به گزارش کسب و کار نیوز، حجت الاسلام محمد سالار از اعضای شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی طی یادداشتی به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نوشت:
این روزها مصادف است با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی؛ انقلابی که در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی متولد شد و توجه همه جهانیان را به خود جلب کرد.
انقلاب اسلامی ایران باعث دگرگونی و تحولات عظیمی در زمینههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران شد و بیش از گفتههای مسئولان و صاحبنظران داخلی، منظر بینالمللی و از آن افراد آشنا به این فضا در نوع خود اگر نگوییم بی نظیر، لااقل کم نظیر و بیبدیل بوده است تأثیر پیشرفت در سطح جهانی و منطقهای به وجود آورد.
با وجودی که انقلابهای بسیاری در جهان روی داده ولی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به دلیل روح دینی و استقلال طلبی، ظلم ستیزی، عدالت خواهی، حمایت از محرومین جامعه و به ویژه مبارزه با استکبار جهانی منحصر به فرد است.
انقلاب اسلامی ایران پنج ویژگی دارد که آن را نسبت به سایر انقلابها متمایز و بیبدیل میسازد.
نخست: رهبری هوشمندانه، قاطعانه و شجاعانه امام خمینی (ره) که رهبری حکیمانه و اقتدارش جهانیان را در شگفتی و حیرت فرو برد و همه را تحت تأثیر افکار و اندیشههای بلند خویش قرار داد تا آنجا که شخصیتهای برجسته و نخبگان سیاسی، فرهنگی و مذهبی در برابر اقتدار و جلال و شکوه این بزرگوار سر تعظیم فرود آوردند و او را به عنوان الهام بخش و اسوه حسنه خویش قرار دادند.
پروفسور پرو ولسی ایتالیایی، استاد ایران شناسی در دانشگاه روم میگوید:
«مهمترین عملکرد آیت الله خمینی، امکان پذیر نمودن یک انقلاب اسلامی بود، آن هم در کشوری که تمدن و فرهنگ غربی را در سابقه خود دارد.
این کار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را که همان فرهنگ اسلامی بوده، بشناسد و خود را متکی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند.
این در حالی بود که تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها آوایی که از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از کشور ایران اعلام میشد، صدای غرب زدگی بود. بنابراین آیت الله خمینی آغاز کننده انقلابی بود که بالاخره فرهنگ اسلام راستین ملت ایران را آشکار ساخت.(شخصیت امام خمینی از دیدگاه رسانهها و متفکران جهان صفحه ۲۶)
دوم: احیای هویت دینی
امام خمینی نه تنها اسلام بلکه سایر ادیان امام زمان احیا کردند و دین را وارد عرصه رهبری و هدایت جامعه به مردم جهت اظهار باورهای دینی و اعتقادی خود را دادند.
در آن موقعیت و شرایط سخت و دشواری که به تدریج اصول و مبانی دینی با تلاش حکومتهای طاغوت و سردمداران لائیک فراموش میشد و مکتبهای مادی الحادی دین را به عنوان «افیون ملت ها» تبلیغ میکردند و هر روز هویت دینی و دین مداری کمرنگتر میشد تا آنجا که در برخی از جوامع به خاطر حفظ باورهای دینی و ارزشهای اسلامی خجالت میکشیدند و پرده پوشی میکردم و تعهد و التزام به مبانی دینی و مذهبی جرم بود و یا مسخره میشد، در چنان شرایطی، نهضت امام خمینی تحول عظیمی در سطح جهانی ایجاد کرد و با تکیه بر قدرت لایزال الهی، ایمان به خدا و ایدئولوژی اسلامی، ماهیت لایکی را به ماهیت اسلامی و دینی مبدل ساخت و فرمود: «مقصد این است که اسلام، احکام اسلام، احکام جهانگیر اسلام زنده بشود و پیاده بشود و همه در رفاه باشند و همه آزاد باشند، همه مستقل باشند.(صدور انقلاب از دیدگاه امام راحل صفحه ۳۱)
سوم: حمایت از مظلومان و نجات محرومان
یکی از آثار و برکات انقلاب اسلامی؛ ایستادگی در مقابل استکبار و مبارزه با زورگویان و مستکبران در جهت حمایت و پشتیبانی از مستضعفان و محرومان جهان است که به تاسی از مکتب عاشورا و سیره انبیا عظما و پیشوایان گرانقدر اسلامی تا برقراری حکومت عدالت گستر حضرت مهدی (عج) ادامه دارد.
در مقدمه قانون اساسی، انقلاب اسلامی، ویی برای پیروزی همه مستضعفان بر مستکبران معرفی شده و از امت واحد جهانی و نجات ملتهای محروم سخن میگویند همچنین در اصل سوم بند ۱۶، از حمایت و پشتیبانی بی دریغ از مستضعفان جهان و تعهد برابری نسبت به همه مسلمانان سخن به میان آمده است. در اصول ۱۵۲ و ۱۵۳ نیز بر حمایت از مبارزه حق طلبانه مستضعفان در برابر مستکبران تأکید شده است.
برکات معنوی و مادی این انقلاب به شرق و غرب جهان اسلام توسعه و گسترش پیدا کرد و چون خاری در چشم دشمنان اسلام، از تمام نهضتهای اسلامی در جهان حمایت نموده و مایه امیدواری و عامل بزرگی در پیروزی این نهضتها به شمار میرود.
انقلاب ما یکی از مدافعان حقوق فلسطینیهای مظلوم بوده و هست و مردم وفادار ماند در شرایط سخت معیشتی از آرمان فلسطین، مسلمانان میانمار، مردم مظلوم یمن، بحرین، لبنان، سوریه و عراق دفاع کردند و از حقوق حقه محرومان و ستمدیدگان جهان دفاع خواهند کرد.
