به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، شکوه میرشاهی در خصوص میزان سرمایهگذاری خارجی در استان در سال ۹۷ در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی، آب و گردشگری اظهار کرد: در سال ۹۷ حدود ۱۸۱ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در ۳۷ طرح سرمایه گذاری در استان مصوب شده است.
وی افزود: به لحاظ مبلغ سهم بخشهای مختلف شامل ۱۴٫۲درصد صنعت،۱٫۹ درصد کشاورزی،۱٫۳ درصد ساختمان،۱۷٫۵ درصد گردشگری و خدمات،۱٫۲ درصد حمل و نقل و ارتباطات،۶۳٫۸ درصد انرژی و به لحاظ تعداد۲۷ درصد صنعت،۲۲ درصد کشاورزی،۳ درصد ساختمان،۲۴ درصد گردشگری و خدمات،۱۱ درصد حمل و نقل و ارتباطات و ۱۴ درصد در حوزه انرژی سرمایهگذاری صورت گرفته است.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در خصوص خاطر نشان کرد: به لحاظ ارزش سهم حوزه انرژی و به لحاظ تعداد سهم حوزه صنعت بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.
بیشترین سهم سرمایهگذاری متعلق به افغانستان با ۶۵ درصد است
میرشاهی در ارتباط با میزان سهم سرمایهگذاری کشورها در استان بیان کرد: بیشترین سهم سرمایهگذاری متعلق به افغانستان با ۶۵ درصد، پس از آن آلمان با ۱۰ درصد و رتبههای بعدی مربوط به کشورهای هلند، کره جنوبی، عراق، روسیه، ترکیه، بحرین، چین و اتریش است.
وی در رابطه با مشوقهای در نظر گرفته شده برای سرمایهگذاری در استان اضافه کرد: سرمایهگذاری خارجی در کشور تابع قانون، آیین نامه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی کشور بوده که بر این اساس سرمایهگذاری خارجی از رفتار یکسان همانند سرمایهگذاران داخلی برخوردار هستند.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی تصریح کرد : این سرمایه در مقابل هرگونه ملی شدن یا سلب مالکیت تضمین شده همچنین هرگونه انتقال اصل و سود سرمایه امکان پذیر است و سرمایهگذاران از امکان اقامت در ایران برخوردار هستند.
میرشاهی مطرح کرد: در استان با توجه به بررسیهای کارشناسی انجام شده، پیشنهاداتی برای افزایش این مشوقها، اصلاح آیین نامه و قانون داده شده که به زودی شاهد اجرایی شدن آنها خواهیم بود. همچنین در سطح مدیریت عالی استان نیز اراده و خواست جدی برای ایجاد شرایط مناسب سرمایهگذاری به لحاظ تأمین زیرساختها و ارائه مجوزات لازم در کمترین زمان ممکن وجود دارد که این موارد در نشست اخیر با سرمایهگذاران خارجی نیز مورد تأکید استاندار قرار گرفت که دولت همواره پشتیبان و حامی سرمایه گذاری خارجی است.
وی ادامه داد: نباید این نکته را از نظر دور داشت که سرمایه هوشمند است و به طور مستمر با رصد شرایط میتواند جذب و یا فرار کند، در این خصوص ضروری است تجربیات کشورهای موفق در این حوزه به خصوص اصلاح سالیانه قوانین و ایجاد ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی و توسعه روابط با کشورها و به عبارت دیگر دیپلماسی اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
رشد ۱۶ درصدی سرمایهگذاری خارجی در سال ۹۷
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در خصوص میزان رشد سرمایهگذاری نسبت به سال گذشته، گفت: علیرغم تحریمهای تحمیل شده به اقتصاد کشور در سال ۹۷ استان خراسان رضوی شاهد رشد سرمایهگذاری خارجی بوده به نحوی که ۱۶ درصد رشد صورت گرفته که در مقایسه با سالهای ۹۲ تا ۹۶ مبلغ مصوب سرمایهگذاری در سال ۹۷ یکی از بالاترین مبالغ بوده است.
میرشاهی در رابطه با چشمانداز در نظر گرفته شده برای سال ۹۸ خاطرنشان کرد: شاخصهای متنوعی برای انتخاب کشور هدف برای سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران خارجی مدنظر قرار دارد که برخی از این شاخصها قابل مدیریت بوده و برخی دیگر قابل مدیریت نیست و یا در سطوح کلان کشور تعیین تکلیف میگردد. از بین شاخصهای قابل کنترل و مدیریت که بتوان تأثیر گذار نیز بود بهبود شرایط و فضای کسب و کار و تسهیل قوانین در این حوزه است.
تمرکز بر استفاده از پتانسیلهای کشورهای همسایه
وی اضافه کرد: از عمده فعالیتهای صورت گرفته در زمینه بهبود شرایط و فضای کسب و کار و تسهیل قوانین در این حوزه، میتوان به بررسی قوانین و شناسایی موانع از طریق تعامل با سرمایهگذاران و تشکیل جلسات کارشناسی برای رفع این موانع در قالب پیشنهاد برای اصلاح قوانین و یا تعامل با دستگاههای ذیاثر جهت بهبود خدماترسانی به سرمایهگذاران اشاره کرد.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین با توجه به تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر اقتصاد کشور در سال ۹۸ همچون سال گذشته تمرکز بر روی استفاده از پتانسیلهای کشورهای همسایه و همچنین سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج از کشور خواهد بود، خوشبختانه فضای کشور به خصوص پتانسیلهای موجود در استان منجر به رغبت حضور سرمایهگذاران کشورهای همسایه شده است که امیدواریم در سال ۹۸ بتوانیم این حضور را پررنگ تر کنیم.
انتهای پیام