فرهاد سرخوش در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ادعای مطرح شده مبنی بر امکان نداشتن احیای دریاچه ارومیه افزود: قبل از آغاز عملیات احیای دریاچه ارومیه، مطالعات کارشناسانه با حضور ۷۰۰ متخصص داخلی و خارجی حوزههای مختلف انجام شده و تمامی اقدامات و پروژههای اجرایی برای احیای دریاچه به صورت کارشناسی شده آغاز شده و ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تبعات خشکی دریاچه ارومیه یک سوم کشور را در برخواهد گرفت، اظهار کرد: چنانچه دریاچه ارومیه آب نداشته باشد، منطقه تبدیل به شوره زار نمک میشود و امکان حیات دیگر وجود نخواهد داشت.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با رد ادعایی مبنی بر اینکه آب وارده به پیکره به درد دریاچه ارومیه نمیخورد، اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده مقرر شده بود چنانچه دریاچه ارومیه تا سال آبی ۹۵ تثبیت نشود دیگر قابل احیا نخواهد بود اما خوشبختانه تثبیت آب دریاچه ارومیه نشان داد به غیر از تبخیر عامل دیگری سبب کاهش آب دریاچه ارومیه نیست.
وی ادامه داد: محققان دانشگاه صنعتی شریف تهران بر روی ماده نانویی که مانع تبخیر آب میشود در حال مطالعه و آزمایش هستند که با به نتیجه رسیدن این تحقیقات و تزریق این ماده نانو به دریاچه ارومیه مشکل تبخیر آب دریاچه ارومیه نیز حل میشود.
سرخوش با بیان اینکه تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۸۸ است افزود: وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲۴۳۷ کیلومتر مربع بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۴۰ کیلومتر مربع افزایش وسعت را شاهدیم.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اظهار کرد: در حال حاضر دریاچه ارومیه ۲ میلیارد و ۳۳۰ میلیون مترمکعب آب دارد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۹۰ میلیون مترمکعب حجم آب دریاچه افزایش یافته است.
انتهای پیام