صفحه اصلی / سیاسی / سیاست خارجی و هسته ای / واکنش سازمان همکاری اسلامی به خروج ترامپ از برجام
واکنش سازمان همکاری اسلامی به خروج ترامپ از برجام

واکنش سازمان همکاری اسلامی به خروج ترامپ از برجام

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی گفت که توافق هسته‌ای ایران در تحقق امنیت و صلح در منطقه تاثیرگذار نبود.

سازمان همکاری اسلامی

به گزارش کسب و کار نیوز، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه شب بعد از سخنان خود در کاخ سفید و طرح ادعاهای واهی علیه ایران و بیان این که آمریکا از برجام خارج می‌شود، فرمان اجرایی خروج از برجام را امضا کرد.

کشورهای عربستان، بحرین و امارات در همان ابتدا از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و ازسرگیری تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند.

عربستان سعودی در بیانیه‌ای اعلام کرد: عربستان از تصمیم آمریکا برای ازسرگیری تحریم‌ها علیه ایران حمایت می‌کند. عربستان در ابتدا به این دلیل از توافق هسته‌ای ایران حمایت کرد که قرار بود این توافق از انتشار سلاح کشتار دسته جمعی در خاورمیانه و جهان ممانعت کند. ایران از طریق برداشتن تحریم‌ها به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود در منطقه ادامه داد و موشک‌های بالستیک خود را گسترش داد، از گروهک‌های تروریستی در منطقه از جمله حزب‌الله و حوثی‌ها (انصارالله) که از سلاح‌های ایران برای هدف قرار دادن شهروندان یمنی و تعرض به کشتیرانی استفاده کردند، حمایت کرد.

وزارت خارجه امارات نیز در بیانیه‌ای با حمایت از خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران اعلام کرد: از جامعه بین المللی و کشورهای شریک در برجام می خواهیم تا به منظور ریشه کن کردن سلاح هسته ای و سایر سلاح های کشتار دسته جمعی و برای حفظ ثبات و امنیت بین المللی موضع رئیس جمهور آمریکا را بپذیرند.

بحرین نیز با حمایت کامل از این تصمیم ترامپ مدعی شد: این تصمیم نشان دهنده پایبندی آمریکا برای مقابله با سیاست‌های ایران و تلاش مداوم آن برای صادر کردن تروریسم در منطقه بدون اینکه هیچ پایبندی به قوانین بین‌المللی بگذارد واین تصمیم نشان می‌دهد که توافق هسته‌ای نواقص متعددی دارد که مهم‌ترین آنها عدم پرداختن به برنامه موشکی ایران، تهدید امنیت و ثبات منطقه، دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و حمایت از شبه نظامیان تروریستی است.

احمد ابوالغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب در واکنش به خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از برجام نیز در بیانیه ای مدعی شد: توافقی که ایران با قدرت‌های بین‌المللی امضا کرد، نیازمند بازنگری است.توافقی که در سال ۲۰۱۵ امضا شد تنها به شکاف هسته‌ای در عملکرد ایران می پردازد و ایران سیاست‌های دیگری را نیز به کار می گیرد که موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود و نباید تنها به بعد هسته‌ای ایران پرداخته شود.

همچنین وزارت خارجه مصر در واکنش به خروج رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: کشور مصر  از تلاش آمریکا و جامعه بین‌المللی برای حل تمام مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط با توافق هسته‌ای ایران و دخالت‌های ایران در امور داخلی  کشورهای منطقه تقدیر می‌کند. همچنین ما بر ضرورت پایبندی کامل ایران بر تعهداتش بر اساس منع گسترش سلاح هسته‌ای و توافق ضمانت‌های فراگیر با آژانس‌ بین‌المللی انرژی اتمی که فرصت‌هایی را برای ایجاد منطقه‌ای خالی از سلاح هسته‌ای و سایر سلاح کشتار دسته جمعی تقویت می‌کند و ثبات و صلح در منطقه را تحکیم می‌کند، تاکید می‌کنیم.