چهارم: پشتوانه مردمی
یکی دیگر از ویژگیهای بارز انقلاب اسلامی، پشتوانه همه جانبه مردمی است که اقشار مختلف مردم با فداکاری، همبستگی و وحدت، ایثار و پایمردی به تبعیت و پیروی از امام امت (ره)، انقلاب اسلامی را تحقق بخشیدند. بزرگوار به مردم و روحیه مردم ایران ایمان و اعتقاد داشت. بسیاری بودند که به امام تذکر میدادند که شاید انقلاب پیروزی نرسد، شاید مردم همراهی و همکاری لازم را نداشته باشند. امام قاطعانه در قبال اینگونه توصیهها میفرمود: شما هنوز این مردم را نشناخته اید! در پرتو همین اعتقاد و اعتماد امام نسبت به مردم بود که معظم له در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ پس از بازگشت به ایران در حضور میلیونها نفر از مردم تهران و شهرستانهای مختلف در بهشت زهرا در سخنرانی مهم و تاریخی خویش فرمودند: «من دولت تعیین میکنم! من توی دهن این دولت میزنم! من دولت تعیین میکنم! من به پشتوانه این ملت دولت تعیین میکنم!»
امروز در چهلمین سال فجر انقلاب اسلامی و در طلیعه ورود به دهه پنجم انقلاب، پیشرفتهای علمی، فنی، اقتصادی، نظامی و امنیتی کشورمان مرهون تلاشها و مجاهدتهای همین مردم بوده و یکی از پشتوانههای قوی و صاحبان اصلی انقلاب میباشند. این دستاوردها و پیشرفتهای مهم متعلق به یک قشر خاص نیست بلکه تک تک مردم ایران در آن سهیم و شریک هستند. تمام تلاش دشمن در طول ۴۰ سال گذشته این بوده و هست که مردم را از انقلاب و انقلاب را از مردم جدا کند و در این مسیر، دشمنان برای براندازی نظام از هیچگونه اقدامی کوتاهی نکردهاند. اما به برکت خونهای شهدای گرانقدر و رهبری داهیانه امام راحل و مقام معظم رهبری تاکنون نتوانسته اند، موفق بشوند و به حول و قوه الهی در آینده نیز موفق نخواهند شد.
پنجم: استقلال و خودباوری
استقلال طلبی و خودباوری و اعتماد به نفس یکی از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی است که در کارنامه چهل ساله انقلاب میدرخشد. ماهیت استقلال طلبانه و خود باوری مردم ایران باعث عدوات آمریکا استکبار جهانی است و توطئههای گوناگون، جنگ تحمیلی، راه اندازی جنگهای روانی، تحریم اقتصادی و دشمنیهایی که در طول چهار دهه گذشته از سوی آمریکا و همپیمانان غربی و مرتجع منطقه صورت گرفته و میگیرد، ناشی از ایستادگی و استقلال طلبی و عدم وابستگی به بیگانگان میباشد.
در طول این مدت مردم قدرشناس و وفادار با انواع سختیها و شدیدترین بحران اقتصادی و مشکلات دست و پنجه نرم کردند و همه دشواریها را به جان خریدند و با ایثار جان و مال از استقلال این سرزمین به پا کردند و استیلای بیگانگان را نپذیرفتند.
به مصداق آیه شریفه … وَ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ … بد نیست به مطالعه تاریخ گذشته برگردیم اوضاع خفت بار آن روزگاران را گذرا مرور کنیم:
مادر محمدرضا شاه پهلوی میگوید:
«یک روز محمدرضا که خیلی ناراحت و عصبانی بود به من گفت: مادر جان! مرد شور این سلطنت را ببرد که من شاه و فرمانده کل قوا هستم و بدون اطلاع من هواپیماهای ما را برده اند ویتنام. آن موقع جنگ ویتنام بود و آمریکاییها که از قدیم در ایران (حضور) نظامی داشتند، هر وقت احتیاج پیدا میکردند از پایگاههای ایران وامکانات ایران با صلاحدید خود استفاده میکردند و حتی اگر احتیاج داشتند از هواپیماها و یدکیهای ما استفاده میکردند برای پشتیبانی از نیروهای خودشان در ویتنام، حالا بماند که چقدر سوخت مجانی میزدم و از من کل بنزین هواپیماها و سوخت کشتیهای شأن را از ایران میبردند …!!» (تاریخ مستطاب آمریکا- محمدصادق کوشکی صفحه ۱۹۱)
با توجه به برخی از ویژگیهای بارز انقلاب اسلامی که اشاره شد، همه ما وظیفه داریم تا در جهت حفظ و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامیمان به عنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی به مصداق آیه وَأَمَّا بِنِعْمَهِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ؛ کوشا باشیم و کفران این نعمت بزرگ را ننمائیم.
در این مقطع حساس، ما موظفیم که اختلافات سلیقهای را کنار بگذاریم و با جان و دل برای مردم و اعتلا و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری داهیانه مقام معظم رهبری مدظله العالی تلاش و کوشش کنیم.
در خاتمه توجه همه عزیزان و دلسوزان انقلاب اسلامی را به فرازی از وصیت نامه الهی، سیاسی حضرت امام راحل جلب مینمایم که فرمود: «… به ملت عزیز ایران توصیه میکنم که نعمتی که با جهاد عظیم خودتان و خون جوانان برومند تان به دست آوردید؛ همچون عزیزترین امور قدرش را بدانید، و از آن حفاظت و پاسداری نمائید، و در راه آن، چه نعمت عظیم الهی و امانت بزرگ خداوندی است، کوشش کنید؛ و از مشکلاتی که در این راه صراط مستقیم پیش میآید، نهراسید که… إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ.
انتهای پیام