علی محمد نمازی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه «ایجاد محدودیت برای عضویت در پارلمان در دنیا مرسوم نیست»، اظهار کرد: نمایندگان منشأ قدرت نیستند و تجمیع قدرتی در اختیار نمایندگان نیست تا برای آنها محدودیت گذاشته شود. معمولاً محدودیت سنی برای نمایندگان پارلمانها در نظر گرفته میشود که در ایران هم سقف سنی هفتاد و پنج سال در نظر گرفته شده است، اما چون رئیس جمهور اختیارات فراوانی دارد، محدودیت دو دوره در نظر گرفته میشود؛ چراکه اگر محدودیتی نباشد، اختیارات زیاد زمینه را برای بروز استبداد ایجاد میکند.
وی ادامه داد: پارلمان به تجربه و تخصص نیاز دارد و از سویی هم نباید محدودیتی برای انتخاب مردم وجود داشته باشد و نباید برای هر فرد یا تشکلی که توانست اعتماد مردم را جلب کند، بهوجود آید و نمایندگان باتجربه سطح کیفیت مجلس را افزایش میدهند و مانع تصویب قوانین ناقص میشوند، اما باید به مساله مهم چرخش نخبگی نیز توجه داشت.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه با وضعیت فعلی حاکم بر قانون انتخابات مجلس و نظارت استصوابی، اقلیتی بهراحتی میتوانند چند دوره عضو مجلس شوند، تصریح کرد: برای چرخش نخبگی، با این مصوبه مجلس که هر نماینده فقط سه دوره متوالی بتواند در مجلس حضور یابد و یک دوره اجازه حضور در انتخابات نداشته باشد، موافقم، اما اگر انتخابات به شکل کاملاً رقابتی و سالم برگزار شود، نیازی به این مصوبه مجلس نیست.
نمازی در پایان گفت: اگر رقابت انتخاباتی در فضایی کاملاً رقابتی و سالم شکل گیرد، هیچ اشکالی ندارد که یک نماینده چندین دوره وارد مجلس شود؛ چون مردم به او اعتماد کردهاند، اما با توجه به نظارت استصوابی که به محدود شدن رقابت منجر شده است، مصوبه مجلس راه را برای چرخش نخبگان فراهم میکند.
انتهای پیام