از سوی دیگر، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که جمهوری عربی سوریه خروج رییس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران را به شدت محکوم می‌کند و این امر بار دیگر ثابت کرد که آمریکا به توافقات و معاهدات بین‌المللی پایبند نیست و واکنش‌ها و محکومیت‌های بین‌المللی نسبت به تصمیم ترامپ نشان دهنده منزوی شدن آمریکا و خطای سیاسی آن‌هاست که این امر باعث افزایش تنش‌ها در جهان می‌شود.ریاست، دولت و ملت سوریه بار دیگر حمایت کامل خود از جمهوری اسلامی ایران را اعلام می‌کند و ما اطمینان کامل داریم که ایران از نتایج این موضع خصمانه آمریکا که بر امنیت و ثبات منطقه و جهان تاثیر خواهد گذاشت،‌ عبور می‌کند.

وزارت خارجه ترکیه نیز در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران را یک گام ناامید کننده می‌دانیم. ترکیه همواره اعلام کرده تنها راه حل برنامه هسته‌ای ایران راه دیپلماتیک و مذاکره بوده و در گذشته نیز در این راستا تلاش کرده است. برنامه جامع اقدام مشترک گام مهمی در راستای ممانعت از گسترش سلاح هسته‌ای بود و نشان داده است که حتی دشوارترین مسائل نیز از طریق مذاکره قابل حل است. در این شرایط خروج آمریکا از این توافقنامه را به عنوان گامی ناامید کننده ارزیابی می‌کنیم. هرگونه اختلاف نظر و شبهات با ساز و کار متناسب و از طریق راه های دیپلماتیک قابل بررسی است. برای اختلافات موجود در توافقنامه باید از ساز و کار کمیسیون مشترک که در برجام آمده است، به کار گرفته شود. برنامه جامع اقدام مشترک باید حفظ شده و باید اجرای آن تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی و به صورت شفاف، بی وقفه و بدون نقص تداوم یابد.

وزارت خارجه عمان نیز در واکنش به خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: سلطنت عمان تحولات تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای که میان ایران و ۱+۵ در سال ۲۰۱۵ امضا شد را دنبال می‌کند.ما که روابط خوب و دوستانه ای با آمریکا و ایران داریم به پیگیری‌های خود ادامه خواهیم داد و برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه تلاش خواهیم کرد وآمریکا و ایران هر دو برای تحقق صلح و ثبات در منطقه تلاش می‌کنند و گزینه جنگ به مصلحت هیچ طرفی نخواهد بود.

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در واکنش به اعلام خروج آمریکا از برجام در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «شریک بد عهد کم شد؛ برجام در صورت تامین و تضمین منافع ایران با “پنج” ادامه می‌یابد. ایران برای خنثی کردن تحریم‌های نا مشروع آمریکا، از همیشه متحدتر است.»

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با انتشار پیام توییتری در واکنش به تصمیم ترامپ برای خروج آمریکا از برجام گفت: در واکنش به نقض‌های مکرر آمریکا در برجام و خروج غیرقانونی این کشور از این توافق همانطور که از سوی رییس‌جمهور روحانی ماموریت یافته‌ام یک تلاش دیپلماتیک را برای ارزیابی اینکه آیا دیگر کشورهای عضو برجام می‌توانند منافع ایران در برجام را به طور کامل تامین کنند، انجام خواهم داد. نتیجه این امر واکنش ما را مشخص خواهد کرد.

سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در نخستین همایش ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با اشاره به اعلام خروج آمریکا از برجام اظهار کرد: خدا را شکر که آمریکا از برجام خارج شد، این طبیعت نظام سلطه است و براساس قرآن آنها تا آخر به دنبال دوری ما از اصول‌مان هستند.من از ابتدا معتقد بودم بزرگترین خسارت برجام مشروعیت بخشیدن و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکاست، البته از این موضوع سایر کشورهای جهان هم متضرر شدند، اما با این حال بزرگترین سودی که برجام داشت اثبات عدم پایبندی آنها به برجام است؛ هر آدم بی عقلی بعضا کارهای خوبی هم از او  سر می زند که از این بابت از کاری که این فرد انجام داد، متشکریم.امیدواریم این کار امریکا درس عبرتی برای سعودی ها که برای جلب رضایت آمریکایی ها خودشان را به آنها می چسبانند، باشد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی اگر می‌خواهد می‌تواند به ایران بیاید اما نمی‌توانیم بپذیریم بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد / جایی که گاوداری است و در آن آهن قراضه می‌فروشند، چطور می‌تواند سایت هسته‌ای باشد؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از انتخاب، محمد اسلامی با تاکید بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.