به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ صابون محلی، سوغات ۵۰۰ ساله آشتیان است که با تولید سالانه ۲۰۰ تنی صابون محلی نیاز استان مرکزی و استانهای همجوار را تامین میکند.
نذکایی یکی از دو تولید کننده صابون سنتی آشتیان با بیان اینکه سالانه بین ۱۰۰ تن صابون تولید می کند گفت: تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمی شود.
نورایی دیگر تولید کننده صابون سنتی در آشتیان می گوید: مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است.
وی افزود: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگی هایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز می کند.
به گفته وی، صابون آشتیان در ۸ ساعت آماده و بیش از۱۰ روز در آفتاب خشک می شود تا به مرحله استفاده برسد.
کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هم گفت: درگذشته بین ۱۰ تا ۱۵ کارگاه تولید صابون در آشتیان فعال بوده است و به علت هزینه بالای تولید و سختی کارسبب شده که این واحدها تعطیل شوند.
امیری افزود: در آینده ای نه چندان دور صابون سوغات اصیل آشتیان به ثبت ملی خواهد رسید .
وی ادامه داد: تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای ۵۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.
افزایش قیمت مواد اولیه و کمبود آن و عدم گازرسانی به این واحد تولیدی ازجمله مشکلاتی است که این دو تولید کننده آشتیانی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
آشتیان؛
از تولید صابون هایی ارگانیک تا اشتغالزایی
کسب و کار نیوز: رونق تولید سالانه 200 تن صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان علاوه بر تامین نیاز استان مرکزی و کشور، برای 50 نفر شغل ایجاد کرده است.