محمدحسین ریاحی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد میگوید: متوسط نرخ بیکاری دانشآموختگان در سطح کشور ۱۸.۵ درصد و در سطح استان یزد ۱۸.۱ درصد است، به عبارتی قریب ۱۸ هزار دانشآموختهی دانشگاهی در استان یزد، بیکار هستند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، البته وی، علت این حجم از بیکاری در استانی مانند یزد که همواره از کمترین نرخ بیکاری در کشور برخوردار بوده است را نیز نبود مهارتهای لازم شغلی در برخی از افراد بیکار به ویژه دانشآموختگان دانشگاهی ذکر میکند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همین راستا طرحهایی تأثیرگذار جهت مهارتآموزی افراد فاقد شغل و مهارت لازم ارائه کرده که یکی از آنها طرح مهارتآموزی برای تمام افراد بالای ۱۵ سال است که طی آن افراد میتوانند در دورههای متناسب با نیاز جامعه شرکت کنند و نسبت به افزایش مهارتها اهتمام لازم را داشته باشند.
البته طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی نیز راهکاری برای پیوند بین دانشگاه و صنایع با مهارتآموزی به فارغ التحصیلان محسوب میشود که در آن متقاضیان با ثبتنام در سامانه مربوطه، آمادگی خود را برای تأمین نیاز موقت واحدهای تولیدی و با هدف کسب مهارت شغلی، اعلام میکنند.
با این حال و بر اساس آمارهای ارائه شده در استان، به نظر طرح کارورزی با وجود مشوقهای متعدد هنوز به نقطه مطلوب و موفق هدفگذاری شده، دست نیافته است.
فریبا آیتاللهی، مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در مورد این طرح اظهار میکند: با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری دانشآموختگان در مقایسه با نرخ بیکاری کل کشور، اجرای طرح کارورزی یکی از مؤثرترین راهکارهای افزایش اشتغال پذیری و توسعه اشتغال توأم با مهارت آموزی برای دانش آموختگان دانشگاهی محسوب میشود.
وی اضافه میکند: اجرای این طرح نخستینبار به صورت هماهنگ و با ایجاد بسترهای لازم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری سایر دستگاههای اجرایی مرتبط در سطح کشور و استان یزد از قریب یک سال پیش به اجرا درآمد.
آیتاللهی، افزایش مهارت و اشتغالپذیری جوانان، تسهیل در جذب و بکارگیری جوانان در بنگاههای اقتصادی، کمک به کاهش هزینههای نیروی کار در بنگاههای اقتصادی و هدایت هدفمند منابع هدفمندسازی یارانهها در جهت توسعه اشتغال جوانان را از اهداف این طرح برمیشمارد.
به گفتهی وی، فارغ التحصیلان دانشگاهی در قالب طرح کارورزی به مدت چهار تا شش ماه ضمن حضور در واحد پذیرنده نسبت به تبادل دانش، کسب تجربه و ارتقای مهارت طبق استانداردهای آموزشی اقدام میکنند و در قبال آن، حقالزحمه دریافت میکنند.
این مسئول در مورد حمایتهای دولت از واحدهای پذیرنده کار ورزان، اظهار میکند: پوشش بیمه مسئولیت مدنی (حوادث) و پرداخت کمک هزینه آموزشی کارورزی به واحدهای پذیرنده از جمله این مزایاست، ضمن این که بر اساس مواد قانونی این طرح، طی دوره کارورزی هیچگونه حقی برای کارورز و تعهدی برای واحد پذیرنده جهت جذب و استخدام موقت یا دائمی و شمولیت از قانون کار و تأمین اجتماعی ایجاد نمیکند اما در صورت بکارگیری و جذب کارورزان، واحدهای پذیرنده میتوانند مشمول مشوقهایی مانند معافیت ۲۰ درصدی حق بیمه سهم کارفرما به مدت دو سال شود.
آیتاللهی با بیان این که علاقمندان به مشارکت در این طرح میتوانند جهت کسب اطلاعات مورد نیاز در مورد شرایط طرح و ثبتنام در آن از طریق سامانه HTTPS://KARVARZI.MCLS.GOV.IR اقدام کنند، میگوید: در حال حاضر ۳۰۰۰ نفر در استان یزد به عنوان کارورز و ۲۰۰ نفر هم به عنوان پذیرنده در این سامانه ثبتنام کردهاند.
وی عنوان میکند: هماکنون ۲۰۰ نفر از ثبتنام شدگان پس از احراز شرایط لازم در حال سپری کردن دوره کارورزی هستند و البته ۶۱ نفر نیز از طرح مشوق بیمهای استفاده میکنند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد تاکید میکند: البته هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم ولی با اطلاعرسانی گسترده میتوان افراد بیشتری را تحت پوشش این طرح قرار داد.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد:
از ۱۸ هزار فارغالتحصیل بیکار یزد ۲۰۰ نفر کارورز شدهاند
در حالی مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد از فعالیت ۲۰۰ نفر از دانشآموختگان دانشگاهی در طرح کارورزی و برخورداری ۶۱ نفر از طرح مشوق بیمهای این طرح در استان طی یک سال اخیر خبر میدهد که بنا بر آمارهای موجود، استان یزد قریب ۱۸ هزار فارغالتحصیل دانشگاهی بیکار دارد.