دارد حقوق ها را ماهانه تغییر داد. تنها و بهترین راه حل کاهش افراد زیر خط فقر این است که قیمت ها کنترل شود. متاسفانه این تنها موضوعی است که دولت به آن توجهی ندارد. تغیییر دستمزدها موجب رشد تورم می شود و با افزایش دستمزدها کالاها هم به دنبال آن گرانتر خواهند شد.

خود دولت باید عاقلانه تر عمل کند و با مشاهده روند افزایشی قیمت ها قدرت خرید را نیز تعدیل کند. در حال حاضر دولت همواره از وفور کالا و نبود کمبود در بازارها سخن می گوید اما این در حالی است که وفور کالا به دلیل ناتوانی در خرید است. قدرت خرید کاهش بسیاری داشته و مشاهده ویترین های پر از کالا به دلیل افزایش قیمت هاست. جای تعجب است که چطور دولت می تواند اینقدر بی اعتنا به افزایش قیمت باشد و نام آن را تحمل از سوی مردم بنامد.

اینکه دولت می گوید من واقف هستم و می دانم مردم در مضیقه اند چطور نمی تواند حتی قیمت تخم مرغ را کنترل کند. امروز تحریم ها و نرخ ارز عاملان اصلی رشد تورم هستند. از ابتدای سال تا به امروز شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ ارز هستیم. به عبارت واضح تر مهم‌ترین دلایل بالابودن نرخ تورم در اقتصاد ایران، گران‌بودن نرخ ارز، تداوم تحریم‌های خارجی و نظارت ناکافی داخلی در بخش‌های مختلف اقتصادی است که منجر به ایجاد اقتصاد دلالی و احتکار شده است. برخی تصمیمات باعث شد نرخ ارز از کنترل دولت خارج شود و البته تحریم‌ها هم تأثیر خودش را می‌گذارد اما دلیل اصلی نیست. بنابراین این تورم صد درصد را نمی توان با تغییر دستمزد جبران کرد چراکه فشار بر هزینه های عادی جاری خواهد شد. متاسفانه تلاش برای ایجاد رفاه اقتصادی در ایران کافی نیست چرا که حرف و عمل ها با یکدیگر همخوانی ندارد. در تعیین خط فقر می‌توان حداقل درآمد‌ها را ملاک قرار داد. برخی زنده ماندن افراد را ضمن مصرف حداقل مواد خوراکی، معیاری برای خط فقر می‌دانند. البته اینکه چه نوع مواد غذایی در این سبد قرار دارد، می‌تواند جای بحث باشد.

 

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.