به گزارش کسب و کار نیوز، عباس زارعی در همایش نقش فناوری در کاهش آسیبهای حوادث طبیعی که با حضور مهندس نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، دکتر مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران، دکتر رضا کرمی محمدی رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران، دکتر احمد سلطانی معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر ایران، سرهنگ سلمان آدینهوند رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات راهبردی نیروی انتظامی تهران بزرگ برگزار شد، اظهار کرد: ما هر کاری انجام دهیم، بلایای طبیعی اتفاق میافتد و نمیتوان از رخداد آن جلوگیری کرد، اما میتوان از ایجاد تلفات جلوگیری کرد.
زارعی بیان کرد: کشور ما فناوریهای خاصی دارد و میبینیم بعد از بلایای طبیعی فناوریهایی برای چگونگی آماده بودن برای حادثه، رخ دادن حادثه و اتفاقات بعد از حادثه داریم و باید در این زمینه خود را بیشتر تقویت کنیم.
وی ادامه داد: در مقابله با فضای سوانح، هم آموزش و هم پژوهش برای خبررسانی لازم است؛ از طرفی دنیا دنیای دیجیتال است و فناوریها به شدت میتوانند از ایجاد تلفات جلوگیری کنند.
زارعی بیان کرد: پارکهای علم و فناوری باید برای رشد فناوری تلاش کنند و بتوان در این زمینه رشد کرد.
کنترل جمعیت انسانی؛ بزرگترین دغدغه پلیس در زمان بحران
سرهنگ سلمان آدینهوند، رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات راهبردی نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز با بیان اینکه نیروی انتظامی به دلیل گستردگی که دارد، اولین ارگانی است که در هر سانحهای سر حادثه میرسد، گفت: نیروی انتظامی نسبت به حادثه و شناخت منطقه، اولین ارگانی است که در حادثه حضور دارد و میتواند کمکحالی برای برای ستاد مدیریت بحران و نهادهای درگیر باشد.
وی بیان کرد: دغدغه پلیس زیاد است و اولین و آخرین نفری است که در حادثه حضور دارد و از این بابت بزرگترین دغدغهاش کنترل جمعیت انسانی است.
وی با بیان اینکه پلیس وظیفه برقراری نظم و امنیت را دارد، گفت: پلیس سامانه ارتباط بسیار قوی دارد و به صورت بیسیم با تمام ارگانها در ارتباط است. اما بزرگترین مشکل پلیس کنترل جمعیت انسانی است که امیدواریم دانشگاهها و دانشجویان نخبه در این راه به ما کمک کنند و سامانهای برای ما طراحی کنند و ما هم میتوانیم در زمان خدمت این دانشجویان، تسهیلاتی مانند کسری خدمت برای آنان فراهم کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات راهبردی نیروی انتظامی تهران گفت: پلیس علاوه بر برقراری امنیت، وظیفه کمک به مردم را دارد و باید در همه حالت کنار مردم باشد؛ در تمام موضوعاتی که ستاد مدیریت بحران درگیر است، حضور دارد، به امدادگران باید کمک کند، برای شناسایی فوتیها باید حضور داشته باشد و بتواند به خوبی مصدومان را به بیمارستان منتقل کند.
آدینهوند افزود: هر موضوعی که خلا ایجاد کند، میتواند برای نیروی انتظامی مشکلی ایجاد کند؛ در مناطق سیلزده پلیس اولین ارگانی است که حضور پیدا میکند و این موضوعات بسیار مهم است و نگرانیهای زیادی دارد.
وی یادآوری کرد: اسکورت محمولهها یکی از کارهای مهم پلیس است و بحث کنترل جمعیت را بر عهده دارد. همچنین نیروی انتظامی طرحهای بسیار خوبی برای شناسایی بلایا دارد.
انتهای پیام