سه شنبه , ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / استان ها / مازندران / نخستین محصول تراریخته که وارد بازار شد، چه بود؟
نخستین محصول تراریخته که وارد بازار شد، چه بود؟

نخستین محصول تراریخته که وارد بازار شد، چه بود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در زمینه محصولات تراریخته باید به جای ادعا به واقعیت توجه شود و اطلاعات درست در اختیار مردم قرار بگیرد.

تراریخته

به گزارش کسب و کار نیوز، حجت الاسلام علی ارجمند در همایش نقد و بررسی تولید گیاهان تراریخته از منظر علم تجربی و فقه اسلامی اظهار کرد: هر موضوع علمی، مسئله جامعه نیست بلکه مسئله اصلی، آن چیزی است که بیشترین فراوانی و اهمیت را دارد.

وی با بیان اینکه تولید و استفاده محصولات تراریخته به یکی از مسائل مهم نظام تبدیل شده است، تصریح کرد: باید تجربیات جهانی را در این زمینه مدنظر قرار دهیم.

ارجمند با اشاره به اینکه پیمان نامه ایمنی زیستی جهانی پس از ۸ دوره مذاکره و پس از ۶ سال تلاش در کانادا نوشته شد و ایران نیز جز اعضای آن بود، یادآور شد: در تجارت جهانی ۱۶۴ کشور حضور دارند که بر اساس نگاه جهانی سازی مانند دهکده می مانند و حق ندارند جلوی واردات محصولات را بگیرند مگر اینکه از فاکتور تعرفه استفاده کند.

نماینده مقام معظم رهبری در سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه کشورهای عضو، تنها مجاز به دریافت بیشتر تعرفه هستند و نمی‌توانند مرزهای خود را ببندند، یادآور شد: بر اساس این پیمان نامه کشورها می‌توانند حتی به صرف احتمال خطر، از ورود این محصولات ممانعت به عمل آورند.

ارجمند با اشاره به اینکه امروز ۳۹ کشور محصولات تراریخته را وارد نمی کنند، اظهار کرد: پس از آزمایش در برخی از کشورها، نتیجه به دست آمده مناسب نبود.

نماینده مقام معظم رهبری در سازمان جهاد کشاورزی البرز تصریح کرد: بر اساس مطالعات آینده پژوهی رژیم صهیونیستی تا سال۲۰۵۰ محصولات تراریخته هیچ جایگاهی در آن ندارد و حتی همسایه‌های آن نیز اجازه کاشت ندارند.

وی با اشاره به اینکه وقتی جامعه جهانی به این صورت حساسیت دارند و به صرف احتمال خطر اجازه استفاده از آن را نمی‌دهند باید در کشورمان نیز همین حساسیت ایجاد شود، اطرنشان کرد: بر روی محصولات تراریخته باید کار کشاورزی شود و بر آن شکی نیست اما عده ای تحت عنوان مبلغین کشورهای بزرگ تولید بذر با تبلیغات سوء و آمارهای غلط می‌خواهند تهدیدهای این محصولات دیده نشود.

ارجمند با یادآوری این که مهندسی ژنتیک باید استمرار یابد اما مراکز امنیتی در این موضوع ورود کنند چرا که احتمال ماجراجویی و نفوذ زیاد است، اظهار کرد:  هم اکنون ایران در معرض تهدید است و گزینه های روی میز زیادی وجود دارد؛ گفته شده  در کشورمان ۱٫۵ میلیون هکتار محصول تراریخته کاشته شده است اما با حساسیت به وجود آمده در سال های قبل، آن را تکذیب می کنند.

نماینده مقام معظم رهبری البرز با یادآوری اینکه به مهندسی ژنتیک در بسیاری از حوزه ها نیازمند هستیم، تصریح کرد:بیوتکنولوژی باید حمایت شود اما مهندسی کشاورزی در این زمینه باید زیرنظر مراکز امنیتی قرار بگیرد و تجاری سازی آن زمانی صورت بگیرد که خطری نداشته باشد.

ارجمند گفت: متاسفانه در جمهوری اسلامی ایران در برخی کتاب ها از محصولات تراریخته به عنوان دستاورد کشور نام می برند اما این یک دستپاچگی است و باید بیشتر به آن توجه شود.

در ادامه این همایش علی بابایی زاد معاون فرهنگی دانشگاه علوم کشاورزی ساری اظهار کرد:جامعه امروز به شدت جمعیتی خواستار استفاده از تراریخته هستند.

وی با بیان اینکه تراریخته سازی به اندازه دانش هسته‌ای برای ما اهمیت دارد، گفت: اگر خود را غافل بکنیم عقب می‌مانیم و اگر برای خودمان محدودیت در این زمینه ایجاد کنیم به مانند انرژی هسته‌ای مشکل آفرین می‌شود.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم کشاورزی ساری تصریح کرد: باید توجه کرد اجازه نداریم به هر شکلی ژن‌ها را تغییر دهیم و نگاه علمی و مباحث دینی در آن لحاظ شود.

 

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کرونا

تست کرونا ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا مثبت در بابل اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از اول اسفند ماه تاکنون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.